Mantığınızı test edin #2: İlk önce hangi kabın dolacağını 40 saniye içerisinde bulabilir misin?

Çok yönlü düşünme ve problem çözme becerilerinizi geliştirecek olan ilk önce hangi kap dolacak mantık testi ile karşınızdayız. 40 saniye içerisinde ilk önce hangi kabın dolacağını bularak rakiplerinizin önüne geçin!

GİRİŞ 10.11.2023 07:31 GÜNCELLEME 10.11.2023 09:27
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Zekâ testleri, boş zamanlarınızı değerlendirmeniz ve kendinizi geliştirmeniz için en eğlenceli araçlardır. Zekâ testi çeşitlerinden biri olan mantık testleri, yanal düşünme yeteneğini ve sorun çözme becerinizi de büyük oranda geliştirir.

Mantık testlerini çözmek için alışılmışın dışında düşünmek gerekir. Çözüm diğer zekâ testleri gibi görselin içerisinde bulunmayacağı için zihni çalıştırarak çözüme ulaşmanız istenir. Mantık testleri sayesinde günlük hayatta karşınıza çıkacak problemleri de farklı bakış açıları ile çözerek, sorunlara çözüm üretme yeteneğinizi geliştirebilirsiniz.

Mantık testleri arasında yer alan ilk önce hangi kap dolacak testleri, son zamanlarda sosyal ortamlarda en çok aratılan zekâ testlerinden birisidir. İlk önce hangi kap dolacak testi ile yaratıcı düşünmeye kendinizi zorlayabilir aynı zamanda eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.

Mantığınızı test edin #1: İlk önce hangi bardağın dolacağını 40 saniye içerisinde bulabilir misiniz?Mantığınızı test edin #1: İlk önce hangi bardağın dolacağını 40 saniye içerisinde bulabilir misiniz?

KONSANTRASYONUNUZU TEST EDİN: İLK ÖNCE HANGİ KAP DOLACAK?

Mantığınızı test edin #2: İlk önce hangi kabın dolacağını 40 saniye içerisinde bulabilir misin?Yukarıdaki görselde iki musluk ve onların altına birden fazla kapla bağlantılı olan kaplar görüyorsunuz. Görselde kaplar arası bağlantıyı sağlayan bazı su boruları tıkalı. Sizden 40 saniye içerisinde ilk önce hangi kabın dolacağını bulmanızı istiyoruz.

İlk önce hangi kapın dolacağını bulmak için her kabın dolduğunu hayal ederek suyun borulardan nasıl akacağını bulmanız gerekiyor. Zor bir görev gibi görünse de biraz düşünme ve konsantrasyon ile hızlıca çözülecektir. Sadece çok dikkatli olmanız gerekiyor. Kapalı bir boru tüm her şeyi alt üst edebilir.

Evet, meydan okumaya hazır mısınız? Tek yapmanız gereken görsele odaklanmak ve ilk önce hangi kabın dolacağını bulmak. Hazırsanız süreyi başlatıyoruz.Mantığınızı test edin #2: İlk önce hangi kabın dolacağını 40 saniye içerisinde bulabilir misin?Bu mantık testini doğru cevaplamak için görsele olabildiğince yakından bakmalı ve tıkalı olan boruları atlamamalısınız. Bu küçük tuzaklar sizi yanlış sonuca götürebilir. Biraz sabırlı bir şekilde odaklanırsanız ilk önce hangi kabın dolacağını bulacağınızdan şüpheniz olmasın.

Mantık testleri ve mantık yürütmenizi isteyen matematik bulmacaları, beyninizi çalıştırmanın e harika yoludur. IQ’nuzu geliştirirken analitik becerilerinizi de test etmenize olanak sunar. Bu testler sayesine matematik bilginizi günlük hayatta kullanarak taze tutabilirsiniz.

Mantık testleri ile problem çözme, karar verme yeteneği ve etkili çözümler üretme pratiği kazanabilirsiniz. Aynı zamanda gözlem yeteneğinizi geliştirerek, etrafınızda meydana gelen olayları anlama becerinizi arttırır.

Mantık testi: Resimdeki mantık hatasını bulabilir misin?Mantık testi: Resimdeki mantık hatasını bulabilir misin?

Bu tür egzersizlerin eğlenceli vakit geçirmekten daha öte olması sebebiyle düzenli olarak çözülmesi oldukça faydalıdır. İlerleyen yaşlarda oluşabilecek hafıza problemlerinin önüne geçilmesinde büyük ölçüde fayda sağlar.

Evet, süre bitti. İlk önce hangi kabın dolacağını buldunuz mu? Yoksa hala daha arayış içinde misiniz? İlk önce hangi kabın dolacağını bulan okuyucularımız cevabını kontrol etmesi, bulamayan okuyucularımızın ise nerede hata yaptığını fark etmeleri için çözümü şimdi sizinle paylaşıyoruz.

İşte ilk önce dolacak kap;

Mantığınızı test edin #2: İlk önce hangi kabın dolacağını 40 saniye içerisinde bulabilir misin?

Evet, ilk önce "K" kabı dolacaktır.

Peki, siz ilk önce hangi kabın dolacağını doğru buldunuz mu yoksa işler biraz karıştı mı? Yorumlarda bizimle paylaşın!

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR 17
  • Türk 6 ay önce Şikayet Et
    E dolmadan su D ye gitmez. Fizik hatası bu. Yanlış bulmaca
    Cevapla
  • Yusuf Erdem 5 ay önce Şikayet Et
    Choi, E kabından giden boru düz şekilde D kabına gitmiyor. Boru yukarıya doğru gittiği için, E kabı borunun en üst seviyesine kadar dolması lazım. Bu sonuçta ilk E kabı dolmuş oluyor.
    Cevapla
  • Choi Soobin 5 ay önce Şikayet Et
    Hayır doğru! E'nin altındakı boru suyu doğrudan Dye gönderdiği için E ilk dolmaz ki
    Cevapla
  • Yusuf Erdem 6 ay önce Şikayet Et
    Önce E kabı dolmalı, çünkü E den giden boru diğer kabın üst seviyesine denk geliyor, yani E dolmadan diğer kaba su gitmez. K kabına su gelinceye kadar diğeri çoktan dolmuş olur.
    Cevapla
  • Elif 6 ay önce Şikayet Et
    Yani tabi ki K kabı
    Cevapla
  • Selim 6 ay önce Şikayet Et
    Önce e dolar sonra k çünkü e kovası dolmadan su su gitmeyecek
    Cevapla
  • Selam 6 ay önce Şikayet Et
    Ben zaten k olacağını bilmiştim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar duyurdu! Türkiye ve ABD arasında dev LNG anlaşması imzalandı
Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinden detayları anlattı