Kıblemiz Kabe'ye ev sahipliği yapan Mescid-i Haram Mekke

Mescid-i Haram milyarlarca Müslümanın hac ve umre vazifesi için buluştuğu nokta. Bu yıl salgın sebebiyle buruk görüntüler izlense de Dünyayı Geziyorum ekibinin geçen yıllarda yaptığı gezide Kabe'nin tüm güzelliği binlerce Müslüman ile görülüyor. Mescid-i Haram'ın tam ortasında çevresine saçtığı mis kokusu ile duran Kabe'yi üzerindeki Hacerü'l-esved taşını gelin bir de böyle izleyin ve keşfedin.

Kıblemiz Kabe'ye ev sahipliği yapan Mescid-i Haram Mekke
Kıblemiz Kabe'ye ev sahipliği yapan Mescid-i Haram Mekke
GİRİŞ 27.04.2020 17:49 GÜNCELLEME 27.04.2020 17:50 KAYNAK HABER7

Mescid-i Haram binlerce yıldır milyarlarca Müslüman'ın buluşma noktası olmayı sürdürüyor. Duaların edildiği ve namazların kılındığı yerde Peygamber Efendimiz ‘in bulunduğu Kâbe tüm güzelliği ile kalplere huzur veriyor. Çevresine yaydığı mis kokusu, Kâbe’nin üzerindeki tüm kutsal parçalar Dünyayı Geziyorum ekibinin görüntülerine geçen senelerde böyle yansıyor. Mübarek Ramazan ayının salgınla mücadele içinde geçirdiğimiz bu günlerinde gelin Kâbe’nin en güzel görüntüleri ile huzuru bulalım. 

 

 

Mekke’de yer alan Mescid-i Haram Müslümanların görmek için can attığı Kâbe’ye de ev sahipliği yapıyor. Kâbe yerden 14 metre yükseklikte siyah örtüsü ile bulunuyor burada. Dünyanın en büyük mescidi olan Mescid-i Haram Müslümanların namaz kıldığı ve dua ettiği bir yer. Çevrede herkesi duygulandıran İslam’ın güzelliğini ortaya koyan detaylar var. Bunlardan biri de kıblemiz olan Kâbe.

 

 

Kâbe ilk olarak Hz. Âdem zamanında görülüyor. Hz. Âdem cennette nurdan bir sütun etrafında döndüğünü söylemiş ve burada da dönmek istediğini belirtiyor. Buraya nurdan sütun iniyor daha sonra kayboluyor. Hz. Adem’in oğlu Kabe’yi inşa ediyor daha sonra ise Nuh tufanında bu Kâbe yıkılıyor. Aynı temeller üzerine Hz. İbrahim yeniden inşa ediyor Kabe’yi. Özel getirilen taşlarla yapılıyor burada Kâbe. Hz. İbrahim’in ayak izi de onların Kabe’yi inşa ederken asansör görevi üstlenen taşlardan birinde yer alıyor.

Kâbe kare olarak 14 metre yüksekliğe sahip. İpek kumaşlarla kaplanmış. Hacerü'l-esved köşesi bulunuyor üzerinde. Cennetten indirilen bir taş Hacerü'l-esved ve yerden bir metre yükseklikte. Çelikten bir muhafazası var. Tavafın başlama noktası bu taş oluyor. Taş selamlandıktan sonra Müslümanlar tavafa başlıyor. Taşın bulunduğu noktaya her gelindiğinde de taş yeniden selamlanıyor. Yedi defa Kabe’nin etrafında dönülmesi gerekiyor ibadetin tamamlanması için. Peygamber Efendimiz bu taşı hem eline almış hem de öpmüş. Buraya kaldırmış. Bu yüzden Müslümanlar bu taşa dokunmak için can atıyor. Herkese muazzam hisler veren bu yer kutsal topraklarda bulunuyor. Mekke’nin önemi Hz. Âdem ile başlamış zamanında. Hala günümüzde kutsallığını koruyor. Milyarlarca insan Kâbe’nin etrafında güneşin etrafında dönen gezegenler gibi görevini yerine getiriyor. 

Dünyayı Geziyorum resmi sosyal medya hesapları 

Youtube:esirgenc

Twitter ve İnstagram:@dunyayigeziyor

Facebook:dunyayigeziyorum

Mekke'de 571 yılında Peygamber Efendimizin doğduğu ev

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL