Stephanie Frappart kimdir? Türkiye Litvanya maçından önce dikkat çeken detay! Daha önce de...

Fransa Futbol Federasyonu'na bağlı hakemlerden Stephanie Frappart, Türkiye Litvanya maçına orta hakem olarak atandı. Türkie A Milli Futbol Takımı tarihinde ilk kez bir kadın hakem, orta hakem olarak atanırken; bu gelişme sayesinde Frappart'ın yolu ikinci kez Türkiye ile kesişmiş oldu. Peki, Stephanie Frappart kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, çoğu kategoride bir ilk olarak tarihe geçen Frappart'ın biyografisi...

Stephanie Frappart kimdir? Türkiye Litvanya maçından önce dikkat çeken detay! Daha önce de...
Stephanie Frappart kimdir? Türkiye Litvanya maçından önce dikkat çeken detay! Daha önce de...
GİRİŞ 14.06.2022 20:27 GÜNCELLEME 14.06.2022 20:27

Türkiye A Milli Futbol Takımımızın Litvanya ile oynayacağı dördüncü grup maçına Fransa Futbol Federasyonu'ndan (FFF) Stephanie Frappart orta hakem olarak atandı. Fransa Ligue 1, UEFA Şampiyonlar Ligi, Dünya Kupası Elemeler ve Avrupa Futbol Şampiyonası gibi turnuvalarda düdük çalan Frappart, bu kez Türkiye'nin maçında karar mercii olacak. Bilindiği üzere, Fransız hakem daha önce de Ay-Yıldızlı takımımızın bir maçında görev almıştı. İşte, Stephanie Frappart'ın biyografisi ve hakemlik kariyeri...

Türkiye Litvanya maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? UEFA Uluslar Ligi...Türkiye Litvanya maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? UEFA Uluslar Ligi...

STEPHANİE FRAPPART'IN BİYOGRAFİSİ

Stephanie Frappart, 14 Aralık 1983'te Paris'in (Fransa) kuzeybatısındaki Val-d'Oise kentinde dünyaya geldi. 38 yaşındadır. Küçük yaşlarda ülkenin kadın futbol takımlarında oynamaya başladı. 18 yaşında da futbolu bırakarak hakemlik mesleğine başladı. "Hakemliğe başladığım da Fransa'da kadın hakem yoktu" diyen Frappart, yıllardır aynı mesleğe devam ediyor.

FRAPPART'IN HAKEMLİK KARİYERİ

Uzun süre alt yaş kategorilerinde düdük çalan Fransız hakem, profesyonel dünyaya 2010 yılında ayak bastı. O tarihte Fransa 3. Ligi'ndeki maçlara atanan Frappart, yıllarca alt liglerde çalıştı. 2019 yılında da Fransa Ligue 1'de görevlendirildi.

Stephanie Frappart

Fransa Ligue 1'de (Nisan 2019), Şampiyonlar Ligi'nde (Aralık 2020) ve Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (Haziran 2021) düdük çalan "İlk Kadın Hakem" unvanını aldı. 

Sadece erkek futbolunda değil kadın futbolunda da isim yapan Frappart, önemli organizasyonlarda görevlendirildi. Örneğin, ABD ile Hollanda arasındaki FIFA Dünya Kupası finalinin orta hakemi yine Frappart'tı.

İSTATİSTİKLERİ

12 yıllık profesyonel kariyeri boyunca 219 maçta görev alan Fransız, 822 kez sarı kartına; 42 kez kırmızı kartına başvurdu. Bu istatistikleriyle, Avrupa'nın en sık kart kullanan hakemleri arasında yer alıyor.

Örneğin, 24 Nisan'da oynanan Clermont ile Amiens arasındaki Ligue 1 maçında 4 sarı kart; 1 kez de kırmızı kartına başvurdu. Frappart, en az kart kadar penaltılara da sıklıkla başvuran bir isim. Şimdiye dek görev aldığı 219 resmi müsabakada 61 kez beyaz noktayı göstermesi bu tezi güçlendiriyor.

TÜRKİYE'YLE İKİNCİ KEZ YOLLARI KESİŞİYOR

Stephanie Frappart, Türkiye A Milli Futbol Takımımızın oynayacağı Litvanya maçında orta hakem olarak görev alacak. Bu gelişmeyle beraber ilk kez bir kadın hakem Türkiye maçında  görevlendirilmiş oldu.

Fakat bu Frappart'ın A Milli Takım'la ilk kesişmesi değil. Geçtiğimiz yıl Avrupa Futbol Şampiyonası'ndaki İtalya Türkiye maçının dördüncü hakemlik görevi ona verilmişti. Ayrıca, İstanbul'daki Chelsea Liverpool Süper Kupa finalinde de (2019) bulunmuştu. Frappart bu kez İzmir Gürsel Aksel Stadı'nda düdük çalacak.

Erling Haaland'ın yıllık kazancı ne kadar? Manchester City'deki kontratının detayları belli oldu!Erling Haaland'ın yıllık kazancı ne kadar? Manchester City'deki kontratının detayları belli oldu!

ULUSLAR LİGİ'NDEKİ 3'ÜNCÜ MAÇI

İlk kez 2018 yılında başlayan UEFA Uluslar Ligi turnuvasında Stephanie Frappart da şimdiye dek 3 kez görevlendirildi. İlk olarak 2020'deki Malta Letonya düdük çaldı. O maçta 5 kez sarı kartına davranan Frappart, devam eden maçlara atanmadı. Bu sene de Belarus ile Slovakya maçına atandı. 3 kez sarı kart gösteren isim, sezon içerisindeki ikinci maçını İzmir'de yönetecek.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz