Ramazan bedenin ve ruhun tefekküre dalmasıdır!

  • GİRİŞ20.07.2012 09:59
  • GÜNCELLEME20.07.2012 12:55

Hakka doğru revan olmak, dünyevi olandan sıyrılıp teçhizatsız menzile doğru yapılan bir gönül seyahatidir. Heybede sadece iman ve tefekkür vardır bilene. Beden ve ruh arasındaki dengenin mizana durması, aklın tefekküre dayanması, gönlün tezekküre yaslanması, dünyanın susması, ruhun huzura kavuşmasıdır!

Ve sabrın konuşmasıdır!

Ramazan müminin ruh ikliminde geçirdiği vaktin bayraklaşması, inanç ikliminin bütün mevsimlerinin bir gül kokusuyla uyanmasıdır! Ramazan küçük bir çocuğun seheri tanıması, seherin o küçük çocuğun gözlerini okşamasıdır! Bir imsak vaktinde sözleşilip, iftar zamanı aynı akitçe buluşulması, nefsin ve bedenin arasına ırak köprüler kurulmasıdır!

Ramazan kalbin sadece en sevgiliye sarılmasıdır!

Ramazan bedenin ve ruhun tefekküre dalmasıdır…

 

Ramazan sözdür Şeyhim!

İmsakta verilen sözün iftara kadar saklanmasıdır!

Sözü senet saymaktır ramazan, faziletin ve erdemin, helalin, güzelliğin, irfanın, merhametin, ibadetin ve hayretin O’na yönelmesidir. Ramazan gönlün gerçek aşkıyla söyleşmesidir.

İnsanın insana bir kaşık gülümsemeyi bile esirgediği bu zor zamanlarda Ramazan, dolu dolu insana sunulan muhabbettir, hikmettir, rahmettir, fazilettir, mağfirettir Allah’tan gelen. Bir ilahi muştudur bir dost selamı gibi gelen. Evlerin içine kadar esen bir tatlı nesimdir çağlar ötesi!

Ramazan İsmail teslimiyetinin imsaka katık yapılmasıdır Şeyhim!

 

Ramazan, Çöl ceylanlarının ürkekliğiyle insana bakmak, Çöl diliyle konuşmak, gönlü kerbela kılmaktır hak yoluna. Bir çöl ahusu gibi suskun, mahzun, halim ve selim olmak, yanık gönüllere bir vahadaki halis ve muhlis serin su olmaktır ramazan.

Ramazan şefkat ve merhamet pınarı gibi çağlamaktır!

Ramazan günü uzatmak, geceleri kısaltmak, muhabbetleri çoğaltmak, kötülükleri azaltmaktır. Bir ramazan davulu gibi sevgide, aşkta, muhabbette, şefkatte, adalette, hakkaniyette, hikmette gümbür gümbür haykırmaktır insanlığa.

Ramazan kaybolmuş insanlığın adresine varmaktır!

“Karagöz seyri değil, gözyaşı dökmek Ayı/ Bilinmezi bilirler, bilseler ağlamayı.” Diyen hangi üstat idi unutmuşum Şeyhim! Ağlamak rahmettir, ağlamak hikmettir bilene. Hikmeti kalabalıklar ortasında, hır-gür şamata içinde kaybettik, toplana toplana ayrılmaz olduk,  farkımız kalmadı birbirimizden! Bu bitmek tükenmez toplantılarda insanlığımızı kaybettik, bencilliği bulduk!

Ramazan, birlikte kaybettiklerimizi hep birlikte bulmaktır!

Ramazan, hoş geldin Ey Şehr-i Ramazan!

Ramazanda yoksula sıcak pide götürmeyin, yoksula sımsıcak sevgi, şefkat ve merhamet götürün! Yoksulun, yetimin midesini düşünmeyin, kırılan kalplerini, yitirilen onurlarını, eksiltilen şefkat ve merhamet hislerini tamir edin, onlardan verin, onlarla iftar açın, kamyon kamyon onlardan götürün gücünüz yetiyorsa!

Ramazan bir pide, hurma, makarna ve fasulye ayı değildir!

Ramazan bir sevgi, şefkat ve merhamet ayıdır Şeyhim!

Ramazan hikmet ve rahmet ayıdır, muhabbet ayıdır, mağfiret ayıdır, bir sevgi ayıdır. Ramazanda gönül kapılarının zillerini çalınız yeter! Çağın en büyük vebası sevgisizlik, gönülsüzlük ve aşksızlık değil mi? Hani yoksula merhamet, şefkat, sevgi, adalet, hakkaniyet ve hüsn ü niyet!

Kamyonlar dolusu, koli koli makarna ve fasulyenizi siz yiyin BAY”lar!

Siz götürebiliyorsanız onların içine şefkat ve merhamet ve dahi sevgi doldurun yeter!!!

Mustafa Kutlu Üstadım hani ne demişti:

“Yoksulluk, asıl yoksulluk İÇİMİZDE!”

Muhabbetle Kalınız!

Meryem Aybike Sinan/ Haber7

meryemaybike@gmail.com

http://twitter.com/@maybikesinan

http://facebook.com/meryemaybike.sinan

Yorumlar5

  • Ezel 11 yıl önce Şikayet Et
    bravo meryem aybike hanım. harika bir üslup ve muhteşem bir yazı ve içerik. işte bu diyeceğimiz bir yazı. düşündüren, yapıcı ve estetik bir yazı. kutlarım güzel kardeşim.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Nasuh BİLEN 11 yıl önce Şikayet Et
    niyaz dualarınıza. cenab-ı hak mahşerde gölgede olabilecek yedi sınıftan biri olarak karşılık versin inşallah.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Nasuh BİLEN 11 yıl önce Şikayet Et
    evet kuyucuklarımızda çok huzurluyuz. kur'an-ı kerim'in bütünlüğünden müslümanlar uzaklaştırılarak çok başarı kazandılar.yaşayabileceğimiz kişiselliklerin kuyucuklarında çok huzurluyuz.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • bir kul 11 yıl önce Şikayet Et
    ramazan...!. ramazan ayı adına ramazan dendiği için mübarek değildir..ramazanda şeytanlar da bağlanmamıştır..ramazan ı tavsiye edilen üzere değerlendiren için ramazan muhterem olur,bereketli olur,yoksa sırf yılın o deneminden gelmez bereket...şayet bu ayda şeytanlar bağlanmış olsa idi yeryüzünde bu ay günah sektörü rağbetten düşerdi! özeti şudur,sizi orucu hakkıyyla tutarsanız oruç ta sizi hakkıyla tutar.siz ramazanı ramazan yaparsanız ramazan da sizin şeytanınızı bağlar..
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • turgut1 11 yıl önce Şikayet Et
    ramazan,ramazan ayıdır yani şehri ramazandır. bakara 183/185 aralıklarına akıldığı zaman,orucun daha önceki ümmetlere farz kılındığını görürüz..orucun muhatabı sadece bu yeni nesil değildir..hastalık ve mazeret hallerinde bir çıkış yolu gösterilmiştir..ancak ihtiyarlayıpta tutamadığı orucu diğer günlerde tamamlayamayacak olanlar için yoksul doyurma tutulamayan oruca keffaret gösterilmiş isede...ve en tesumu hayrun lekum in kuntum ta'lemuun:oruç tutmak sizler için daha hayırlıdır eğer (keşke) bilseydiniz...orucun tutulması ile kavuşulucak sevab ve merhametin sırrı rabbin katındadır..ehemmiyetine dikkat kesmiş ve kefaretine yoksul doyuran bir ihtiyar bile bilse idi oruç tutmanın mükafatını orucu mutlaka tutardı anlamlarına ulaşabiliyoruz..bu ramazan hepimiz üzerine feyiz ve bereket olsun inşallah..rabbim cümlemizi, orucu sımsıkı hakkıyla tutanlardan eylesin..ashabın orucu ile kıyaslanmaz ama rabbim orucumuzu hoş görsün inşallah.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat