Zanzibar'ın keşfedilmeyi bekleyen sualtı canlıları

Zanzibar'da şnorkel yapılacak birçok nokta var. Bu noktalarda herkesin keşfetmesi gereken birbirinden güzel canlılar bulunuyor. Zanzibar Hint Okyanusu'nun tam ortasında keşfedilecek deniz canlılarını gösteriyor sizlere.

Zanzibar'ın keşfedilmeyi bekleyen sualtı canlıları
Zanzibar'ın keşfedilmeyi bekleyen sualtı canlıları
GİRİŞ 03.11.2021 16:23 GÜNCELLEME 03.11.2021 16:23 KAYNAK HABER7

Zanzibar Hint Okyanusu'nun tam ortasında duran bir ada ülkesi. Bu yüzden deniz ürünleri bakımından çok zengin sayılan bir yer. Gemi ve geleneksel teknelerle burada biraz açıldığınızda çok güzel şnorkel noktalarına da ulaşmış sayılıyorsunuz. Ekipmanınız yanınızdaysa güzel bir dalış gerçekleştirebilirsiniz. Su altında keşfedilmeyi bekleyen çok güzel canlılar yer alıyor. Hepsi de rengarenk ve gördüğünüzde huzur veren cinsten. Siz de bu canlıları görmek için salgın tehlikesinin geçmesini beleyip yetkililer izin verdiğinde buraya giderek dalış gerçekleştirebilirsiniz. İsterseniz de Dünyayı Geziyorum ekibinin sizler için çektikleri bu görüntüleri izleyerek huzura ortak olabilirsiniz.

 

 

 

ZANZİBAR'DA SULATI CANLILARI

 

 

Bembeyaz plajlar bulunan Zanzibar'da çok güzel bir deniz manzarası var. Halk geçimini de balıkçılık ile sağlıyorlar. Turistleri de geleneksel teknelerle balık avladıkları yerlere götürüyorlar. Bu sular o kadar temiz ki hiç keşfedilmemiş gibi. Çevrede birçok ada bulunuyor. Turistler gezdirilirken şnorkel noktalarına da götürülüyor. Ilık sularda hiç üşümeden şnorkel yapmak mümkün. Ekipmanınız varsa mercan zenginliğini ve balık çeşitlerini görebilirsiniz. İşte böyle güzel bir manzara su üstüne bulunduğu gibi su altında da karşılıyor herkesi. Su altında deniz yıldızı ve balık çeşitleri herkesi şaşkın ediyor. Çocuklar da hayatlarındaki en güzel keşifleri burada yaşıyor diyebiliriz. Geçimini balıkçılıktan sağlayan kişiler bu denizlerde sayısız güzellikte farklı su canlılarını çıkartıyor hem de saniyeler içerisinde yapabiliyorlar bunları. Deniz yıldızları burada her çeşidi ile bulunuyor. Adım başı görmek mümkün. Berrak suların üzerinden de bütün su canlılarını görebilirsiniz.

 

HİNT OKYANUSU'NDA DALIŞ TECRÜBESİ

Hint Okyanusu'nun tam ortasında bulunan ada ülkesi sayısız güzellikteki canlıları sizlere sunuyor. Şnorkel yapılacak alan bir tane değil bir sürü. Bir diğer dalış noktalarından olan bu yerde de güzel deniz yaşamını görebiliriz. Tertemiz suların altında hayatını devam ettiren canlılar, renkli mercanlar ve diğer tüm güzellikler karşılıyor. Burada da yine deniz yıldızı zenginliğini görebilirsiniz. Farklı şekillerdeki ve renklerdeki deniz yıldızları herkesi hayran bırakıyor. İki dakikadan fazla dışarıda kalamıyor deniz yıldızları. Bu yüzden keşfederken buna da dikkat etmek gerekiyor.

Zanzibar'ın meşhur yemekleri: Tropikal iklimin lezzetleri

Dünyayı Geziyorum resmi sosyal medya hesapları  

Youtube: esirgenc 

Twitter ve İnstagram: @dunyayigeziyor 

Facebook: dunyayigeziyorum 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL