Yüksek dikkat gerektiren zekâ testi: Resimdeki arının doğru gölgesini 24 saniye içerisinde bulabilir misiniz?

Bilişsel ve görsel becerilerinizi geliştirecek zekâ testi ile karşınızdayız. Resimdeki arının doğru gölgesini 24 saniye içerisinde bulmanız isteniyor. Hazırsanız 24 saniyelik sürenizi başlatalım ve doğru gölgeyi hızlıca tespit edin!

GİRİŞ 27.10.2023 09:01 GÜNCELLEME 27.10.2023 09:30
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Zekâ testleri, kişinin mantıksal düşünme ve problem çözme kapasitesini ölçmenin en eğlenceli yollarından biridir. İnsan beyni bulmaca çözerken, mantıksal akıl yürütme becerilerini kullanarak cevaba ulaşmaya çalışır.

Zekâ testleri, basit bir bilmeceyi eğlenceli hale getirirken çözüme ulaşma aşamasında beyni aktif olarak uyandırır ve çalışmaya zorlar. Zekâ testlerinde çoğu zaman çözüme ulaşmak için biraz farklı düşünmeniz gerekir. Bu düşünme biçimi de gerçek hayatta karşınıza çıkacak problemleri farklı bakış açıları ile yorumlamanıza ve daha rahat çözüm üretmenize yardımcı olur.

Görsel algı testi: Bilinçaltınızda en derinlerde yatan korkunuzu ortaya çıkarmaya hazır mısınız?Görsel algı testi: Bilinçaltınızda en derinlerde yatan korkunuzu ortaya çıkarmaya hazır mısınız?

Beyninizi uyararak farklı düşünmenize yardımcı olacak zekâ testi ile karşınızdayız. Hazırasınız başlayalım!

DOĞRU GÖLGEYİ BULUN

Yüksek dikkat gerektiren zekâ testi: Resimdeki arının doğru gölgesini 24 saniye içerisinde bulabilir misiniz?

Yukarıdaki görsel bulmacada bir tane arı ve altı tane arı gölgesi görebilirsiniz. Bu altı gölgeden bir tanesi yukarıda yer alan arının kendisine ait.

Sizden istediğimiz bu altı gölgeden hangisinin arının gölgesi olduğunu bulmanız. Bu zekâ testi bulmacası için 24 saniye bir süreniz var.

Gölge bulma oyunu biraz çetrefilli olduğu için tüm seçenekleri dikkatlice incelemeniz ve buna bağlı olarak yorumlamanız gerekmektedir.

Yürüyüş tarzına göre kişilik testi: Yürüyüş tarzınız kişiliğiniz hakkında ne söylüyor?Yürüyüş tarzına göre kişilik testi: Yürüyüş tarzınız kişiliğiniz hakkında ne söylüyor?

Teste geçmeden önce haberin sonunda bu gölge bulma zekâ oyununun cevabını vereceğiz. Bu yüzden ileri kaydırarak hile yapmamaya özen gösterin!

Evet, resimdeki arının gölgesini arıyoruz. Süreniz 24 saniye! Hazırsanız süreyi başlatalım ve tüm gölgeleri dikkatlice incelemeye başlayın!

SÜRE BAŞLADI

Yüksek dikkat gerektiren zekâ testi: Resimdeki arının doğru gölgesini 24 saniye içerisinde bulabilir misiniz?

Süre başladı. Görsele odaklanın ve doğru gölgeyi bulmaya çalışın. Her gölgeyi tek tek incelemek için 4 saniyeniz var.

Zekâ testinde doğru gölgeyi bulmaya çalışırken süreyi düşünerek kendinizi strese sokmayın. Olabildiğince rahat olun ve süreyi tam bir profesyonel gibi yönetin!

Doğru gölgeyi verilen süre içerisinde bulan kişinin yanal düşünme becerisi oldukça gelişmiştir. Ama bu zekâ testi gözlem becerilerinizi ve zekânızı zorlayarak, yüksek dikkat becerisi isteyen bir testtir.

Dikkat seviyenizi test edecek optik illüzyon görseli: Bahçede gezen sümüklü böcek ve salyangozu 15 saniyede görebilecek misiniz?Dikkat seviyenizi test edecek optik illüzyon görseli: Bahçede gezen sümüklü böcek ve salyangozu 15 saniyede görebilecek misiniz?

Süre bitiyor! Doğru gölgeyi fark edebildiniz mi?

Birazdan cevap görselini sizlerle paylaşacağız. Doğru gölgeyi bulamayan okuyucularımız o görsel ile daha rahat inceleme yapabilir ve nerede hata yaptıklarını fark edebilirler.

İşte resimdeki arının gerçek gölgesi;

Yüksek dikkat gerektiren zekâ testi: Resimdeki arının doğru gölgesini 24 saniye içerisinde bulabilir misiniz?

Evet, 3. gölge arının gerçek gölgesi. Diğer gölgelerin hepsinde birer fazlalık ya da eksiklik bulunuyor. Peki, siz verilen sürede arının gerçek gölgesini bulabildiniz mi yoksa süre yetmedi mi? Yorumlarda bizimle paylaşın!

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • mert 6 ay önce Şikayet Et
    buldum!!! 20 saniyede.böyle kolay sorun işte.iyilik yap denize at.o senin karşına çıkar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başıboş köpek sorunu için çağrıda bulundu: Meselenin çözümü acısız itlaf!
Filistinli Karikatürist Naci El-Ali’nin “Hanzala” temalı sergisi Konyalılarla buluşuyor