Zor da olsa Hırvatistan!

FIBA 2014 Dünya Kupası'nda hava atışı yapıldı. Kolay geçmesi beklenen maçta Dominik, Hırvatistan'ı çok zorladı ancak yıkamadı.

Zor da olsa Hırvatistan!
Zor da olsa Hırvatistan!
GİRİŞ 30.08.2014 15:59 GÜNCELLEME 30.08.2014 15:59

FIBA 2014 Dünya Kupası'nda ilk gün çok heyecanlı bir maçla başladı. Hırvatistan çok zorlandığı ve uzatmalara giden maçı 81-78 kazandı.

Bojan Bogdanovic, Dario Saric ve Luka Zoric gibi tanıdık isimlerin oynadığı Hırvatistan maça oldukça iyi başladı ve hemen ilk dakikalarda öne fırladı. 23-9 geçilen ilk çeyrekten sonra, rolleri belli olan ve NBA'de oynayan Andray Blatche'in önderliğinde oynayan Filipinler, dikkatli ve oyun planına sadık bir şekilde oynayarak yavaş yavaş skoru eritti ve ilk yarı 37-31 Hırvatistan üstünlüğü ile geçildi.

Hırvatlar üçüncü çeyreğe de çok sert başladı. Üstüste 4 üçlük birden bulan Hırvatistan, 14 sayı öne fırladı. Rüzgara rağmen Filipinler maçın içinde kaldı. Tekrar skoru eritmeye başladılar ve son dakikalarda skoru eşitlediler. Hırvatlar da rehavet ve hatalar üstüste gelince, son topu Filipinler kullandı. Chan son şuttan faydalanamayınca maç uzatmalara gitti. Uzatmalarda skor uzun süre eşit gitti. Bojan Bogdanovic sorumluluk alarak skor üretmeye başladı ve takımını öne geçirdi. Son 5 saniyeye girilirken Filipinler'den Blatche'ın 3'lüğü farkı 1 sayıya indirse de Hırvatistan maçı serbest atışlardan bulduğu isabetlerle kazandı.

Hırvatistan pazar günü Arjantin ile 16.30'da, Filipinler ise Yunanistan ile saat 21.00'de karşılaşacak.