Türkiye'nin Maldivleri: Salda Gölü

Adını haberlerden duyduğumuz ve sosyal medyada karşımıza çıkan muhteşem fotoğrafları ile tanıdığımız Salda Gölü, ülkemizin en değerli doğal alanlarından biri. Özellikle bembeyaz ve tertemiz kumulları, Maldivleri andırdığı için "Saldivler" ya da "Türkiye'nin Maldivleri" isimleriyle de anılıyor. İşte karşınızda Salda Gölü...

Türkiye'nin Maldivleri: Salda Gölü
Türkiye'nin Maldivleri: Salda Gölü
GİRİŞ 21.09.2019 16:11 GÜNCELLEME 21.09.2019 16:29

Burdur, geçtiğimiz dönemlerde ismini yalnızca ceviz ve cevizli tatlıları ile duyuruyordu. Ancak sınırları içerisinde bulunan Salda Gölü sayesinde Burdur'un çehresi, bilinilirliği tamamen değişti Turistlerin akın ettiği bir yer haline geldi.

 

 

SALDA GÖLÜ

Akdeniz'in iç kesimlerinde bulunan Burdur sınırlarındaki Salda Gölü, yakın dönem içinde sosyal medyanın hayatımıza kazandırdığı değerlerden biri oldu. Her ne kadar bölge halkı tarafından yıllardan beri bilinse de Türkiye ve dünyanın burayla tanışması oldukça kısa bir süre içerisinde gerçekleşti.

 

 

Akın akın ziyaretçi çeken bu havza,doğal yapısı ile adeta dünya dışından bir parça toprak ve su gibi birliktelik oluşturuyor. 

MAVİ İLE BEYAZIN UYUMU

Türkiye'nin pek çok gölü, sahili var ancak burası, benzerlerinden çok farklı bir konumda. Burayı farklı kılan şey ise ne popülerliği, ne de doğası, iklimi.

Kapalı bir tektonik havza olan Salda, deniz turizminde en çok aranan unsurlardan biri olan beyaz kumlu, tertemiz bir plaja sahip. Kıyı boyunca uzayıp giden el değmemiş kumsal, masmavi bir göl suyu ile birleşince, muhteşem bir renk cümbüşü ve cennet parçası oluşuyor.

Gölün arka kısmında kalan çam ormanları tavşan, tilki, keklik gibi pek çok canlıya ev sahipliği yapıyor. Bu da tabiatın güzelliğine güzellik katıyor. Türkiye’nin en temiz dünyanın en temiz beşinci gölü olarak gösterilen Salda 1989’dan beri koruma altında.

 

HUZURA YOLCULUK

Sakin ve huzurlu iklimi ile oldukça dinlendirici bir mekan olan Salda Gölü, Maldivleri aratmayan su ve kumsalları ile deniz severlerin tercihi. Dalgasız, duru bir suyu bulunan Salda Gölü'nde suyun berraklığı sayesinde keyifli bir yüzme deneyimi sizleri bekliyor.

Ben yüzmeyi sevmem diyenler için de bir haberimiz var, suya girmek istemeyenler de göl kenarında oturarak dinlendirici manzara eşliğinde huzura yolculuk yapabilirler.

YENİ EVLİ ÇİFTLERİN BALAYI ROTASI

Bu denli güzel bir yerin bilinmeyişi, kısa sürede sosyal medyadan tanınarak bilinilirliğinin artışına neden oldu. Bu da gezginlerin ve turistlerin bölgeye akın etmesinin önünü açtı.

Her yıl binlerce kişinin ziyaret ettiği Salda Gölü, yalnızca doğa harikası bir turistik belde olmaktan çıkıp, etkinliklerin de uğrak mekanı oldu. Özellikle Yeni evli çiftlerin burayı balayı rotası olarak tercih etmesi, Salda'nın ziyaretçilerinde artış olmasını sağladı.

SUYU DA ÇAMURU DA ŞİFALI

Salda'yı yalnızca yeni evli çiftler ve burayı merak edenler de ziyaret etmiyor. Çeşitli eklem rahatsızlıkları ile sivilce ve yaraları bulunan kişiler de buralara gelerek suyundan, çamurundan şifa bekliyor.

Bölgenin kumulları, çamurları ve sularında yapılan akademik araştırmalar neticesinde, vücuda ve çeşitli rahatsızlıklara iyi gelen mineral ve faydalı bakterilerle dolu olduğu tespit edildi.

SALDA'DA KONAKLAMA

Salda'nın güzelliğinin korunabilmesi ve tabiatına zarar verilmemesi için göl ve çevresi sit alanı haline getirildi. Bu sayede çevreye inşaat ve çeşitli yapıları inşa edilmesinin önü kapatılırken, burada kalmak isteyenler için de birkaç seçenek bulunuyor.

Göl çevresinde yalnızca bir adet otel konaklama için mevcutken, burada yer bulamamanız halinde ise Burdur merkezindeki oteller de rahatlıkla konaklayabilirsiniz.

Outdoor-Camping severler için bir haberimiz var: Göl kenarında bulunan kamp alanlarını da kullanarak, çadırlarınızı kurabilir, kendi kampınızı dilediğiniz gibi yapabilirsiniz. Hem de hiç bir ücret ödemeden bu keyfi doyasıya yaşayabilirsiniz.

SALDA'YA ULAŞIM

Türkiye’nin en temiz gölü özelliğini taşıyan Salda Gölü, Burdur-Denizli-Antalya şehirlerinin ortasında bulunuyor. Burdur’un Yeşilova İlçesine bağlı Salda Gölü, merkeze yaklaşık 76 km uzaklıkta.

Üç şehrin de tam merkezinde bulunan Salda Gölü'ne ulaşım oldukça rahat. Havayolu ile Isparta, Denizli ve Antalya’ya giderek, ardından otobüs ve toplu taşıma araçlarıyla Salda’ya ulaşabilirsiniz.

Burdur'a karayolu ile gelerek buradan da yine aynı vasıtaları kullanarak yarım saatlik bir yolculuk ile Salda'ya varabilirsiniz.

SALDA'DA NE YENİR

Salda Gölü'nde belediye tarafından kurulan sosyal tesisten omlet, içme suyu, kahvaltılık gibi gıda ihtiyaçlarınızı oldukça uygun fiyatlara karşılayabilirsiniz.

salda gölü yemek

Dilerseniz gölün çevresinde bulunan lokanta ve pidecilerden de yemek yiyebilir, karnınızı doyurabilirsiniz. Salda'dan uzaklaşıp Burdur merkezine gittiğinizde ise yöresel yiyeceklerden Burdur Şiş’i de deneyebilirsiniz.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL