Meyve kodu kırma bulmacası: Denklemleri tamamlayarak kirazın değerini bulabilir misin?

Meyve kodu kırma ile hazırladığımız denklem bulmacasında, denklemleri tamamlayarak kirazın değerini 10 saniye de bulmanızı istiyoruz. Matematik bilginize ve süre yönetiminize güveniyorsanız hadi buyurun!

GİRİŞ 13.11.2023 08:11 GÜNCELLEME 13.11.2023 09:38
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Zekâ testleri arasında popüler olan denklem bulmacaları, basit bir matematik sorusunu eğlenceli hale getirerek okuyucuların problem çözme ve mantıksal düşünme becerilerini kullanmalarını sağlar. Zekâ testleri, bilişsel yeteneklerinizi çalıştırarak zihninizi uyandırmanın harika bir yoludur.

Bir şifre kırma mücadelesi olan denklem bulmacaları, nesneler ile sayıları bağdaştırarak yapılır. Her nesne için bir sayı atanır. Bazen denklemin sonucu bazen de nesnelerin sayısal değerleri bulunması istenir.

Denklem bulmacalarında hem temel matematik bilgilerinizi kullanacak hem de gözlem yeteneğinizi test edeceksiniz. Peki, siz bu denklem bulmacalarında kendinize güveniyor musunuz? Cevabınız evetse o zaman sizi soruya alalım!

Zekânızla herkesi alt edin: 30 saniye içerisinde denklemleri tamamlayarak üçgenin değerini belirleyebilir misiniz?Zekânızla herkesi alt edin: 30 saniye içerisinde denklemleri tamamlayarak üçgenin değerini belirleyebilir misiniz?

MEYVE KODU KIRMA: DENKLEMLERİ ÇÖZ VE KİRAZIN DEĞERİNİ BUL

Meyve kodu kırma bulmacası: Denklemleri tamamlayarak kirazın değerini bulabilir misin?

Yukarıdaki meyveler ve sayılardan oluşan bir görsel görüyorsunuz. Bu görselde her meyvenin bir sayısal değeri bulunuyor ve bu sayısal değerler ile basit matematik bilgisi gerektiren denklemler oluşturuluyor. Oluşturulan bu denklemler, meyvelere atanan sayıların değerlerini bulmanız için bir ipucu!

Sizden meyvelerle oluşturulan bu denklemleri çözerek kirazın değerini, kiraza atanan sayının kaç olduğunu bulmanız isteniyor. Kirazın değerini bulmanız için sadece 12 saniyeniniz var. O zaman süreyi başlatalım…

Meyve kodu kırma bulmacası: Denklemleri tamamlayarak kirazın değerini bulabilir misin?

Konsantrasyonunuzu toplayın ve yukarıdaki meyvelerin değerlerini bularak denklemleri tamamlayın ve sizden istenen kirazın değerini bulun. Denklemleri çözmek için her meyvenin sayısına ve türüne dikkat etmeniz gerekir. Her meyvenin tek bir sayısal değeri bulunuyor.

Kirazın değerini bulmak için son derece dikkatli olmanız gerekiyor. Her bir meyvenin değerini tek tek bularak kirazın değerine ulaşabilirsiniz.

Meyve kodu kırma denkleminde kirazın değerini 10 saniye içerisinde bulmak için üstün bir performans göstermeniz gerekir. Süreyle kısıtlı olduğu için kirazın değerini bulmak üst düzey bir problem çözme becerisi ve sayısal zekâ pratikliği gerektirir.

Bu testi sadece çok zekiler çözebiliyor! Denklemi tamamlayarak yeşil üçgenin değerini 20 saniyede bulunBu testi sadece çok zekiler çözebiliyor! Denklemi tamamlayarak yeşil üçgenin değerini 20 saniyede bulun

Mantıksal zihninizi eğitmek için düzenli olarak zekâ testleri çözebilirsiniz. Eğer size sorular kolay gelirse süreyi azaltarak ona karşı yarışabilir ve kendinizi eğitebilirsiniz.

Evet, kirazın değerini bulabildiniz mi ya da herhangi bir meyvenin değerini bulabildiniz mi? Süre çok azaldı…

3...

2…

1…

Süre bitti.

Matematik becerinizi gösterin #1: Soru işareti olan yere gelecek sayıyı bulunMatematik becerinizi gösterin #1: Soru işareti olan yere gelecek sayıyı bulun

MÜCADELE BİTTİ, ŞİMDİ SIRA ÇÖZÜMDE

Kirazın değerini bulmak için hazırladığımız denklem bulmacasında sona geldik. 10 saniye süre içerisinde elinizden gelen en üst düzey performansı gösterdiğiniz için teşekkür ederiz. Hadi gelin şimdi birlikte çözüme geçelim;Meyve kodu kırma bulmacası: Denklemleri tamamlayarak kirazın değerini bulabilir misin?

Evet, bir tane elmanın değeri “4” idi.

Matematik becerinizi gösterin #2: Soru işareti olan yere gelecek sayıyı bulun ve kendinizi kanıtlayın!Matematik becerinizi gösterin #2: Soru işareti olan yere gelecek sayıyı bulun ve kendinizi kanıtlayın!

Şimdi karpuzun değerini bulalım;

Meyve kodu kırma bulmacası: Denklemleri tamamlayarak kirazın değerini bulabilir misin?

Karpuzun değeri ise “5” ti.

Matematik becerinizi gösterin #3: Yalnızca matematik konusunda uzman bir beyin bu viral matematik problemini 15 saniyede çözebilir!Matematik becerinizi gösterin #3: Yalnızca matematik konusunda uzman bir beyin bu viral matematik problemini 15 saniyede çözebilir!

Gelelim son denkleme ve kirazın değerini bulalım;

Meyve kodu kırma bulmacası: Denklemleri tamamlayarak kirazın değerini bulabilir misin?

Gördüğünüz gibi kiraz ve karpuzun (5) çarpımının 30 olması için kirazın değerinin 6 olması gerektiğini görüyoruz. Ama bizden 2 kirazın değil tek bir kirazın değerini bulmamız isteniyor. Böylelikle cevap “3” olarak bulunuyor.

Matematik becerinizi gösterin #4: Bu basit matematik problemini 10 saniyede çözün ve içinizdeki Newton’u ortaya çıkarın!Matematik becerinizi gösterin #4: Bu basit matematik problemini 10 saniyede çözün ve içinizdeki Newton’u ortaya çıkarın!

Peki, siz verilen süre zarfında kirazın değerini bulabildiniz mi yoksa işlem hatası mı yaptınız? Yorumlarda bizimle paylaşın!

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR 7
  • Nur 3 ay önce Şikayet Et
    Cevabı 6 buldumustum tek kirazı soruyormus
    Cevapla
  • mert 6 ay önce Şikayet Et
    bu modern matematik belasını einstein dünyanın başına bela etti.yok emc2 filan.benim bildigim çarpım tablosu yeterli.harflerle meyvelerle matematikmi olur.einstein derki.hayatımın en büyük hatası başkan rosvelt e atom bombasının formülünü vermekti.bunuda nazi almanya sının önüne set kurmak için yaptım.
    Cevapla
  • Gül 6 ay önce Şikayet Et
    Aninda bildim maşallah
    Cevapla
  • mert 6 ay önce Şikayet Et
    nazar degmez inşallah.
    Cevapla
  • Yakup AYAN 6 ay önce Şikayet Et
    görselde sorulan kiraz çiftinden biri daha büyük o yüzden 4 de olabilir cevap
    Cevapla
  • xyz 6 ay önce Şikayet Et
    :) değişik bir bakış açısı
    Cevapla
  • tttttt 6 ay önce Şikayet Et
    Bravo. Bence de. Madem öyle işte böyle. Diğer kirazda 2
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yurt dışından telefon getirenler dikkat! Bunu yaparsanız gümrükte el konulacak!
Hain saldırı girişimine MİT engeli! Zerevan ve Koçer öldürüldü