Veteran ne demek? Veteran komedyen ne demek? Veteran kelimesinin anlamı...

Cem Yılmaz ile Hasan Can Kaya arasındaki polemiğin ardından İngilizce kökenli 'veteran' kelimesi gündem oldu. Bunun üzerine veteran komedyenin ne anlama geldiği araştırılmaya başlandı. İşte, merak edenler için veteran sözcüü ile ilgili tüm detaylar...

Veteran ne demek? Veteran komedyen ne demek? Veteran kelimesinin anlamı...
Veteran ne demek? Veteran komedyen ne demek? Veteran kelimesinin anlamı...
GİRİŞ 30.04.2024 15:40 GÜNCELLEME 30.04.2024 15:41
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Veteran sözcüğü İngilizce kökenlidir ve Türkçe'de halk arasında sık kullanılmamaktadır. İngilizce'den Türkçe'ye geçmiş bir kelime olarak adlandıramayacağımız veteran kelimesi nadiren de olsa kullanılmaktadır.

İki komedyen Cem Yılmaz ve Hasan Can Kaya arasındaki tartışmada kullanılan veteran kelimesi, oldukça dikkat çekti. Hasan Can Kaya'nın Cem Yılmaz'a yönelik kullandığı veteran komedyen kelimesi merak uyandırdı.

VETERAN NE DEMEK?

İngilizce'de veteran, genellikle kıdemli asker, eski asker veya emekli askerlere verilen bir addır. Ancak bu kelime emektar veya tecrübeli anlamında da kullanılmaktadır. 

VETERAN KOMEDYEN NE DEMEK?

Veteran komedyen; tecrübeli komedyen, deneyimli komedyen, emektar komedyen veya eski komedyen anlamına gelmektedir. 

Rabia Şekerci Güler Haber7.com - SEO Haber Editörü
Haber 7 - Rabia Şekerci Güler

Editör Hakkında

1995'te Konya'da dünyaya geldi. Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden derece ile mezun oldu. Ardından Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda edebiyat dergilerinde deneme ve metin yazarlığı yaptı. Yine aynı dönemde, yerel televizyon kanalında program sunuculuğu yaparak mesleki kariyerine ilk adımını attı. 2016'da başladığı internet gazeteciliği serüveninde birçok haber portalında editör olarak yer aldı. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır. Diğer yandan İnsicam Dergisi'nde yazmaktadır.
YORUMLAR 2
  • esentepe03 2 hafta önce Şikayet Et
    türkcemizde veteran diye bir kelime varmi bilmiyorum ama veteranin azda olsa ne demek oldugunu yabanci filmlerde n biliyoruz veteran eski bir savas askeri manasiinda mesela kore veterani ,kambocya vetrani,ve vietnam veterani diye filmlere konu oluyor dogrumuyum yanlismiyim belli olacak selam sevgiler.
    Cevapla
  • seyid 2 hafta önce Şikayet Et
    Türkiyede yaşıyorsunuz adam gibi türkçe konuşsanıza..cümle içinde 1-2 tane yabancı kelime yuvarlayınca kültürlümü oluyorsunuz yani?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrailli bakandan alçak Gazze çağrısı! 'Ahlaki ve insani' deyip duyurdu
Futbol dünyasında bir devir Arda Güler için sona eriyor