İslamiyeti seçen Victoria konuştu

Ç. Rizespor'un Kolombiyalı oyuncusu Victoria Rave, eşi Paola Valencia ile neden İslamiyeti seçtiklerini ve Müslüman olduktan sonra hayatlarından nelerin değiştiğini anlattı.

İslamiyeti seçen Victoria konuştu
İslamiyeti seçen Victoria konuştu
GİRİŞ 11.12.2007 13:59 GÜNCELLEME 11.12.2007 13:59
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Çaykur Rizespor'un Kolombiyalı oyuncusu Victoria Rave, eşi Paola Valencia ile İslamiyeti seçtikten sonra daha huzurlu olduklarını ve kendilerini güvende hissettiklerini söyledi.

Victoria, yaptığı açıklamada, Türkiye'ye 7 yıl önce Galatasaray ile anlaşarak geldiğini belirterek, " ilk geldiğim günden itibaren İslamiyet ile ilgili bazı şeyler duydum. Eşim Paola, İslam dinine daha fazla ilgi duyuyordu. Öğrendiklerini bana da anlatmaya başladı. İkimiz birlikte daha fazla ilgi duyup incelemeye başladık. En sonunda Müslümanlığın diğer dinlerden daha akla yatkın ve daha doğru bir din olduğunu düşündüğüm için böyle bir karar aldık" dedi.

İslamiyet'i seçmelerini Kolombiya'da yaşayan aileleri ile de paylaştıklarını ifade eden Victoria, şöyle devam etti:

"Pek fazla sorun olmadı, ama aile içerisindeki bazı prensipleri değiştirmek zordur. Buna rağmen pek problem olmadı. Zaten Kuran'ı Kerim'de yazanları İncil'de yazanların devamı gibi düşünüyoruz. Hayat tarzı olarak pek bir şey değişmedi, ama ibadet olarak daha değişik bir ibadet tarzı. Evin içerisinde İslamiyeti seçtikten sonra daha huzurluyuz. Kendimizi daha güvende hissediyoruz."

-"EKİP OLMAYI BAŞARDIK"-

Victoria, profesyonel bir oyuncu olarak oynadıkları takımda sürekli çalışıp en iyisini yapmak zorunda olduklarını ifade ederek, "Yedek kaldığım zamanda daha çok çalışıp oynamak istiyorum. Oynadığım zaman da ise hocamızın ve takımın bana olan güvenini boşa çıkarmamak için sürekli kendimi yenilemeye çalışıyorum" diye konuştu.

Sezon başında çok büyük kadro değişikliği yaşadıklarını belirten Victoria, sözlerini şöyle tamamladı:

"Yeni oyuncu sayısının fazlalığı nedeniyle uyum sorunumuz vardı. Zamanla birbirimizi tanımaya başladık. Hocamızın ne istediğini iyi anlamaya başladık. Güzel bir ekip haline geldik. Ekip olmayı başardık. Ekip olarak düşünmeye başladığımız için son haftalarda güzel sonuçlar almaya başladık. Bu şekilde devam edersek Çaykur Rizespor, üst sıralarda kendine yer bulacaktır."

YORUMLAR 12
  • aziz efe 16 yıl önce Şikayet Et
    çarşaf. bu kadın şimdi islamiyeti seçti acaba çarşaf veya türban takıcakmı
    Cevapla
  • ayşe gül 16 yıl önce Şikayet Et
    islamiyet ne güzel bir din. evet islam çok güzel çok ulvi bir din keşke hakkıyla yaşayabilsek rabbim hakkıyla yaşayabilenlerden eylesin bu kardeşimizi tebrik ediyorum rabbim ona ve ailesine islama yakışır bi yaşam nasip etsin bende onların bizden bi adım önde olduğunu düşünüyorum çünkü daha bilinçli yaşıyolar ör, yusuf islam
    Cevapla
  • Bana Göre 16 yıl önce Şikayet Et
    . ne güzel bütün müslümanlar kardestir derken inanmayanlaradır sözüm yazılan mesajlardanda belli oldugu gibi herkes sanki kardesine basarı diliyor gibi samimi yazmıs İSLAMİYET ne güzel ...
    Cevapla
  • Furkan Hazan 16 yıl önce Şikayet Et
    Editöre. EDİTÖR\'ÜN NOTU: isteğiniz ilgililere iletilmiştir. selamlar...
    Cevapla
  • Hüseyin Balkış 16 yıl önce Şikayet Et
    Niyet !. ALLAH (C.C.) İnsanların kader yolunu, onların kalplerindeki niyetlerine göre açar. Ne demişler, \" NİYET İYİ, AKIBET İYİ\" Genelde sonradan \"İSLAM\" dinini seçenler, İslâmı hazır kucaklarında bulanlardan daha iyi Müslüman oluyorlar. Umarım kardeşimiz de öyle olur. Onu kıskanmamak mümkün değil. Zira en azından, benden bir adım ilerde.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle