Kibrit çöpü bulmacası #5: 12 saniyede sadece iki kibrit çöpünü hareket ettirerek denklemin doğru olmasını sağlayabilir misiniz?

Kibrit çöpü bulmacası ile 9X5 = 32 denklemini sadece iki kibrit çöpünü hareket ettirerek 12 saniye içerisinde düzenleyin.

GİRİŞ 07.11.2023 07:32 GÜNCELLEME 07.11.2023 09:32
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Zekâ testleri bulmacaları, düşünme ve mantık seviyemizi değerlendirmek için geliştirilen eğlenceli beceri testleridir. Okuyucuyu bir sorunu çözmeye zorlayarak eleştirel düşünme ve problem çözme becerilerini sınar. Bu zorlu sınamalar kişinin zekâsını arttırarak konsantrasyonunu geliştirmesine de yardımcı olur.

Sosyal ağlarda da sıklıkla karşımıza çıkmasıyla iyice popüler olan bu zekâ testi bulmacaları küçükten büyüğe herkesin eğlenerek becerilerini test etmesi için birer meydan okumadır. Bu meydan okumalar çoğunlukla bir bulmacayı çözme, bir kodu kırma, gizli bir nesneyi bulma ya da görüntü üzerindeki hataları tespit etme üzerine kurulur.

Kibrit çöpü bulmacası #1: Sadece bir kibrit çöpünü hareket ettirerek denklemi düzeltinKibrit çöpü bulmacası #1: Sadece bir kibrit çöpünü hareket ettirerek denklemi düzeltin

Bu tür zekâ testleri herkesin az çok çaba sarf ederek rekabet etmesine olanak tanıdığı için oldukça eğlenceli içeriklerdir. Aynı zamanda bu zekâ testlerinin düzenli olarak çözülmesi, kişinin problem çözme becerilerini geliştirmesine ve sağlıklı beyin gelişimi için egzersiz yapılmasını sağlar.

Zekâ testi bulmacalarında amaç, çözüme olabildiğince hızlı ulaşmaktır. Bu sayede baskı altında bir sorunu çözüp çözmeyeceğinizi test edebilirsiniz. Ayrıca, bu zekâ testlerini çevrenizdeki insanlarla paylaşarak çözüme en hızlı kimin ulaştığını, kimin daha dikkatli olduğunu analiz edebilirsiniz.

Peki, sizler için hazırladığımız kibrit çöpü bulmacası mücadelesine hazır mısınız? Beyninizi çalıştırın ve hatayı çözmeye çalışın!

Kibrit çöpü bulmacası #2: Sadece iki kibrit çöpünü hareket ettirerek denklemi yeniden düzenleyinKibrit çöpü bulmacası #2: Sadece iki kibrit çöpünü hareket ettirerek denklemi yeniden düzenleyin

BEYNİNİZİ ATEŞLEYİN VE 12 SANİYEDE KİBRİT ÇÖPÜ BULMACASINI ÇÖZÜN

Kibrit çöpü bulmacası #5: 12 saniyede sadece iki kibrit çöpünü hareket ettirerek denklemin doğru olmasını sağlayabilir misiniz?

Yukarıda paylaşılan görselde, kibrit çöplerinden oluşturulan bir matematiksel denklem görüyorsunuz. Görünen denklem ise şu şekildedir;

“9 X 5 = 32”

Normal şartlarda bu işlemin doğru olması imkânsız. Bu kibrit çöpü bulmacasını çözmek için kalıpların dışında düşünmelisiniz. Ve sadece iki kibrit çöpünün yerini değiştirerek hareket ettirebilirsiniz. Aynı zamanda kibrit çöpü bulmacasının çözümünü bulmanız için bir zorluk daha bulunuyor. Bu da çözüme ulaşmak için sadece 12 saniyenizin olması.

Hazırsanız süreyi başlatalım ve 12 saniye içerisinde 2 kibrit çöpünü hareket ettirerek denklemin doğru olmasını sağlayın!

Kibrit çöpü bulmacası #3: Sadece 3 kibrit çöpünü hareket ettirerek istenen cevabı bulunKibrit çöpü bulmacası #3: Sadece 3 kibrit çöpünü hareket ettirerek istenen cevabı bulun

MEYDAN OKUMAYI 12 SANİYEDEN KISA SÜREDE ÇÖZÜN

Kibrit çöpü bulmacası #5: 12 saniyede sadece iki kibrit çöpünü hareket ettirerek denklemin doğru olmasını sağlayabilir misiniz?

Sadece iki kibrit çöpünü hareket ettirme şansınız var. Oldukça dikkatli bir şekilde denkleme bakın ve sonucun doğru olması için gerekli değişiklikleri düşünün.

Orta düzeyde bir zorlukta olan bu kibrit çöpü bulmacasını yüksek zekâya sahip ve ayrıntılara mükemmel derecede dikkat eden kişiler daha hızlı çözecektir.

Acele etmeniz gerekiyor, fazla zaman kalmadı. Resme tekrar bakın ve denklemi düzeltmek için hareket ettirilmesi gereken kibrit çöplerini bulun.

Kibrit çöpü bulmacası #4: Sadece 2 kibrit çöpünü hareket ettirerek 3 tane üçgen elde edebilir misin?Kibrit çöpü bulmacası #4: Sadece 2 kibrit çöpünü hareket ettirerek 3 tane üçgen elde edebilir misin?

Son üç saniye…

Üç, iki, bir…

Ve süre bitti.

Kibrit çöpü bulmacasını çözebildiniz mi? Çözümü bulan okuyucularımızı tebrik ederiz. Halen arayışta olan okuyucularımız ise merak etmesin. Şimdi çözümü sizinle paylaşacağız.

Çözümü merak mı ediyorsunuz? Sizi bekletmeyelim, aşağıdaki çözüme göz atabilirsiniz.

İşte kibrit çöpü bulmacasında hareket ettirilecek iki kibrit çöpü;

Kibrit çöpü bulmacası #5: 12 saniyede sadece iki kibrit çöpünü hareket ettirerek denklemin doğru olmasını sağlayabilir misiniz?

Cevap “4 X 8 = 32” olacaktı. Basitti değil mi? Bu tür zekâ testlerini sevdiyseniz arkadaşlarınız ve aileniz ile paylaşabilir, onlarında performansını test edebilirsiniz. Peki, siz kibrit çöpü bulmacasını doğru çözebildiniz mi? Yorumlarda buluşalım!

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR 9
  • Deniz 5 ay önce Şikayet Et
    9 kere 8 = 72 , 3 ten iki çöpü 5 i 8 yapar.
    Cevapla
  • Ahmet 6 ay önce Şikayet Et
    Şaşırdım matematiğim berbattır ama çözdüm!..
    Cevapla
  • Huri 6 ay önce Şikayet Et
    Ben de 9*8=72 buldum
    Cevapla
  • Seyfettin Özkan 6 ay önce Şikayet Et
    5 i 3 ten iki çöp alarak 8 yaparsanız 9*8=72 elde edebiliriz... Ayrı bir çözüm.
    Cevapla
  • mert 6 ay önce Şikayet Et
    bulamadım!!! çünkü ben bunları sevmiyorum.armudun sapı üzümün çöpü gibi birşey.hocam 7 farkı bulun koysanızya.
    Cevapla
  • Nazlı 6 ay önce Şikayet Et
    Güzel di
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İşgalci İsrail'in Gazze'ye saldırıları, dünyada Yahudi avına mı dönüşüyor?
Fenerbahçe'den Fransa'da büyük zafer!