Matematik becerinizi gösterin #4: Bu basit matematik problemini 10 saniyede çözün ve içinizdeki Newton’u ortaya çıkarın!

Zekâ testi çeşitlerinden biri olan matematik bulmacası ile karşınızdayız. Resimdeki matematik problemini 10 saniye içerisinde çözün ve matematik bulmacalarının sizin için kolay lokma olduğunu kanıtlayın!

Matematik becerinizi gösterin #4: Bu basit matematik problemini 10 saniyede çözün ve içinizdeki Newton’u ortaya çıkarın!
Matematik becerinizi gösterin #4: Bu basit matematik problemini 10 saniyede çözün ve içinizdeki Newton’u ortaya çıkarın!
GİRİŞ 15.10.2023 08:00 GÜNCELLEME 15.10.2023 09:05
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Zekâ testleri, günümüzün dijital çağında teknolojik aletler ile bilgiye hazır olarak ulaşmamız ve beynimizi çalıştırmamızı engellemesi üzerine yapılacak en iyi aktivitelerden biridir. İnsan zihni sürekli olarak gelişime açık olan bir yapıdır ve eğer aktif olarak kullanılmaz ise zamanla gerilemeye başlar.

Teknoloji ile hayatımıza giren kolaylıklardan biri de istediğimiz bilgiye çok zorlanmadan hemen ulaşabiliyoruz. Bu her ne kadar iyi bir seçenek gibi görünse de bu sırada beynimizin çalışması için fırsat vermiyoruz ve onun tembelleşmesine göz yumuyoruz.

Teknolojinin bu denli hayatımıza girmesi ile bilişsel yeteneklerimiz zamanla azaldı. Bilişsel yeteneklerin azalması da eleştirel düşünme ve gözlem becerilerinin de azalmasına sebep olur. Neyse ki bu tür sorunların önüne geçmek için gün içerisinde düzenli olarak beyin egzersizi yapmanızı sağlayacak zekâ testleri çözebilirsiniz.

Haber7.com ekibi olarak, günlük hayattaki işlerinize kısa bir mola vereceğiniz, ufakta olsa bir beyin egzersizi yapmanıza olanak tanıyacak zekâ testlerini sizler için hazırlıyoruz. Hazırsanız temel matematik bilgilerinizi hatırlamanıza yardımcı olacak, eğlenirken gelişebileceğiniz matematik bulmacasına geçelim.

Matematik becerinizi gösterin #1: Soru işareti olan yere gelecek sayıyı bulunMatematik becerinizi gösterin #1: Soru işareti olan yere gelecek sayıyı bulun

10 SANİYEDE İŞLEMİN SONUCUNU DOĞRU BİLİN

Matematik becerinizi gösterin #4: Bu basit matematik problemini 10 saniyede çözün ve içinizdeki Newton’u ortaya çıkarın!

Yukarıda yer alan görselde temel matematik bilgilerine dayanan bir matematik denklemi görüyorsunuz. Denklem her ne kadar temel matematik bilgisine dayansa da bu problemi çözmek için beyniniz kalıpların dışında ve hızlı düşünmeye zorlanır. Özellikle süre içeren matematik problemlerinde beyin süreye karşı yarıştığını fark ederek tam performans altında çalışır.

Beyin karmaşık bir yapıya sahip olduğu için zorluklar altında gelişir ve daha yaratıcı fikirler ortaya çıkarabilir. Beyin sağlığını desteklemek için düzenli olarak zekâ testleri çözebilir ya da düşünmeye dayalı işlemler yapabilirsiniz.

Yukarıda yer alan zekâ testi çeşitlerinden biri olan matematik problemi bulmacası da beyninizi zorlayarak çalışmasını sağlayacak bir testtir. Sizden bu basit matematik bulmacasını 10 saniye içerisinde çözmeniz isteniyor.

Hazırsanız süreyi başlatalım ve içinizdeki Newton’u ortaya çıkarmak için kendinizi matematik bulmacasına bırakın.

Matematik becerinizi gösterin #2: Soru işareti olan yere gelecek sayıyı bulun ve kendinizi kanıtlayın!Matematik becerinizi gösterin #2: Soru işareti olan yere gelecek sayıyı bulun ve kendinizi kanıtlayın!

SÜRE BAŞLADI, ŞİMDİ SIRA SİZDE!

Matematik konusunda kendisine güvenen okuyucularımız için bu matematik bulmacası oldukça basit gelecektir. Ancak matematik sevmeyen okuyucularımız için bu bulmaca beyninizi zorlayarak geçmiş bilgilerinizi hatırlamanıza ve onları tekrar kullanmanıza sebep olacaktır.

Geçmiş matematik bilgileriniz konusunda hafızanızı zorlarken matematikte en temel kural olan işlem önceliğini asla unutmayın! Bu bizden size ufak bir ipucu olsun!

Evet, süre bitiyor, herhangi bir cevap bulabildiniz mi?

Cevap bulan okuyucularımızın cevabını kontrol etmesi, bulamayanların ise işlemin nasıl yapıldığını anlaması için aşağıya cevap görselini bırakıyor olacağız.

3,

2,

1…

Ve süre bitti.

Matematik becerinizi gösterin #3: Yalnızca matematik konusunda uzman bir beyin bu viral matematik problemini 15 saniyede çözebilir!Matematik becerinizi gösterin #3: Yalnızca matematik konusunda uzman bir beyin bu viral matematik problemini 15 saniyede çözebilir!

Matematik bulmacası için verilen süre bitti. Bakalım doğru cevabı bulabildiniz mi?

Matematik becerinizi gösterin #4: Bu basit matematik problemini 10 saniyede çözün ve içinizdeki Newton’u ortaya çıkarın!

İşte cevap bu şekildeydi. Peki, siz doğru cevabı bulabildiniz mi yoksa işlem sırasında hata mı yaptınız? Yorumlarda bizimle paylaşın!

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR 9
  • Süleyman 6 ay önce Şikayet Et
    cevap 1 5 saniyede
    Cevapla
  • Ahmet 6 ay önce Şikayet Et
    cevap -1 olacak 1 değil
    Cevapla
  • Eren 5 ay önce Şikayet Et
    Ne -1 i 1 olcak
    Cevapla
  • ali şahin 6 ay önce Şikayet Et
    3 canlar
    Cevapla
  • Goca GONYALI 6 ay önce Şikayet Et
    sonuç:9
    Cevapla
  • mert 6 ay önce Şikayet Et
    asansör 3 ton saç teli 1 gram bile degil.eger yerçekimi olsaydı asansör düşerken saç teli asansörün tavanına dogru çıkar yapışıp kalırdı.öyle düşerlerdi.çünkü asansör saç telinden daha agır ama aşagıdan çekme olmayıp yukarıdan itme oldugunda asansörün zeminine yapışır beraber düşerler.uzay boş degil agdalı bir yapı.insan gözüyle görünmeyen şeffaf tül perde gibi düşünün.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mehmet Özhaseki ile Hatay'da bir gün
Şampiyonlar Ligi'nde finalin adı belli oldu!