Mantığınızı test edin #1: İlk önce hangi bardağın dolacağını 40 saniye içerisinde bulabilir misiniz?

Gözlem ve konsantrasyon yeteneğinizi test etmenin en iyi yollarından biri olan mantık testi ile karşınızdayız. İlk önce hangi bardağın dolacağını 40 saniye içerisinde bulma mücadelemize katılın!

GİRİŞ 03.11.2023 08:00 GÜNCELLEME 04.11.2023 12:10
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Zekâ testleri çeşitlerinden biri olan mantık testleri son zamanlarda oldukça popüler olmaya başladı. Beyninizi harekete geçirerek aynı zamanda eğlenceli vakit geçirmenin en keyifli yoludur. Mantık testleri ve matematik bulmacaları genellikle kişinin IQ seviyesini ölçmeye yardımcı olur.

Bu tarz testler kişinin, sorun çözme, karar verme ve mantığını anlama yeteneklerini sınar. Yaratıcı düşüne ve entelektüel potansiyelini yani zekâsını ölçmede çok kullanılır. Mantık testlerini düzenli olarak çözen kişiler günlük yaşantısında karşılaştığı problemlerde doğru kararlar verme, sorunlara çözüm bulma yeteneği de gelişir.

Mantık testleri eleştirel düşünmeyi, zekâyı ve analitik düşünmeyi geliştirmek için en eğlenceli araçlardan biridir. Bunun yanı sıra kişinin sorun çözme ve yaratıcı düşünme yeteneklerinin de gelişmesine destek olur. Zorlayıcı olabilirler ama doğru cevabı bulmak büyük bir tatmin içerir.

Peki, siz bu zorluğun üstesinden gelmeye hazır mısınız? Cevabınız evet ise o zaman teste geçelim!

Matematik becerinizi gösterin #3: Yalnızca matematik konusunda uzman bir beyin bu viral matematik problemini 15 saniyede çözebilir!Matematik becerinizi gösterin #3: Yalnızca matematik konusunda uzman bir beyin bu viral matematik problemini 15 saniyede çözebilir!

YETENEKLERİNİZİ TEST EDİN: İLK ÖNCE HANGİ BARDAK DOLACAK?

Mantığınızı test edin: İlk önce hangi bardağın dolacağını 40 saniye içerisinde bulabilir misiniz?

Yukarıdaki görüntü de bir musluk ve bu musluğa doğrudan ve dolaylı olarak bağlı 7 tane ayrı bardak olduğunu görüyorsunuz. Görüntüye dikkatlice bakın, tuzaklar olabilir. İlk önce hangi bardağın dolacağını 40 saniye içerisinde bulmanızı istiyoruz.

Hazırsanız süreyi başlatalım. Her noktaya dikkat ederek ilk önce hangi bardağın dolacağını bulmaya çalışın.

İşte süre başladı. Tüm varsayımları deneyecek kadar süreniz uzun.

Optik yanılsama testi: İnsanların sadece %2’si fotoğrafın içine gizlenmiş kurbağayı 8 saniyede fark edebilir!Optik yanılsama testi: İnsanların sadece %2’si fotoğrafın içine gizlenmiş kurbağayı 8 saniyede fark edebilir!

Zekâ testlerinin zorlukları, onları daha eğleneli kılan ve becerilerinizi kullanmanıza yarayan kıstaslardır. Zorluk seviyesi kişileri daha zekâ testlerine teşvik eder ve problem çözme becerinizi geliştirir.

İlk önce hangi bardağın dolacağını bulabildiniz mi? Süreniz yavaş yavaş azalıyor.

Sayfanın alt kısmına cevabın olduğu görseli bırakacağız. O yüzden hızlı kaydırarak istemeden cevabı gömemeye ve hile yapmamaya özen gösterin.

Mantığınızı test edin: İlk önce hangi bardağın dolacağını 40 saniye içerisinde bulabilir misiniz?

İlk önce hangi bardağın dolacağını hala bulamadınız mı? Tuzakları fark ettiniz mi? Süreniz varken cevabınızı tekrar düşünün. Bazı noktalarda su borularının tıkalı olduğunu fark etmiş miydiniz?

Evet, bu kadar ipucu yeter! Sürede neredeyse bitti, artık cevaba geçelim.

İŞTE İLK DOLACAK BARDAK

Mantık testlerinin zorluk seviyesi arttıkça gençler ve yetişkinler arasında popülerliği de doğru orantılı olarak artmakta.

İlk önce hangi bardağın dolacağını bulabildiniz mi? Bir cevap bulanları ve halen arayış içinde olanları şöyle alalım. Süre bitti, şimdi sıra çözüm de. Cevaplarınızı kontrol edelim. Ya da nerede hata yaptığınızı, çözüme giderken sizi yanıltan noktanın neresi olduğunu görelim.

İşte mantığınızı harekete geçiren ilk önce dolacak bardak;

Mantığınızı test edin: İlk önce hangi bardağın dolacağını 40 saniye içerisinde bulabilir misiniz?

Evet, 5 numaralı bardak ilk önce dolacaktır. Doğru cevabı bulan okuyucularımızı tebrik ederiz. Bu sefer başarısız olan okuyucularımız ise pes etmesin! Sitemizdeki diğer zekâ testleri ile alıştırmalar yaparak eğlenmeye ve zihninizi geliştirmeye devam edin!

Peki, ilk önce hangi bardağın dolacağını doğru bulabildiniz mi? Yorumlarda buluşalım!

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR 30
  • ebrar 6 ay önce Şikayet Et
    6 nolu bardak
    Cevapla
  • Talip 6 ay önce Şikayet Et
    6 doğru cevap yanlış bu çünkü 6 ya şu drek geliyor diğerine dolaylı gidiyor kesinlikle 6
    Cevapla
  • Maskelison 6 ay önce Şikayet Et
    4 numaralı bardağın altı kapalı ondan 6'ya su gidebilmesi imkânsızdır. Beyin bedava!
    Cevapla
  • Hannower 6 ay önce Şikayet Et
    6 demek istedim
    Cevapla
  • Hannower 6 ay önce Şikayet Et
    Hadi ama 4 numaralı bardak dolacak arkadaşlar
    Cevapla
  • Kısmet 6 ay önce Şikayet Et
    10 saniye içinde 5. Bardak olduğunu buldum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin CDS puanı açıklandı! 2020'den bu yana en düşük seviyeyede!
TSK'ya güç katacak! AKYA teslim edildi