Hiçbir şey çizmeden ya da sayıları hareket ettirmeden bu denklemi düzeltebilir misin?

Görsel zekânızı test edeceğiniz Tek bir hareket ile denklemi düzeltme oyunu ile karşınızdayız. Aşağıdaki denklemi rekor sürede çözün ve gerçek bir deha olup olmadığınızı gösterin.

GİRİŞ 09.01.2024 08:25 GÜNCELLEME 09.01.2024 09:28
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Tek bir hareket ile denklemi düzeltme oyunu, matematik bilgisi gerektirmeyen bir zekâ testi oyunudur. Zekâ testleri, beyni uyararak çalışmasını ve bilişsel yeteneklerin gelişmesini sağlayan eğlendirici gelişim oyunlarıdır.

Sıkıcı bir problemi eğlenceli hale getirerek, zorluklarla mücadele etmek için hazırlanan bu oyunlar hafıza ve dikkat seviyesini arttırmada oldukça faydalıdır. Farklı zorluk seviyeleri ile küçükten büyüğe herkese hitap etmektedir.

Tek bir hareket ile denklemi düzeltme oyunu da bu testlerden bir tanesidir. Ne kadar dikkatli ve mantıksal becerilerinizi kullanabilen biri olduğunuzu sergilemeye ne dersiniz? Hadi teste geçelim!

HİÇBİR ŞEY ÇİZMEDEN YA DA SAYILARI HAREKET ETTİRMEDEN TEK BİR HAREKET İLE DENKLEMİ DÜZELTİN

Hiçbir şey çizmeden ya da sayıları hareket ettirmeden bu denklemi düzeltebilir misin?

Yukarıda, “8 + 8 = 91” denkleminin yazılı olduğu bir tahta görseli bulunuyor. Görselde verilen denklemin hatalı olduğu bir gerçek. Bu matematik denklemin düzeltmek sizin göreviniz. Ancak bu denklemi düzeltmek için dikkat etmeniz gereken bazı oyun kuralları bulunuyor.

Tek bir hareket ile denklemi düzeltme oyununda mücadeleye katılmak isterseniz birkaç kurala uymanız gerekiyor. Bu mücadeleyi başarılı şekilde tamamlamak için tahta üzerinde hiçbir çizim yapmamanız ve sayıları asla hareket ettirmemeniz gerekiyor.

Hiçbir şey çizmeden ya da sayıları hareket ettirmeden bu denklemi düzeltebilir misin?

Bu eğlenceli mücadeleyi tamamlamanız için size tanınan süre ise; sadece 4 saniye. Tek bir hareket ile denklemi düzeltme oyunu mücadelesinde her saniye önemlidir. Gözleriniz ile denklemi düzeltmenin yollarını ararken, verilen süre ile baskı altında konsantre olma yeteneğinizi ve süre kontrolünüzü test edebileceksiniz.

Tek bir hareket ile denklemi düzeltme oyunu orta düzeyde bir zekâ testidir. Uyanık bir zihin ve ayrıntılar konusunda dikkatli olan kişiler için basit bir testtir. Bu tarz testlere yeni başladıysanız ve işin acemisiyseniz cevabı ararken biraz vakit kaybedebilirsiniz.

TEK BİR HAREKET İLE DENKLEMİ DÜZELTME BULMACASI ÇÖZÜMÜ

Tek bir hareket ile denklemi düzeltmeniz için tasarlanan bulmacada sürenin sonuna geldik. Mücadeleyi başarılı bir şekilde tamamlayan okuyucularımızı tebrik ederiz. Çözümü bulamayan ve kafası karışan okuyucularımızın ise endişelenmesine gerek yok. Çözümü merak ediyorsanız aşağıya bıraktığımız görsele göz atabilirsiniz;

Hiçbir şey çizmeden ya da sayıları hareket ettirmeden bu denklemi düzeltebilir misin?

Tek bir hareket ile denklemi düzeltme oyununda yapmanız gereken tek şey görseli (tahtayı) ters çevirmekti. Bugünün görsel bulmacasını beğendiniz mi? Bu zorlu mücadelenin üstesinden başarılı şekilde geldiyseniz sizi tebrik ederiz. Eğer mücadeleyi tamamlamakta zorlandıysanız sizler için hazırladığım diğer zekâ testi oyunlarına göz atabilir, becerilerinizi geliştirmeyi deneyebilirsiniz.

İlginizi çekebilir;

Matematik becerinizi gösterin #4: Bu basit matematik problemini 10 saniyede çözün ve içinizdeki Newton’u ortaya çıkarın!Matematik becerinizi gösterin #4: Bu basit matematik problemini 10 saniyede çözün ve içinizdeki Newton’u ortaya çıkarın!

Göründüğünden daha zor görsel zekâ testi: Resimdeki sivrisineğin doğru gölgesini 36 saniyede bulabilir misiniz?Göründüğünden daha zor görsel zekâ testi: Resimdeki sivrisineğin doğru gölgesini 36 saniyede bulabilir misiniz?

Satranç bulmacası #3: Tek hamlede şah mat yapabilir misin?Satranç bulmacası #3: Tek hamlede şah mat yapabilir misin?

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR 12
  • Sibel Kara 3 ay önce Şikayet Et
    Pardon yanlis oldu dokuzu alip ters cevir 1 in önüne koymak
    Cevapla
  • Adnan 3 ay önce Şikayet Et
    Tahtayı ayna'nın karşısına koyarız
    Cevapla
  • Hüseyin 3 ay önce Şikayet Et
    Telefonu ters çevirince 16 : 8 + 8 olur
    Cevapla
  • Nazmiye Demirel 3 ay önce Şikayet Et
    Tahtayı ters çeviririz
    Cevapla
  • Adem erdogan 3 ay önce Şikayet Et
    Matematik sirasıyla ışlem = sonuç olarak vuku bulur , sonuç = işlem olmaz soruyu buna göre revize edin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'de değişim: 2K formülü
Yüksek İstişare Kurulu toplantısında "anayasa" ele alındı