Sadece dikkat seviyesi çok yüksek kişiler bu zekâ testinin cevabını 7 saniye içerisinde bulabiliyor: Turuncu çiçeğin değerini bulabilir misin?

Turuncu çiçeğin değerini bulmak üzere kurulu olan bu zekâ testi ile matematik becerinizi ve zaman yönteminizi test edebilir, temel matematik konusunda yüksek başarınızı kanıtlayabilirsiniz. Hadi o zaman hem eğlenelim hem de kendimizi test edelim!

GİRİŞ 16.11.2023 07:31 GÜNCELLEME 16.11.2023 09:31
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Zekâ testleri, farklı çeşitleri ile zihnin gelişimini büyük ölçüde destekleyen birer eğlence aracıdır. Sözcük avı, matematik soruları, optik illüzyon görselleri gibi birçok çeşidi bulunur. 7’den 70’e herkesin eğlenceli vakit geçirirken beynini aktif olarak kullanmasını sağlar.

Çevrimiçi platformlarda sıklıkla karşımıza çıkmaya başlayan zekâ testi çeşitleri, temel sorunun çözümünü düşündürmeye çalışırken, kişinin problem çözme becerilerinin de gelişmesine yardımcı olur.

Haber7.com olarak, keyifli vakit geçirirken kendinizi geliştirmenize yardımcı olacak basit matematik bulmacası ile karşınızdayız. Turuncu çiçeğin değerini bulmanız için tasarlanan bu mücadele için hazırsanız, hadi başlayalım!

Bu testi sadece çok zekiler çözebiliyor! Denklemi tamamlayarak yeşil üçgenin değerini 20 saniyede bulunBu testi sadece çok zekiler çözebiliyor! Denklemi tamamlayarak yeşil üçgenin değerini 20 saniyede bulun

TURUNCU ÇİÇEĞİN DEĞERİNİ 7 SANİYE İÇERİSİNDE BULABİLİR MİSİN?

Sadece dikkat seviyesi çok yüksek kişiler bu zekâ testinin cevabını 7 saniye içerisinde bulabiliyor: Turuncu çiçeğin değerini bulabilir misin?

Yukarıda yer alan görselde 3 farklı çiçek ile oluşturulan 3 farklı denklem görüyorsunuz. Görselde görülen her çiçeğin sayısal bir değeri bulunuyor. Bu zekâ testini çözmek için matematik uzmanı olmanıza gerek yok. Sadece temel matematik ve hesaplama becerilerinizi kullanmanız gerekiyor.

Zekânızla herkesi alt edin: 30 saniye içerisinde denklemleri tamamlayarak üçgenin değerini belirleyebilir misiniz?Zekânızla herkesi alt edin: 30 saniye içerisinde denklemleri tamamlayarak üçgenin değerini belirleyebilir misiniz?

Sizden turuncu çiçeğin değerini 7 saniye içerisinde bulmanız isteniyor. Ancak bunu yapabilmek için öncelikle diğer tüm çiçeklerin değerini belirlemeniz gerekiyor. Çünkü bazı çiçeklerin birden fazla değeri olabilir ve bu da sizi yanlış sonuca götürebilir.

Meyve kodu kırma bulmacası: Denklemleri tamamlayarak kirazın değerini bulabilir misin?Meyve kodu kırma bulmacası: Denklemleri tamamlayarak kirazın değerini bulabilir misin?

Turuncu çiçeğin değerini bulmak için sadece 7 saniyeniz var. Süre bitmeden turuncu çiçeğin değerini bulabilecek misini? Hadi kanıtlama zamanı!

Sadece dikkat seviyesi çok yüksek kişiler bu zekâ testinin cevabını 7 saniye içerisinde bulabiliyor: Turuncu çiçeğin değerini bulabilir misin?

Turuncu çiçeğin değerini bulma konulu matematik bulmacamız, zorlayıcı zekâ testlerinin yanı sıra büyük ölçüde dikkatinizi test etmek için hazırlanmıştır. Basit matematik bilgisi istese de bazı çiçeklerin birden çok değeri olduğunu fark edeceksiniz. Bu değerler sizi eğer tüm denklemleri çözmezseniz hatalı sonuçlara yönlendirecektir.

Matematik becerinizi gösterin #1: Soru işareti olan yere gelecek sayıyı bulunMatematik becerinizi gösterin #1: Soru işareti olan yere gelecek sayıyı bulun

Turuncu çiçeğin değerini doğru bulmak için tüm denklemleri sabırla çözmeniz gerekir. Bu zekâ testindeki en temel zorluk zamana karşı mücadele etmenizdir. Zaman yönetiminize bağlı dikkatiniz büyük ölçüde test edilecektir.

Kibrit çöpü bulmacası #1: Sadece bir kibrit çöpünü hareket ettirerek denklemi düzeltinKibrit çöpü bulmacası #1: Sadece bir kibrit çöpünü hareket ettirerek denklemi düzeltin

Artık süreniz doldu. Birazdan sizinle turuncu çiçeğin değerini bulmak için izlemeniz gereken adımları paylaşacağız. Sizde bu çözüm ile cevaplarınızı karşılaştırabilir ve matematik beceriniz hakkında çıkarım yapabilirsiniz. Cevaplarınız hazırsa çözüme geçebiliriz.

7 SANİYE İÇERİSİNDE TURUNCU ÇİÇEĞİN DEĞERİNİ BULABİLDİNİZ Mİ?

Sadece dikkat seviyesi çok yüksek kişiler bu zekâ testinin cevabını 7 saniye içerisinde bulabiliyor: Turuncu çiçeğin değerini bulabilir misin?

Evet, turuncu çiçeğin değeri8” olacaktı.

Pembe çiçeğin değeri “6”, mavi çiçeğin değeri “4” olacaktı. Farklı sayısal değerler denediğiniz de ise 3. denklem yani “mavi çiçek X turuncu çiçek” sonucu hata verecektir. Bu yüzden turuncu çiçeğin değeri8” olarak hesaplanmaktadır.

Satranç bulmacası #1: Tek hamlede şah mat yapabilir misin?Satranç bulmacası #1: Tek hamlede şah mat yapabilir misin?

İşte zekâ testinde tüm aşamaları büyük dikkat ve özveri ile uygulamak bu yüzden oldukça önem arz ediyor. Bu tarz zekâ testi içeriklerimizi sevdiyseniz yakın çevreniz ile paylaşabilir, onların da kendilerini test etmelerini sağlayabilirsiniz.

Mantığınızı test edin #1: İlk önce hangi bardağın dolacağını 40 saniye içerisinde bulabilir misiniz?Mantığınızı test edin #1: İlk önce hangi bardağın dolacağını 40 saniye içerisinde bulabilir misiniz?

Peki, siz turuncu çiçeğin değerini verilen süre içerisinde doğru bulabildiniz mi yoksa dikkatinizden kaçan bazı noktalar mı oldu? Ya da farklı bir çözüm alternatifi mi buldunuz? Yorumlarda bizimle paylaşın!

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • Tamam 3 ay önce Şikayet Et
    6*4=24 6*8 =48 4*8=32 sonuç turuncu 8
    Cevapla
  • muka 5 ay önce Şikayet Et
    0,3 saniye
    Cevapla
  • yasin 5 ay önce Şikayet Et
    turuncu mavinin iki katı olmak zorunda, 2 adet karesi 32 olan sayı ise 4 tür. mavi dört turuncu 8 olmak durumunda olur.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Olimpiyat'ta maça Mertens damgası! Galatasaray şampi...
Dehşete düşüren anlar! Evsiz adamı silahla vurdu