Mantık testi: Resimdeki mantık hatasını bulabilir misin?

Bu eğlenceli zekâ testi görselimizde bir şeyler ters gidiyor. Resimdeki mantık hatasını 10 saniye içinde bul ve mantığının ne kadar keskin oluğunu herkese kanıtla!

GİRİŞ 02.11.2023 08:23 GÜNCELLEME 02.11.2023 09:21
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Zekâ testleri, zihnin yaratıcı düşünme becerisini kullanmanıza ve beyninizin farklı düşünerek farklı çalışmasına yardımcı olur. Zekâ testleri bir soruyu eğlenceli hale getirerek çözümü ararken kişinin kaliteli vakit geçirmesini sağlar.

Zekâ testi sorularında çözüme ulaşmak için öncelikle dikkatli olmak ve kalıpların dışında düşünmeniz gerekir. Zekâ testi bulmacasını farklı şekilde analiz etmeniz ve her detayı ince ince düşünmenizi istenir.

30 saniyelik dikkat gerektiren zekâ testi: Dâhilerin sadece %0,1’i aynı anda kaç telefonun şarj edilebileceğini doğru tahmin edebilir. Sizde onlardan biri misiniz?30 saniyelik dikkat gerektiren zekâ testi: Dâhilerin sadece %0,1’i aynı anda kaç telefonun şarj edilebileceğini doğru tahmin edebilir. Sizde onlardan biri misiniz?

RESİMDEKİ MANTIK HATASINI 10 SANİYEDE BULUN

Mantık testi: Resimdeki mantık hatasını bulabilir misin?

Yukarıda ki resimde bir çalışma ortamı görüyorsunuz. Masa, bilgisayar, sandalye, dosyalar, çekmeceler hepsi bir düzen içinde duruyor. Ancak bu resimde bir mantık hatası yer alıyor. Bu mantık hatasını 10 saniye içinde bulmanızı istiyoruz.

Süreniz başladı. Her detaya mümkün olduğunca dikkat edin. Basit görünen bir detay bile aslında mantık hatasına sebep olabilir.

Mantık hatası bulmacaları çözmek, günlük hayatta karşımıza çıkan problemleri yaratıcı düşünme ile çözüm bulma olasılığımızı arttırır.

Bu testi sadece çok zekiler çözebiliyor! Denklemi tamamlayarak yeşil üçgenin değerini 20 saniyede bulunBu testi sadece çok zekiler çözebiliyor! Denklemi tamamlayarak yeşil üçgenin değerini 20 saniyede bulun

Resimdeki mantık hatasını bulma için öncelikle resmin tamamını bir bütün olarak inceleyin. Sizi çözüme götüreceğine inandığınız her detayı ve ipucunu belirlemeye çalışın.

Hala bir mantık hatası göremediniz mi? Resme farklı bir şekilde bakarak bakış açınızı değiştirin. Biraz sabır ve sakinlikle resimdeki hatayı fark edebilirsiniz.

RESİMDE ARANAN MANTIK HATASI

Süre bitiyor. Birazdan cevabın yer aldığı resmi paylaşacağız. Mantık hatasını fark edince aslında ne kadar basit ve göz önünde olduğunu düşüneceksiniz.

Ve süre bitti. Resimdeki mantık hatasını bulan okuyucularımızı tebrik ederiz. Harika bir mantık gücünüz olduğunu ve detaylara ne kadar hâkim olduğunuzu kanıtladınız.

Sadece şahin gözler görsel içerisine saklanmış arabayı 8 saniyede tespit edebilir!Sadece şahin gözler görsel içerisine saklanmış arabayı 8 saniyede tespit edebilir!

Resimdeki hatayı halen daha fark edemediyseniz cesaretiniz kırılmasın. Kendinizi geliştirmek adına sitede yer alan sizler için hazırladığımız diğer zekâ testlerini çözebilirsiniz.

İşte resimdeki mantık hatası;

Mantık testi: Resimdeki mantık hatasını bulabilir misin?

Evet, bilgisayar ekranında yazan tarih ile duvardaki takvim aynı değil. Yani tarihler farklı. İşte resimdeki mantık hatası buydu. Peki, siz resimdeki mantık hatasını doğru buldunuz mu yoksa bu detay gözünüzden kaçtı mı? Yorumlarda bizimle paylaşın!

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR 24
  • Melek 6 ay önce Şikayet Et
    Takvim yaprağını koparmamıştır. Bence mantık hatası gölgelerde. Masa sandalye etejyer gölgesi bizim taraftayken duvardaki saksının gölgesi duvara yansıyor mantık hatası bence orda
    Cevapla
  • yasinkara 6 ay önce Şikayet Et
    Duvar takviminin ucu kıvrık. Bu da yırtılmakta olduğunu gösteriyor olabilir. Yani günün henüz bitmiş olduğunu. Bu durumda saat daha yeni 00:00 demek olur ki bu da gecedir. Fakat pencereye bakınca gündüz olduğu görünüyor. Saçma ama olabilir :D
    Cevapla
  • Bekir 6 ay önce Şikayet Et
    Bilgisayardaki tarihi okuyabilen var mi?
    Cevapla
  • Sanetor 6 ay önce Şikayet Et
    Aslında bilgisayar takvimi varken, takvime para vermekde bi mantık hatası ama..
    Cevapla
  • Bilal 6 ay önce Şikayet Et
    Olabilir koparmamıştır. Sandalye ağağının gölgesine bakın diğer tarafında ayak yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Milli muharip uçağımız KAAN ile ilgili yeni müjde!
Saadet'te Karamollaoğlu dönemi sona eriyor! Kongre tarihi belli oldu! İşte öne çıkan isim