2 milyon nüfusa sahip Stockholm'de bisiklet gezisi

İsveç'te adalardan meydana gelen ve adı da 'kütük adalar' anlamına gelen bir şehir Stockholm. Burada her yere ulaşım bisiklet ile sağlanıyor. Bisiklet yolları çok iyi ve halk ücretsiz olarak bisikletler ile istediği yere gidebiliyor.

2 milyon nüfusa sahip Stockholm'de bisiklet gezisi
2 milyon nüfusa sahip Stockholm'de bisiklet gezisi
GİRİŞ 13.11.2021 10:25 GÜNCELLEME 13.11.2021 10:56 KAYNAK HABER7

Stockholm’de bisiklet kiralamak çok kolay. Her yerde bisiklet kiralama yeri bulunuyor ve herkes de bisiklet ile ulaşım sağlıyor. Stockholm'de bisiklet gezisi yapmak isteyen kişiler de  tercih ediyor. Bisiklet kullanımı artması için yerel halk bisikletleri ücretsiz alabiliyor. Turistler ise bir saati bir dolar ödeyerek bu güzel şehri keşfe çıkabilir.  

 

 

Dünyayı Geziyorum ekibi de Stockholm'ü bisiklet ile keşfe çıkıyor.  

Dünyayı Geziyorum resmi sosyal medya hesapları  

Youtube: esirgenc 

Twitter ve İnstagram: @dunyayigeziyor 

Facebook: dunyayigeziyorum 

 

 

 

 

Stockholm'de yeşil alan birden fazla bulunuyor. Ulusal Şehir Parkı da Stockholm’deki bu yeşil alanlardan sadece birisi. Burada birbirinden önemli anıtlar da göz önüne çıkıyor. Parklarda sevimli ördekler de seyahat eden kişileri karşılıyor. Ellerinizle bu ördekleri besleyebilirsiniz.  

Stockholm adalardan meydana geldiği için köprülerle birbirine bağlanmış. 14 tane ada bulunuyor bu şehirde ve İsveç’in Venedik’i de deniliyor.  

Yaz aylarında Stockholm marinası herkese huzur verir nitelikte bir güzelliğe kavuşuyor. Yaz aylarında hava ılıkken herkes buraya akın ediyor. Stockholm'ün kalbi denilebilecek bir yer. Balıkçı tekneleri de buraya demir atıyor. Yatlar, tekneler ve hız tekneleri de burada bulunuyor. Burada halk yürüyüş yapıyor ya da bisikletle gezintiye çıkıyor.  

Stockholm İsveç’in en büyük şehri ve 2 milyon nüfusa sahip. Zaten İsveç’in nüfusu 9 milyon olarak biliniyor. Burası en fazla turist çeken şehri ve doğası ile herkesin hayran kaldığı bir yer. Bisiklet dışında metro, otobüs ulaşımı da çok gelişmiş ve iyi. Marina çevresi tarihi binalar ile çevrili. Bu binalar Orta çağ zamanından kalan yapıtlar ve günümüze kadar çok iyi korunmuş. Bu binaların üzerinde tabela asmak, çivi dahi çakmak yasak.  

Binlerce yıllık geçmişi olan Stockholm’de eskilerde Samiler yaşıyordu. Şimdilerde daha kuzeyde yaşamlarını devam ettiriyorlar. İsveç adını da 16. Yüzyılda duyuruyor. Günümüzde de herkesin en çok gitmek istediği yerlerden biri.  

Nobel ödülleri de İsveç’in başkenti Stockholm’de veriliyor. Burada bir de Nobel Müzesi bulunuyor. Bisiklet gezisi yaparken bu binanın manzarasına bakan köprüden geçebilirsiniz.  

İsveç refah düzeyi oldukça yüksek bir ülke. Kişi başı gelir de 55 bin Dolar. Avrupa’nın da en zengin ülkelerinden sadece birisi.  

Adalardan meydana gelen bu ülkenin başkenti Stockholm de adalardan oluşan bir şehir. Adalar birbirine birden fazla köprüler ile bağlı. Bu yüzden 'kütük adalar' anlamına gelen Stockholm adını almış burası.  

Bisiklet gezisinde bir anıta daha uğruyor 'Dünyayı Geziyorum' ekibi. Gustav Vasa 16. yüzyılda ülkenin kralı olmuş ve modern sistemle yönetilmeye başlandığında ilk kralı olmayı başarmış. Bu yüzden burada önemli bir kişilik. Bu yüzden tam merkezde bir anıtı bulunuyor.  

Bu anıtın karşısında Avrupa’nın en büyük sarayından olan Stockholm sarayı bulunuyor. Bu saray ise yine İsveç halkı için çok değerli. 600’den fazla odası bulunan bu tarihi yapıt ile ilgili detaylı bilgiye ve görüntülere 'Stockholm Sarayı' haberimizden ulaşabilirsiniz.  

Bu da ilginizi çekebilir; İsveç'in başkenti Stockholm'de alınacak hediyelik eşyalar

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL