Göründüğü kadar kolay olmayan zekâ testi bulmacası: Resimdeki hatayı 6 saniyede bulabilir misin?

Genç ve çevik bir zihin için beyninizi terletecek zekâ testi bulmacasıyla karşınızdayız. Resimdeki hatayı 6 saniye içerisinde bulun ve bize ne kadar donanımlı bir beyine sahip olduğunuzu gösterin!

GİRİŞ 27.04.2024 14:13 GÜNCELLEME 27.04.2024 17:13
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Zekâ testleri, zihninizi farklı çalışmasını sağlayarak yaratıcı düşüne yönünüzü keşfetmenizi sağlar. Basit bir sorunum ya da bilmecenin daha eğlenceli ve ilginç bir hale gelmesi için tercih edilir. Zekâ testinin cevabına ulaşmak için daha farklı ve kalıplar dışında düşünmeniz gerekir. Zekâ testini iyi analiz etmeniz ve her açıdan düşünmeniz gerekir.

Zeka testi bulmacaları, matematik problemi, farkı bulma, optik illüzyon testi ya da resimdeki hatayı bulma üzerine gibi birçok şekilde karşımıza çıkabilir. Bu tarz bulmacalar, mantıksal akıl yürütme becerilerini en iyi şekilde gelişmesine yardımcı olur.

Görsel algı testi: Bilinçaltınızda en derinlerde yatan korkunuzu ortaya çıkarmaya hazır mısınız?Görsel algı testi: Bilinçaltınızda en derinlerde yatan korkunuzu ortaya çıkarmaya hazır mısınız?

Haber7.com ekibi olarak zekâ testi bulmacalarından biri olan resimdeki hatayı bulma tarzında bir zekâ oyununu sizler için hazırladık.

KÜÇÜK KIZ VE KEDİ RESMİNDE YER ALAN BÜYÜK HATAYI BULABİLİR MİSİN?

Göründüğü kadar kolay olmayan zekâ testi bulmacası: Resimdeki hatayı 6 saniyede bulabilir misin?

Yukarıda yer alan resimde bir oturma odasında bir kız çocuğu ve kedi görüyorsunuz. Tatlı kedicik kendini sevdiriyor. Ancak bu resim içerisinde çok büyük bir hata var. Sizden bu resimdeki bu hatayı 6 saniye içerisinde bulmanız isteniyor.

Zekâ testi bulmacasında cevap oldukça basit ama yanıltıcı olduğundan ve zaman kısıtlı olduğu için cevabı fark etmeniz biraz zor olabilir. Bu yüzden resme tüm dikkatinizle bakın ve her ayrıntıyı hızlıca tarayın.

Zekâ testi bulmacasının cevaplarını haberin sonunda vereceğimiz için hızlıca kaydırıp yanlışlıkla cevabı görebilirsiniz. Bunun için sizi önden uyaralım.

Nöronlarınızı harekete geçirecek görsel zekâ testi: Diğerlerinden farklı olan Super Mario karakterini 15 saniye içerisinde bulabilir misiniz?Nöronlarınızı harekete geçirecek görsel zekâ testi: Diğerlerinden farklı olan Super Mario karakterini 15 saniye içerisinde bulabilir misiniz?

Süre çok az kaldı, hatayı fark edebildiniz mi? Bulmadıysanız resme yakından bakın, size tuhaf gelen bir şey gözünüze çarpmıyor mu? Yanlış ya da fazlalık bir şey fark etmediniz mi?

İlk bakışta tüm resim gayet normal ve doğru gelebilir. Ancak iyi bir gözlem ile resimdeki hatayı hızlıca tespit edebileceksiniz. Cevabı öğrendikten sonra da resme ne kadar bakarsanız bakın hata gözünüzü hep ilk bakışta rahatsız edecek.

RESİMDEKİ BÜYÜK HATA ÇÖZÜMÜ

Süre bitti. Resimdeki hatayı keşfedebildiniz mi? Bu zekâ testi bulmacası matematik becerisi istemiyor. Sadece biraz yanal düşünme becerisi ile doğru cevaba hızlıca ulaşabilirsiniz.

Saç tipine göre kişilik testi: Saç tipiniz kişiliğiniz hakkında ne söylüyor? Saç tipine göre kişilik testi: Saç tipiniz kişiliğiniz hakkında ne söylüyor?

İşte zekâ testi bulmacasında sizden 6 saniye içerisinde bulmanızı istediğimiz resimdeki hata;

Göründüğü kadar kolay olmayan zekâ testi bulmacası: Resimdeki hatayı 6 saniyede bulabilir misin?

Evet, başta kedinin ayağı gibi görünse de aslında bu resim de sevimli kedinin iki tane kuyruğu var. Peki, siz bu hatayı 6 saniye içerisinde fark edebildiniz mi yoksa bu yanılsama sizin de mi kafanızı karıştırdı? Yorumlarda bizimle paylaşın!

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR 18
  • Elfo 5 ay önce Şikayet Et
    Bende kızın gözüne takılmıstım.
    Cevapla
  • Kimse 5 ay önce Şikayet Et
    Kızın gözü ve dolabın ayağı neden öyle
    Cevapla
  • Zortingen 6 ay önce Şikayet Et
    Tövbe bismillah bu kız valla uzaylı
    Cevapla
  • OğuzHaN 6 ay önce Şikayet Et
    Sağ başparmakda yok...??
    Cevapla
  • Ruhi 6 ay önce Şikayet Et
    Evet sol kulağı da yok :)
    Cevapla
  • Birisi 6 ay önce Şikayet Et
    Resmin tamamı hata. Nasıl gene sadece ben buldum dimi? Hepinizden daha zeki olduğum için kendime kızacağım artık.
    Cevapla
  • delinin biri 6 ay önce Şikayet Et
    birilerinden daha zeki olacağınıza biraz da akıllı olaydınız iyiydi
    Cevapla
  • Lözöd 6 ay önce Şikayet Et
    Aynen knk en zeki sensin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'li restoran zincirleri KFC ve Pizza Hut'ın satışları düştü
Rusya, Türklere kapılarını ardına kadar açıyor