Hangi erkek yapmıyor?

  • GİRİŞ17.01.2014 09:24
  • GÜNCELLEME17.01.2014 09:24

Bir kadın ihaneti içine sindirmiyor aslında, onu beslemeyi tercih ediyor. Affeden kaç kadın olan bitenin üzerine hiç yaşanmamış gibi sünger çekebiliyor? Bir daha sözünü etmeksiniz, ihanet eden tarafla aynı yolda yürümeye devam ediyor?

Yoksa her an içinde yaşayıp, unutmuş gibi mi yapıyor? Gerçekten bir hataydı deyip, belleğinden o yaşanmışlığı kazıyıp atabilen kaç kadın var acaba? Ya da var mı?

Affetmiş gibi yapıyor çoğu, şartlar çoluk çocuk derken, affetmesi gerekliliği doğduğu için affediyor. Annesinden öyle gördüğü için sineye çekiyor. Ve en güzel telkin olan " Hangi erkek yapmıyor ki" sözünden yola çıkarak içindeki yangını sönsün diye üflüyor.

Hem sonra affeden kadının bir de "Büyüklük gösterdi" brovesi var işin içinde... Yücelten bir duygu gibi alıp taşımak istediği bu şan, zaman aşımına uğradığında ve elinden alındığında yani karşı taraf bu özverili diye tabir ettiği kadını o yerden indirip zamanla tekrar genellediğinde sizce hangi kadın o büyük affedişi tekrar pişirip masaya koymuyor?

Ya da masaya koymayıp suratına çarpıyor?

Evlilik ne kutsal bir müessesedir halbuki… Başka heyecanların, anlık heveslerin katletmemesi gereken, masum ve hayatın temellerinden birini oluşturan ezelden süregelen bir birlikteliktir. Nesillerin devamı için şart, hayatın ilerlemesi için gerekli en önde gelen kurumdur.

Kurumdur diyorum çünkü genelde eşler birbirini o müessese içinde tanımak için daha iyi fırsat bulurken, olması gerekenler olmaz ise yani etrafını çevreleyen sınırlar belirlenmez ise ortada bir anda düşman istilasına uğrayabilecek, eşyaları onları bunları o senin bu benim diye paylaşılacak ve sonrasında düşmanlıkla yıkılacak bir bina vardır. 

Hatta ihanet yani sadakat için; bu sınırlar içersinde ortalığı en çok bertaraf eden hatta parasızlıktan bile daha tehlikeli bir olgudur denilebilir.

Yani su dolu bardak bir kere kırıldığı vakit, o saatten sonra ne o su aynı kabın, ne de o kap aynı suyundur artık… Biri yerde paramparça, diğeri döküldüğü yerin şeklini almış çırpınır durur.

Çok samimi söylüyorum ki, aldatılan kadın bana kalırsa affetmiş gibi yapıyor ama asla unutmuyor. Yeri ve zamanı geldiğinde raftan çıkarmak üzere saklıyor. Bunun aksi bir durumda ise özgücen eksikliği ile zaten kendi ilişkisini birgün başka bir sebepten elinde olmadan tüketerek bitiriyor. O saatten sonra zaten kağat üzerinde yaşanan bir evliikten başka birşey kalmıyor.

"HANGİ ERKEK YAPMIYOR?

SEVEN KADIN AFFEDER…"

İşte bu iki söz yüzünden kaç evlilik evlilikten çıkıyor. Etrafımda mutlu olan çok az kadın var. Mutsuzların da yüzde doksanı da 'Hangi erkek yapmıyor'dan nasibini almış. Affeden de pişman affetmeyen de… Yaralı yamalı kadınlar bunlar...

ASLA FEMİNİST DEĞİLİM. Hatta erkeğin bir adım önden gideceği durumların çok  olduğunun da savunucusuyumdur lakin bu konuda antipatik olacağımı bile bile şunu demek istiyorum.

Evde seni bekleyenin, şu an yanında gönlünü eylediğinden ne eksiği ve ne fazlası var?

Evdeki bu sorunun cevabında sınıfta kalıyorsa Allah yardımcın olsun fakat yine bunun adabı,yolu yordamı bu değil…

Ama iki kalça, iki göğüs ise herşeyi deviriyorsan UYAN BE ADAM UYAN… Sen bu kadar vahşi olamassın. Çünkü hayvan değil evvela insansın.

Sana gelince; 'Ey aldatılan kadın'… O evliliği sürdürüyorsan ya affet sus sonsuza kadar, ya da bitir herşeyi, affetme konuş için soğuyana kadar!

NOT: İki tarafa da yanmam o ortada masumca bakan yavrulara yandığım kadar…

Serdem Coşkun- Haber7

serdemcoskun@gmail.com 

Yorumlar6

  • Nasuh BİLEN 10 yıl önce Şikayet Et
    Çocukken insana kendisinin yaptıklarının yazıldığı öğretilecek . Büyüdüğünde bu şuur (bilinç) yeter.
    Cevapla
  • MEHMET ERDEMİR 10 yıl önce Şikayet Et
    Ya Kadınlar.... Aldatmak, Aldatılmak çok çirkin bi şey mutlaka. Sizden yazılarınız da kadınların da eşlerini aldattıklarını, hem cinslerinizi uyarmanızı ve almaları gereken derslere de vurgu yapmanızı isterim.
    Cevapla Toplam 6 beğeni
  • mustafa kocaman 10 yıl önce Şikayet Et
    hiç erkekleri anlayan yok. bende boşandım. 2 de çocuk kaldı eski hanımda. ama erkeğin ne ile muhatap olduğunu bilen yok. annem boşanacağımı duyunca iki yakan bir araya gelmesin diye beddua etti. kime ne anlatacaksın.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • ekrem kehribar 10 yıl önce Şikayet Et
    SİSTEM. Bizleri bu hale düşürüyor.sevgilisi olmayan kız veya erkek dışlanıyor.televizyonlar bütün gün dinimizi sömürüyor.zina edirne'den kars'a kadar.kim ben zina yapmam derse inanmayın,hepimiz nefis taşıyoruz,Kadir İnanır 2 bin kadınla yattığıyla övünüyor,sanatçı sanatı için sevişiyor,kötülüğü ortadan devlet kaldırır,oda bu sistemle olmaz,dua edelim Allah cc ülkemize islami bir sahip göndersin.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • turgut1 10 yıl önce Şikayet Et
    bir kadın kimle aldatılır. el cevap başka kadınlarla....peygamberimiz "size fitne olarak kadınları bırakıyorum" demiştir...yani benden sonraki ümmetin fitnesi kadın eksenli olacak demiştir..fitneye dalmak,fitneden dönmek,fitneye karşı mücadele göstermek, mutlaka bizlerde bu fitnenin bir yerlerindeyiz..demem o ki yarın ölecekmiş gibi davranarak,hz.yusufu kendimize örnek alarak,bu işlerin kebairden yani büyük günahlardan sayıldığını düşünürek,iffeti muhafaza doğrultusunda bakarak,kimsenin ettiğinin yanına kar kalmadığı mutlaka edeninde haysiyetine dokunur bir yüzleşmeyi ölmeden yaşayacağını hesaba katarak,sıcak kanlı değil serin kanlı durarak,büyük günahların başka incitici,öldürücü etkilerini de hesaba katarak kendimizi edebten sayılan hale kanalize etmemiz gerekir diye düşünüyorum..zaaflarımızın bizi yaşatmayacağını bilmemiz gerekiyor.
    Cevapla Toplam 7 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat