Görevden alınan TRT spikeri Murat Ekrem Çimen kimdir?
2026 FIFA Dünya Kupası grup müsabakasında İran ile Yeni Zelanda takımlarını karıştıran TRT spikeri Murat Ekrem Çimen sosyal medyanın gündemine oturdu. 1997 yılından beri sektörde olan TRT spikeri Murat Ekrem Çimen kimdir?
2026 FIFA Dünya Kupası grup aşamasında oynanan İran - Yeni Zelanda karşılaşması, TRT ekranlarında nadir görülen bir canlı yayın kazasına sahne oldu.
Mücadelenin başlangıç düdüğüyle birlikte deneyimli spiker Murat Ekrem Çimen, sahadaki takımların adlarını birbiriyle karıştırdı.

TRT SPİKERİ MURAT EKREM ÇİMEN KİMDİR?
Ankara doğumlu ve Kayseri kökenli olan Murat Ekrem Çimen, TRT Spor Dairesi Başkanlığı bünyesinde uzun yıllardır görev yapan kıdemli bir isimdir.
Sektördeki kariyerine 1997 yılında adım atan Çimen, bugüne kadar ulusal ve uluslararası düzeyde çok sayıda futbol ve basketbol müsabakasını başarıyla aktarmıştır.
TRT'nin resmi Dünya Kupası yayın kadrosunda yer alan deneyimli spiker, mesleki yaşamını Ankara ve İstanbul merkezli sürdürmektedir.
Canlı yayınlarda oluşabilecek benzer konsantrasyon kayıpları ve teknik koordinasyon eksiklikleri, TRT'nin yayıncılık ilkeleri ve FIFA'nın medya operasyonları rehberlerinde de yer alan risk faktörleri arasında tanımlanmaktadır.
Kurum kaynaklarından edinilen bilgilere göre, yoğun maç takviminin getirdiği yorgunluk faktörü bu tür teknik aksaklıkların en temel sebepleri arasında gösterilmektedir.
TRT'DEN OLAY İLE İLGİLİ AÇIKLAMA
TRT açıklama yayınladı. TRT tarafından yapılan açıklamada, "2026 FIFA Dünya Kupası’nda bu sabah TSİ 04.00’te oynanan İran - Yeni Zelanda karşılaşmasının anlatımında yapılan hata, TRT yayıncılık standartları açısından kabul edilemez niteliktedir. Yaşanan bu hata nedeniyle izleyicilerimizden ve kamuoyundan özür diliyoruz.
TRT Spor’un yıllara dayanan yayıncılık birikimi, tecrübesi ve kalite anlayışıyla bağdaşmayan bu hatayla ilgili gerekli idari ve teftiş süreçleri derhal başlatılmıştır. Süreç sonunda gerekli işlemler eksiksiz şekilde uygulanacaktır. İlgili spiker, inceleme süreci kapsamında ABD’deki Dünya Kupası yayın ekibinden geri çekilmiş olup, turnuva yayınlarına devam etmeyecektir.
Spor yayıncılığı alanında 30 yıla aşkın deneyime sahip bir ismin böyle bir hata yapması TRT açısından kabul edilemez bir durumdur.
TRT, milyonlarca izleyiciye ulaşan ulusal ve uluslararası organizasyonlarda yayıncılık standartlarına aykırı hiçbir uygulamayı mazur görmemektedir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerine yer verdi.
-
BİZUM UŞAKLAR 20 dakika önce Şikayet EtAğır karar bu TRT... Kılıçdaroğlu Kağıttepe der ama siyasete devam eder, sanatçı meme kanserine karşıyım der ama sanatına devam eder, 30 Ekimde 29 Ekim kutlamalarına ancak katılabilirim diyen iş adamları vs. vs. Ama herkes özür dileyip işine devam ediyor.Beğen
-
Dal yarprrak 30 dakika önce Şikayet EtSabah saat 04 00Beğen
-
abdulkadir 33 dakika önce Şikayet Ettrt yanlış yapmış ,adam 30 yıl boyunca bir hata yapmamış, bir sefer mahsus hata yapınca kapı gösterilmes, emege yazık.trt bu hep yapıyor,Beğen
-
mustafa kamacı 44 dakika önce Şikayet Etbir hatadan dolayı 30 yıllık tecrübe yok sayılamaz, TRT abartmış, özel kanallarda ne hatalar gördük ne hatalar, spikere sahip çıkılmalıBeğen Toplam 4 beğeni
-
Dilaver 53 dakika önce Şikayet Ethatasız kul olmaz abartmayın özür diler bi daha olursa ceza verinBeğen Toplam 3 beğeni