Ev yapımı sürülebilir çikolata tarifi, nasıl yapılır? Basit ev yapımı nutella tarifi…

Ev yapımı nutella tarifi için; kavrulmuş fındık, kakao, pudra şekeri, Hindistan cevizi, çikolata, tuz ve vanilya ile yapılır. Kahvaltılarınızı daha lezzetli ve sağlıklı hale getirmek için kendi sürülebilir çikolatanızı kendiniz yapın!

Ev yapımı sürülebilir çikolata tarifi, nasıl yapılır? Basit ev yapımı nutella tarifi…
Ev yapımı sürülebilir çikolata tarifi, nasıl yapılır? Basit ev yapımı nutella tarifi…
GİRİŞ 01.02.2024 17:31 GÜNCELLEME 01.02.2024 17:31

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan sürülebilir çikolatalar, market raflarında sıklıkla karşımıza çıkar. Ne yazık ki marketlerden alınan sürülebilir çikolatalar, soya ve işlenmiş şeker gibi sağlık açısından tehlike oluşturabilecek madde içerir.

7’den 70’e herkesin severek tükettiği sürülebilir çikolatalar namı diğer nutella, evde daha sağlıklı bir şekilde yapılabilir. Ev yapımı nutella için; kavrulmuş fındık, kakao, pudra şekeri, Hindistan cevizi, çikolata, tuz ve vanilya gibi malzemeler gerekir.

Ev yapımı sürülebilir çikolata tarifi, nasıl yapılır? Basit ev yapımı nutella tarifi…

EV YAPIMI NUTELLA NASIL YAPILIR?

Ev yapımı nutella tarifinin en önemli kısmı mutfak robotunuzun fındık ezmesi yapacak güçte bir robot olmasıdır. Aksi takdirde mutfak robotunuzu zorlayarak bozulmasına sebep olabilirsiniz. Eğer mutfak robotunuz bu işlem için uygunsa gelin ev yapımı nutella tarifinin yapılışına geçelim.

  • Ev yapımı nutella tarifinin en önemli malzemesi fındıktır. Nutellanın kremsi kıvamını sağlaması için fındıkların doğal yağlarını salması için kavrulup kabuklarından ayrılmış olması gerekir. Bunun için fındıklarınızı önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika süre ile kavurun. Kabuklarından ayrılmaya başlayınca fırından alın.
  • Fırından çıkardığınız fındıkları bir bez üzerine serin ve bezin bir kısmı ile üzerini kapatarak kabuklarının nemlenmesini sağlayın. Ardından beze bastırarak fındıkları ileri geri yaptırın. Bu sayede kabukları kolayca soyulacaktır.

Ispanaklı mantar tabakası tarifi, nasıl yapılır?Ispanaklı mantar tabakası tarifi, nasıl yapılır?

  • Benmari usulü ile çikolataları eritin. Çikolatalar erirken kabukları soyulan fındıkları mutfak robotuna atın ve çikolatalar hariç tüm malzemeleri üzerine ekleyip püre haline getirin. Çekim sırasında ara ara makinenizi dinlendirmeyi ihmal etmeyin.
  • Püre haline gelen karışımın içerisine eritilmiş çikolatayı da ekleyerek son kez karışması için çektirin. Hazırladığınız ev yapımı nutellayı temiz bir kavanoza alın ve oda sıcaklığında muhafaza edin.

EV YAPIMI NUTELLA SAKLAMA TALİMATLARI
 

Ev yapımı sürülebilir çikolata tarifi, nasıl yapılır? Basit ev yapımı nutella tarifi…
Marketlerden satın alınan hazır gıdalar yüksek ısıda pastörize edildiği ve çok sayıda koruyucu madde içerdiği için uzun raf ömrü sağlayabilir. Anca ev yapımı nutella da böyle bir şey söz konusu değildir. Ev yapımı nutellayı cam bir kavanozda oda sıcaklığında bir ortamda ya da buzdolabında 2-3 haftaya kadar saklayabilirsiniz.

Buzdolabında muhafaza edilen ev yapımı nutellayı kullanmadan önce sürülebilir kıvama gelmesi için oda sıcaklığında bekletmeniz gerekir.

İşte marketlerden alınan sürülebilir çikolataları aratmayacak, daha sağlıklı ve lezzetli ev yapımı nutella tarifi…

Zeytinyağlı pırasa yemeği tarifi, nasıl yapılır?Zeytinyağlı pırasa yemeği tarifi, nasıl yapılır?

EV YAPIMI NUTELLA TARİFİ

Ev yapımı sürülebilir çikolata tarifi, nasıl yapılır? Basit ev yapımı nutella tarifi…

Ev Yapımı Nutella Tarifi İçin Malzemeler;

  • 1 su bardağı kavrulmuş fındık,
  • 3 yemek kaşığı kakao,
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri,
  • 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi,
  • 1 yemek kaşığı bitter çikolata parçaları,
  • 300 gram sütlü çikolata,
  • ¼ çay kaşığı tuz,
  • Yarım çay kaşığı vanilya

Ev Yapımı Nutella Nasıl Yapılır?

Adım 1
Ev yapımı sürülebilir çikolata tarifi, nasıl yapılır? Basit ev yapımı nutella tarifi…
Ev yapımı nutella
yapmak için öncelikle kavurduğunuz fındıkları bir fırın tepsisine alın ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10-15 dakika ısıtın. Bu aşamada yanmamaları için kontrollü şekilde davranın. Ardından ısınan fındıkları temiz bir bez üzerine dökün ve üstünü kapatarak 5 dakika bekletin. Üstünü kapattığınız fındıkları bez ile ovalayarak kabuklarından çıkarın.

Adım 2

Benmari usulü eritme için bir tencere içerisine su ekleyin ve ocağın üzerine kaynamaya bırakın. Bu sırada 300 gram sütlü çikolatayı küçük küpler halinde kesin. Su kaynamaya başladığında bir ısıya dayanıklı kabın içerisine kesmiş olduğunuz çikolatayı ve 1 yemek kaşığı bitter çikolatayı aktarıp benmari usulü eritin.

Bulgur pilavı tarifi, nasıl yapılır?Bulgur pilavı tarifi, nasıl yapılır?

Adım 3Ev yapımı sürülebilir çikolata tarifi, nasıl yapılır? Basit ev yapımı nutella tarifi…
Kabuklarını soyduğunuz 1 su bardağı kavrulmuş fındıkları hala sıcakken mutfak robotunun içerisine atın. Üzerine 3 yemek kaşığı kakao, yarım çay kaşığı vanilya, 4 yemek kaşığı pudra şekeri ve ¼ çay kaşığı tuz ekleyip püre haline gelene kadar karıştırın.

Adım 4

Püre haline gelen karışımın içerisine 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı, erittiğiniz çikolatayı da ekleyerek çekmeye devam edin. Kavrulmuş fındıklar robotta çekilirken biraz zorlanacak ama yavaş yavaş sıvı krema kıvamına gelecektir.

Coleslaw (Lahana salatası) nasıl yapılır? Lahana salatası tarifiColeslaw (Lahana salatası) nasıl yapılır? Lahana salatası tarifi

Adım 5Ev yapımı sürülebilir çikolata tarifi, nasıl yapılır? Basit ev yapımı nutella tarifi…
Krema kıvamına gelen ev yapımı nutellayı temiz bir kavanoza alın ve soğuması için bekletin. Oda sıcaklığında muhafaza ederek tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin İsrail kararı sonrası ABD'den son dakika Türkiye açıklaması
Erdoğan-Özel görüşmesinde 8 ve 18 yıl detayı!