3 malzemeli çıtır çıtır tavuk nugget tarifi, nasıl yapılır?

3 malzemeli nugget; pişmiş tavuk göğsü, peynir ve yumurta ile yapılan basit bir atıştırmalık tarifidir. 3 malzemeli nugget atıştırmalığına ait detaylı tarifi haberin devamında bulabilirsiniz.

3 malzemeli çıtır çıtır tavuk nugget tarifi, nasıl yapılır?
3 malzemeli çıtır çıtır tavuk nugget tarifi, nasıl yapılır?
GİRİŞ 27.04.2024 12:14 GÜNCELLEME 27.04.2024 17:14

Nugget, tavuk tarifleri arasında büyük küçük demeden herkesin severek tükettiği bir atıştırmalıktır. Dışı altın sarısı, içi çıtır çıtır dokusuyla bazen makarnaların bazen de patates kızartmasının en iyi yancısıdır.

Atıştırmalık tabaklarının gözdesi olan nugget köftesini evde yapmak yerine daha hızlı ve pratik olması sebebiyle hazır paketler tercih edilir. Oysaki marketlerde satılan hazır paketlerin çoğunda sağlık açısından uygun olmayan koruyucu maddeler bulunur. Bu yüzden uzmanlar tarafından bu tarz hazır gıdalar en sağlıksız yiyecekler olarak belirtilmiştir.

3 malzemeli çıtır çıtır tavuk nugget tarifi, nasıl yapılır?

Haber7.com ekibi olarak evde sadece 3 malzeme ile marketlerden alacağınız hazır paketlileri aratmayacak nugget tarifini araştırdık. Üstelik hem yapımı kolay hem de oldukça zahmetsiz!

Aioli sos nedir, nasıl yapılır?Aioli sos nedir, nasıl yapılır?

3 MALZEMELİ NUGGET NASIL YAPILIR?

3 malzemeli nugget tarifini yapmak için öncelikle pişmiş tavuk göğsü etine ihtiyacınız var. Bu tavuk göğsü etini dilerseniz haşlayabilir dilerseniz de bir akşam öncesinden kalan kızarmış olanı kullanabilirsiniz.

3 malzemeli nugget tarifi için diğer bir malzeme ise peynir. Parmesan ya da mozzarella peyniri bu tarif için en uygun olanları ama isterseniz kaşar peynir de tercih edebilirsiniz. 3 malzemeli nugget tarifi için son malzeme ise tüm malzemelerin birleşmesine yardımcı olacak yumurta.

3 malzemeli çıtır çıtır tavuk nugget tarifi, nasıl yapılır?

3 malzemeli nugget tarifi için önce pişmiş tavuğu mutfak robotunda küçük parçalara ayırana kadar çekmelisiniz. Ardından diğer tüm malzemeleri içerisine ekleyip homojen bir karışım olana kadar yüksek devirde mutfak robotunu çalıştırmalısınız. Tüm malzemeler aynı ebatta olunca bir kaşık yardımıyla alıp şekil verip kızartmalısınız.

İşte 3 malzemeli nugget tarifini yapmak bu kadar kolay! 3 malzemeli nugget tarifini buzdolabında ve derin dondurucuda da gönül rahatlığıyla muhafaza edebilirsiniz.

Bulgur pilavı tarifi, nasıl yapılır?Bulgur pilavı tarifi, nasıl yapılır?

3 MALZEMELİ NUGGET TARİFİ

3 malzemeli çıtır çıtır tavuk nugget tarifi, nasıl yapılır?

3 Malzemeli Nugget Tarifi İçin Malzemeler;

  • 170 gram pişmiş tavuk göğsü,
  • 1 su bardağı rendelenmiş mozzarella ya da parmesan peyniri,
  • 1 büyük yumurta

3 Malzemeli Nugget Tarifi Nasıl Yapılır?

Adım 1

3 malzemeli çıtır çıtır tavuk nugget tarifi, nasıl yapılır?

3 malzemeli nugget tarifini yapmak içim öncelikle 170 gram tavuk göğsünü mutfak robotu içerisine atın ve tamamen parçalana kadar çalıştırın. Tavuk göğsü iyice ufalıp parçalandığında içerisine 1 su bardağı tercih ettiğiniz peyniri ve 1 adet yumurtayı ekleyin. Tüm malzemeler tamamen karışana kadar yüksek devirde mutfak robotunu çalıştırın.

Buharda haşlanmış sebze salatası nasıl yapılır? Haşlanmış sebze salatası tarifiBuharda haşlanmış sebze salatası nasıl yapılır? Haşlanmış sebze salatası tarifi

Adım 2

Mutfak robotunun kenarlarına yapışan ve karışmayan parçaları spatula ile karışıma dâhil edin. Tüm malzemelerin iyice karışıp ezildiğinden emin olun. Aksi takdirde pişerken şekil bozuklukları ve büyük peynir parçaları kalabilir.

Arnavut ciğeri tarifi, nasıl yapılır?Arnavut ciğeri tarifi, nasıl yapılır?

Adım 3

Bir kaşık yardımıyla hazırladığını nugget harcından alın ve avucunuzla şekil vererek hafifçe bastırın. Oval görünümlü bir köfte şekli verin. Bir tepsiye pişirme kâğıdı serin ve yaptığınız 3 malzemeli nugget köftelerini sıralayın. Tüm karışım bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.

Adım 4

3 malzemeli çıtır çıtır tavuk nugget tarifi, nasıl yapılır?

3 malzemeli nuggetları dilerseniz önceden ısıtılmış fırında 200 derecede üzerine yağ püskürterek 25 dakika kızartabilirsiniz. Fırına alternatif olarak kızartma tavasında yağ kızdırarak da 3 malzemeli nuggetları pişirebilirsiniz.

Bol malzemeli omlet tarifi, nasıl yapılır?Bol malzemeli omlet tarifi, nasıl yapılır?

3 malzemeli nugget köfteleri dilediğiniz kızarıklığa ulaştığında pişirme işlemini durdurun. Afiyet olsun!

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Özel görüşmesinde 8 ve 18 yıl detayı!
Renault'dan yeni SUV! Symbioz resmen tanıtıldı