Toni Martinez kimdir? Konyaspor'un hedefindeki golcü! Porto'dan ayrılmak üzere...

Süper Lig 2021-22 Ahmet Çalık Futbol Sezonunu 3'üncü sırada tamamlayan Konyaspor, Porto'da oynayan Toni Martinez'i gündeme aldı. Gol yollarında bitirici bir isimle anlaşmak isteyen Yeşil-Beyazlılar, Porto ile görüşmeleri sürdürüyor. Peki, Toni Martinez kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, İspanyol forvet oyuncusunun kariyeri ve istatistikleri...

Toni Martinez kimdir? Konyaspor'un hedefindeki golcü! Porto'dan ayrılmak üzere...
Toni Martinez kimdir? Konyaspor'un hedefindeki golcü! Porto'dan ayrılmak üzere...
GİRİŞ 06.06.2022 16:48 GÜNCELLEME 06.06.2022 16:48

Geride bıraktığımız Süper Lig sezonunu 3'üncü sırada tamamlayan Konyaspor, gol yollarında verimli olabilmek için Porto'da düşünülmeyen Toni Martinez'i gündemine aldı. Portekiz ekibindeki performansıyla beklentilerin bir hayli altında kalan İspanyol forvet, yeni takım arayışlarına başladı. Bu doğrultuda İspanyol ekipleriyle de temas halinde. Peki, Konyaspor'la anılan Toni Martinez kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, 1,87'lik santrforun kariyeri ve istatistikleri...

TONİ MARTİNEZ KİMDİR?

Tam adıyla Antonio Martinez Lopez (Toni Martinez), 30 Haziran 1997 tarihinde İspanya'nın Murcia Özerk Bölgesi'ne bağlı Barrio del Progreso semtinde dünyaya geldi. 6 Haziran 2022 itibariyle 24 yaşındadır. Son 3 sezondur profesyonel futbolculuk yaparak geçimini sağlayan Martinez, kariyerini Portekiz'in güçlü ekiplerinden Porto'da sürdürüyor. Orjini ise forvet.

Cenk Ergün kimdir?Cenk Ergün kimdir?

Toni Martinez futbola doğduğu bölgenin köklü takımlarından Real Murcia'da başladı. Uzun yıllar Murcia altyapısında oynadıktan sonra Valencia teknik heyetinin radarına takıldı. Valencia, 2013 yılında bedelsiz olarak Martinez'i renklerine bağladı.

Toni Martinez'in Valencia dönemi

2013'ten 2016'ya kadar 3 yıl boyunca Valencia altyapısında eğitim aldı. 2016'da takımıyla birlikte katıldığı bir turnuvada West Ham United'ın gözlemci ekibi tarafından keşfedildi.

İNGİLTERE YILLARI

West Ham, o dönem altyapı oyuncusu olmasına karşın Martinez için İspanyol ekibine 3 milyon Euro teklif etti. Mali sorunlarla boğuşan Valencia, genç oyuncudan gelir elde edebilmek için West Ham'ın bu teklifini kabul etti.

Toni Martinez, West Ham United'da oynarken

2016 yılında 19 yaşındayken İngiltere'de "Premier Lig 2" olarak tanımlanan West Ham U-23 takımıyla maçlara çıktı. Buradaki ilk sezonunda 20 golü aştı. Fakat İngiliz ekibi, Toni Martinez'in Premier Lig'de oynayabilecek kadar yeterli olduğunu düşünmüyordu. 

Bu sebeple devam eden yıllarda bedelsiz olarak Oxford United, Real Valladolid; Majadahonda ve CD Lugo'ya kiralandı. 2019'a gelindiğinde Martinez, İngiliz ekibindeki 3 yılını doldurmuştu. İngiliz ekibi Martinez'e kolaylık sağlayarak takımdan ayrılmasına müsaade etti.

O da devam eden süreçte kendisiyle ilgilenen takımlarla görüşmeye başladı. Bir gün Martinez'i, danışmanlık işlerini yürüten menajeri aradı. Famalicao fikrinden bahsetti. Famalıcao'ya açık açık "Hayır" dediğini söyleyen Martinez, kulübün projesini duyunca Portekiz'e gitme fikrini benimsedi.

YENİ BİR BAŞLANGIÇ

Pedro Gonçalves ve Nehuen Perez gibi isimleri kadrosunda bulunduran Famalicao, aynı zamanda Atletico Madrid'in pilot kulübü konumunda. Atletico hisselerinin yüzde 32'sini elinde bulunduran bir firma, Famalicao'nun hisselerinin bir bölümüne de sahip.

Bu gibi faktörler Martinez'i Famalicao'ya karşı ısındırdı. Kulüp üzerinde "kümede kalma" dışında baskı olmaması, görece daha az taraftar ve gençliğe yatırım ilgisini çekmişti.

Toni Martinez, Famalicao

Portekiz'deki ilk sezonunda 14 gol atıp 6 asist yaptı. Henüz 22 yaşında olmasına karşın İber Yarımadası'ndaki bu başarısı Porto tarafından da keşfedilmişti. Pedro Gonçalves'i Sporting'e kaptıran Maviler, benzer bir senaryoyu Martinez'de yaşamak istemiyordu. Bu sebeple, Famalicao'ya 3,2 milyon Euro teklif edildi.

Pablo Laso kimdir? Pablo Laso kimdir?

Sadece bir yıl önce takıma bedelsiz olarak katılan Toni Martinez, bir yıl gibi bir süre zarfında takımına 3,2 milyon Euro kazandırdı. Ancak o, Porto'da geçtiğimiz sezon 37 maçta oynamasına karşın sadece 7 kez fileleri havalandırabildi. Üstelik Famalicao'daki asist yapabilme kabiliyetini de Porto'da gösteremedi.

KONYASPOR ve CADİZ MASADA!

Geçtiğimiz gün Yeni Meram Gazetesi'nde, bu sabahta Diario De Cadiz'de çıkan haberlerde Toni Martinez için iki takımın devrede olduğu öne sürüldü. Bu takımlardan biri Konyaspor, diğeri de Cadiz.

Toni Martinez, Porto

İlhan Palut'un çalıştırdığı Yeşil-Beyazlı Konya, Martinez'i ilk olarak kiralama niyetinde. Cadiz ise, LaLiga'ya tutunabilmek; bir daha küme telaşı yaşamamak için gol yollarını güçlendirmeyi hedefliyor. Bu sebeple, Martinez'in önünde iki farklı ekip bulunuyor.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz