Sağlıklı kepekli muffin tarifi, nasıl yapılır?

Sağlıklı kepekli muffin, yüksek lif içeren hazırlanması basit bir tariftir. Sağlıktan ödün vermeden yapabileceğiniz sağlıklı kepekli muffin tarifini haberin devamında bulabilirsiniz.

Sağlıklı kepekli muffin tarifi, nasıl yapılır?
Sağlıklı kepekli muffin tarifi, nasıl yapılır?
GİRİŞ 25.04.2024 15:58 GÜNCELLEME 25.04.2024 15:59

Sağlıklı kepekli muffin; buğday kepeği, tam buğday ve çok amaçlı un karışımları ile yapılır. İçerisindeki pekmez, esmer şeker, vanilya ve kuru üzüm tarifin lezzetini verir.

Buğday kepeği, çözünmeyen lif kaynaklarından bir tanesidir. Çözünmeyen lif; kalp sağlığına, sindirime ve kan şekeri dengelemeye büyük ölçüde yardımcı olur. Kuru üzüm ve elma püresi de muffin tarifinin içerisine daha fazladan lif katarak tarifin besin değerini yükseltir.

Sağlıklı kepekli muffin tarifi, nasıl yapılır?

Sağlıklı kepekli muffin tarifi, ıslak malzemeler ve kuru malzemelerin karıştırılmasıyla hazırlanır ve son olarak karışıma kuru üzümler eklenir. Fırınlanır ve kürdan temiz çıkana kadar yaklaşık 16 dakika pişirilir.

Sağlıklı kepekli muffinleri hava geçirmez bir kapta oda sıcaklığında 2 gün boyunca muhafaza edebilirsiniz. Hemen tüketmeyecekseniz dondurucuda 6 haftaya kadar saklayabilirsiniz.

Çikolatalı fıstık ezmesi topları tarifi, nasıl yapılır?Çikolatalı fıstık ezmesi topları tarifi, nasıl yapılır?

SAĞLIKLI KEPEKLİ MUFFİN TARİFİ

Sağlıklı kepekli muffin tarifi, nasıl yapılır?

18 ADET    /    HAZIRLIK SÜRESİ: 15 DAKİKA    /    PİŞİRME SÜRESİ: 16 DAKİKA

Sağlıklı Kepekli Muffin Tarifi İçin Malzemeler;

  • 360 ml ayran, oda sıcaklığında
  • 60 ml sıvı yağ
  • 60 ml elma püresi
  • 58 gram esmer şeker
  • 3 adet büyük yumurta, oda sıcaklığında
  • 71 gram pekmez
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 115 gram buğday kepeği
  • 142 gram tam buğday unu
  • 94 gram çok amaçlı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 142 gram kuru üzüm

Kahvaltılık çörek tarifi, nasıl yapılır? Kolay kahvaltılık çörek tarifiKahvaltılık çörek tarifi, nasıl yapılır? Kolay kahvaltılık çörek tarifi

Sağlıklı Kepekli Muffin Tarifi Nasıl Yapılır?

Sağlıklı kepekli muffin tarifi, nasıl yapılır?

Adım 1

Sağlıklı kepekli muffin tarifi yapmak için öncelikle fırını 200 derecede ısıtmaya başlayın. 18 adet muffin kabını dilerseniz yağlayın ya da tek kullanımlık pişirme kâğıtlarını yerleştirin. Orta boy bir karıştırma kabında ayran, sıvı yağ, elma püresi, esmer şeker, yumurta, pekmez ve vanilyayı güzelce karıştırın ve bir kenara koyun.

Adım 2

Başka bir kabın içerisinde buğday kepeğini, tam buğday ve çok amaçlı unu, kabartma tozunu, karbonatı ve tuzu birleştirip karıştırın. Ardından kenara ayırdığınız ıslak malzemeler ile kuru malzemeleri karıştırın. Homojen bir karışım olana kadar blender ile çırpın.

İçmeye doyamayacağınız enfes kahveleri evde yapın! Ev yapımı vanilyalı kahve kreması tarifi, nasıl yapılır?İçmeye doyamayacağınız enfes kahveleri evde yapın! Ev yapımı vanilyalı kahve kreması tarifi, nasıl yapılır?

Adım 3

Tüm malzemelerin birleştiğinden emin olduktan sonra içerisine kuru üzümleri ekleyin ve muffin kaplarının ağzına kadar doldurun. Tüm harcı bitirdikten sonra fırına verin ve yaklaşık 16 dakika kürdan testi temiz çıkana kadar pişirin.

Adım 4

Sağlıklı kepekli muffinleri fırından çıkarın ve kalıptan çıkarmadan 10 dakika soğuması için bekleyin.

Afiyet olsun!

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Nijerya'dan ABD'ye tehdit gibi çağrı! Milyonlarcası kaçırılmış: Hepsini iade edin
O ülkelerdeki PKK'lı sayıları Kandil'i geçti! İşte rakamlar