Teknoloji devi Japonya'nın başkenti: Tokyo gezi rehberi

Japonya, hem geleneksel kültürü hem de teknolojideki liderliğiyle dünyanın her yerinden milyonlarca insanın görmek istediği hayaller ülkesi. Başkent Tokyo ise tapınakları, renkli caddeleriyle keşfetmeyi seven gezginleri kendine çekiyor.

Teknoloji devi Japonya'nın başkenti: Tokyo gezi rehberi
Teknoloji devi Japonya'nın başkenti: Tokyo gezi rehberi
GİRİŞ 05.07.2021 16:26 GÜNCELLEME 08.07.2021 13:04 KAYNAK HABER7
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yükselen güneşin ülkesi Japonya, tarihte yaşadığı yıkıcı savaşların etkisini azimli çalışmasıyla atlatarak dünya devi olmayı başarmış, teknolojiye yön veren Asya'nın lideri konumunda yer alıyor. Hem geçmişine sımsıkı bağlı kalan hem de çağdaş bir ülke olmanın en iyi örneği yansıtan Japonya, klasik bir gezi rotası dışına çıkmak isteyenler için kimono giymiş insanlar ve göz alıcı tapınaklar arasında zengin bir gezi sunuyor.

 

 

Japonya'nın başkenti Tokyo, Uzak Doğu'nun en önemli şehirlerinden biri olarak binlerce insanın hayatında bir kez olsun gitmek istediği hayaller şehri olarak biliniyor. Bu hayaller şehrinde neler yapabileceğinizi, neleri görmeli ve ne yemeli gibi konuları merak edenler için tapınakları, müzeleri ve parklarıyla Tokyo gezi rehberini sizler için hazırladık.

 

TOKYO'NUN VAZGEÇİLMEZ GEZİ NOKTASI: MEIJI TAPINAĞI

İmparator Meiji ve eşi İmparatoriçe Shoken'e adanmış Japonya'nın en popüler tapınağı Meiji, büyük Yoyogi parkı içerisine inşa edilmiş görkemli mimarisiyle hayranlık uyandırıyor. Japonya'nın her bölgesinden insan tarafından bağışlanan 365 farklı ağaç türünün bulunduğu parkta Japon geleneksel düğünlerinden çıkmış baştan ayağa etnik kıyafetlerini giymiş Japonları görebilirsiniz. 

İmparator ve imparatoriçenin hayattayken sık sık ziyaret ettiği bir süs bahçesi olan alan, tapınağın inşa edileceği bölge için belirleyici etken olmuştur. Geleneksel Japon mimarisi özellikleri taşıyan Meiji Tapınağı, hem yabancı turistlerin gezileri hem de yerel halkın dini aktivitelerini yapmaları için kullanılabiliyor. Tapınak içerisinde fotoğraf çekmek, yiyecek ve içecek ile girilmesi yasaklanarak iç mekan düzeninin zarar görmesi önlenmeye çalışılmaktadır.

TOKYO'NUN EN ESKİ TAPINAĞI: SENSOJİ TAPINAĞI

Tokyo'nun en eski tapınağı Sensoji Tapınağı, bir Budist tapınağı olarak çevresinde farklı dine ait mabedler ile bir arada Tokyo'nun en önemli bölgelerinden birini oluşturuyor. Canlı sokaklarda renk cümbüşünü andıran görüntüsüyle turistlerin yoğun ilgisini çeken Sensoji, iki kardeş tarafından inşa edilmiştir.

Efsaneye göre bölgede balık tutarken yakaladıkları tanrıça Kannon heykelini göle attıklarında heykelin her defasında geri çıkması nedeniyle Kannon'a saygı göstermek maksadıyla Sensoji Tapınağı'nı inşa etmişler. Japon kültüründe olağan görülen böyle efsaneler bir yana dursun biz tapınağın görsel güzelliğine bakacak olursak zarif mimarisi hemen ön plana çıkıyor. "Yıldırım kapısı" anlamına gelen "Kaminarimon" kapısından tapınağa girerken karşınıza çıkan kocaman kırmızı fenerler, tapınağın en çok fotoğraflanan alanlarını oluşturuyor.

Tapınağın hemen yanında bulunan Şinto dinine ait 5 katlı Asakusa Mabedi, Sensoji'yi tamamlayan ve güzelliğine güzellik katan bir yapı olarak duruyor. Yıl içinde düzenlenen çeşitli festivallerde keyifli anlara şahit olabilir çevrede bulunan dükkanlardan geleneksel hediyelik eşyalar alabilirsiniz.

TOKYO İMPARATORLUK SARAYI

Japonya, sembolik olarak imparatorluk sistemini devam ettiren ülkeler arasında bulunuyor. Sembolik devlet başkanı Japonya İmparatoru Naruhito, resmi ikamergah olarak Tokyo İmparatorluk Sarayı'nda yaşamaktadır. Saray, imparator ve ailesinin özel konutlarını, müze, idari işler ve arşiv gibi bölümleri içerisinde bulundurmaktadır. Sarayın iç kısmına yalnızca imparatorun doğum günü olan 23 Aralık'ta ve 2 Ocak'ta giriş yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞİN EN KEYİFLİ MERKEZİ: SHIBUYA

Alışveriş ve Japonya'nın kendine özgü eğlence anlayışının en dorukta yaşandığı Shibuya'da Tokyo'nun kalabalıkları arasında renkli yaşama katılabilirsiniz. Dünyaca ünlü markaları bulabileceğiniz Shibuya, modaya yön veren etkili Japon mağazaları ve kafeleriyle de gençlerin uğrak noktası olarak ön olana çıkıyor. Geceleri binaların rengarenk reklam tabelalarının aydınlattığı caddelerde Japonya sokaklarını keşfetmek için çok iyi bir fırsat.

Yaşadığı süre boyunca ölen sahibini her gün aynı saatte metro istasyonu önünde bekleyen meşhur Hachiko köpeğin heykelini de Shibuya'da görebilirsiniz. 80 yıldır Shibuya'nın sembolü ve ünü dünyanın her yerine yayılan Hachiko'nun heykeli bu bölgede ön plana çıkan turistik alanlardan biri.

Nonbei Yokocho caddesinin geleneksel restoranlarında geçmişe yolculuk yapıp eski Shibuya'ya tanık olabilirsiniz.

AKIHABARA ELECTRİC TOWN

Japon çizgi romanları, anime ve manga severlerin cennete düşmüş gibi hissedeceği Akihabara'yı görmeden dönmemesini tavsiye ederiz. Ne tarafa baksanız anime karakterlerinin devasa posterlerini ya da anime kostümleri giymiş sevimli Japonları gördüğünüzde izlediğiniz o animelerin içerisine girmiş gibi olacaksınız. Akihabara'da anime konseptli kafelere gidebilir, manga karakterlerinin oyuncaklarını ve kitaplarını koleksiyon şeklinde toplayabilirsiniz. 

Akihabara, yalnızca çizgi roman sevenlere hitap eden bir yer olmanın dışında elektronik eşyaların da her çeşidini bulabileceğiniz bir elektronik merkezi. Teknolojide lider elektronik markalarının zengin çeşitliliğiyle karşılaşacağınız çok katlı mağazalarda dilediğiniz ürüne kolayca ulaşabilirsiniz.

TOKYO DISNEYLAND

Amerika'dan sonra dünyanın ilk Disneylandı olan Tokyo Disneylad, yalnızca çocukların değil yetişkinlerin de eğlenceli dakikalar geçirmesini sağlayan çok geniş alana yayılmış bir tematik park. Disneyland'da her dönem değişen dekorasyonuyla farklı konseptleri ziyaretçilerine sunarak sizleri şaşırtacak yeni fikirler hazırlamaktadır. 

Zengin oyuncak ve içeriklere sahip Disneyland'da  sevdiğiniz çizgi film karakterleriyle fotoğraf çektirebilir ve müzikaller izleyebilirsiniz. Disneyland'in 4 klasiği olan Tomorrowland, Toontown, Westernland ve Adventureland arasından kendinize uygun olan bölgede eğlenebilirsiniz. Uzay ve gelecek konularına ilgisi olanlar Tomorrowland'de, çizgi film karakterleri için Toontown'da, macera ve tematik keşifler için Westernland ve Adventureland bölgelerinde istediğinizi seçebilir veya çok uzun sıralar beklemeyi göze alıyorsanız hepsinde şansınızı deneyebilirsiniz.

TOKYO'YA NE ZAMAN GİDİLİR?

Japonya yağış miktarının ve fırtınaların bol miktarda olduğu bir ülke olduğu için kışın gitmek ve çok nemli bir havaya sahip olduğu için de yaz aylarında ziyaret etmek uygun değildir. İlkbahar ve sonbahar zamanları Tokyo'ya giderek hem daha uygun hava şartlarında şehri gezebilir hem de Japon kiraz çiçeği "sakura" festivallerinde pembe çiçeklerle bezenmiş şehrin tadını çıkarabilirsiniz.

TOKYO'DA NE YENİR?

Deniz ürünleri ağırlıklı bir mutfağa sahip olan Japonya'da yemek yerken biraz cesur olmanız da fayda var. Suşinin saşimi, tenpura alternatiflerini deneyebilir, bir tür erişte veya şehriye diyebileceğimiz noodledan yapılmış çok çeşitli çorba ve yemeklerden mutlaka yemelisiniz.

Pirincin buharda haşlanmasıyla yapılan geleneksel bir Japon yemeği olan renkli toplar halindeki Moçi'den yiyebilirsiniz.

Sosyal medyada videoları sıkça paylaşılan ve çok beğenilen ünlü Japon cheesecake'ini de yemeden dönmemelisiniz.

TOKYO'DA NEREDE FOTOĞRAF ÇEKİLİR?

Tüm sokakları ve meydanları cıvıl cıvıl renkler sunan Tokyo'nun her köşesinde orijinal fotoğraflar çekebilirsiniz. Özellikle dünyanın en çok fotoğraflanan meydanı Shibuya'nın kesişim noktasında Tokyo'da olduğunuzu en çok hissettiren fotoğrafları çekebilirsiniz.

İlkbahar döneminde Tokyo'yu ziyaret ederseniz sakura festivallerine katılıp pembe çiçeklerin arasında muhteşem doğal fotoğraflar çekebilirsiniz.

YORUMLAR 1
  • Ethem erpolat 4 yıl önce Şikayet Et
    Tokyo dediginiz bizim konyaya yuruyerek gidilir mi
    Cevapla