Kültür merkezi Abdülmecit Efendi Köşkü nerede? Nasıl Gidilir?

Şehzade Abdülmecit Efendi tarafından yazlık olarak yaptırılan köşk şimdilerde ziyaretçilerin akınına uğruyor. Sebebi ise burada sanat severlere açılan sergi. Ziyaret etmek isteyen herkes için Abdülmecit Efendi Köşkü nerede ve nasıl gidilir konularında detaylı bilgiyi haberimizde verdik.

Kültür merkezi Abdülmecit Efendi Köşkü nerede? Nasıl Gidilir?
Kültür merkezi Abdülmecit Efendi Köşkü nerede? Nasıl Gidilir?
GİRİŞ 11.10.2019 12:20 GÜNCELLEME 03.12.2019 10:59

Yeni açılan sergisi ile herkesin ilgi odağı olan Abdülmecit Efendi Köşkü nerede ve nasıl gidilir merak edilen konular arasında yer alıyor. Herkes bu sergiyi gezmek farklı sanatkarların eserlerini inceleyerek fotoğraf çekilmek istiyor. Haberimizin detaylarında bu köşke ait ve sergiye ait detaylı bilgiyi verdik. ‘İçimdeki Çocuk’ sergisini ziyaret etmek ve burada Abdülmecit Efendi Köşkü’nün mimarisini incelemek isterseniz detaylara göz atabilirsiniz. 

 

 

Abdülmecit Efendi Köşkü Nerede? 

 

 

İstanbul Kuzguncuk’ta yer alan Abdülmecit Efendi Köşkü Bağlarbaşı Korusu içerisinde yer almaktadır. Burası Şehzade Abdülmecit’in o dönemde sanatçı, edebiyatçı ve siyasetçileri sık sık topladığı bir köşktür.  

Abdülmecit Efendi Köşkü tam adresi ise şöyledir; 

Kuzguncuk, Kuşbakışı Cd. No:18, 34674 Üsküdar/İstanbul 

Telefon: (0216) 343 36 76 

Abdülmecit Efendi Köşkü’ne en yakın duraklar; 

İcadiye - Üsküdar 264 metre uzaklıkta, 4 dk yürüme mesafesi. 

Kazdal Cami - Üsküdar 303 metre uzaklıkta, 5 dk yürüme mesafesi. 

Bu duraklardan geçen otobüs numaraları; 

14M ve 15F bu duraklardan geçen Abdülmecit Efendi Köşkü yakınında bırakan otobüslerdir. Bu otobüslere Üsküdar’dan binebilirsiniz.   

Nasıl Gidilir?

Bulunduğunuz ilçeden Üsküdar'a geldiğinizde burada bulunan duraklardan yukarıda belirtilen otobüs hatlarına binebilirsiniz. Bu otobüsler sizi en yakın durağa kadar götürecektir. En fazla 5 dakika yürüme mesafesini katederek Abdülmecit Efendi Köşkü'ne ulaşabilirsiniz. 

Önerilen içerik; Kuzguncuk Gezilecek Yerleri 

                           Kız Kulesi'ne Nasıl gidilir?

Abdülmecit Efendi Köşkü Hakkında

Nakkaştepe’deki Abdülmecit Efendi Köşkü ‘İçimdeki Çocuk’ sergisine ev sahipliği yapıyor. Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemlerinde yaptırılan köşk sanat seven herkese birbirinden farklı yapıtları sunuyor. Ülkemizden ve dünyadan 60 sanatçının 17’nci yüzyıldan günümüze 100’den fazla yapıtı köşkte sergileniyor.  

Sosyal medyada geniş yankı uyandıran bu sergi sayesinde birçok kişi Abdülmecit Efendi Köşkü nerede ve nasıl gidilir sorularını sormaya başladı. Özellikle köşkte çekilen ilginç fotoğraflar herkeste büyük merak uyandırdı.  

'İÇİMDEKİ ÇOCUK' SERGİSİ NEDİR? 

Sergide çocukluğunuzda sahip olduğunuz ancak yetişkinlik ile kaybettiğiniz ‘çocuk aklını ve içinizdeki çocuğu’ yeniden bulmanıza yardımcı yapıtlar yer alıyor. Bu yapıtların bir araya getirilmesi Karoly Aliotti’nin sanat danışmanlığında oldu. Köşkteki sergide Picasso’nun yağlı boya tablosundan küçük Prens’in orijinal çizimlerine kadar öğeler yer alıyor. Bu öğeler ile herkes çocukluğuna ve çocukluğundaki hislere dönebiliyor.  

Önerilen içerik: İstanbul'da bulunan müzeler

SERGİ NE ZAMAN BİTECEK?

Abdülmecit Efendi Köşkü’nde açılan ‘İçimdeki Çocuk’ sergisi 10 Kasım 2019 tarihine kadar devam edecek olan serginin süresi 29 Aralık'a kadar uzatıldı. Pazartesi günleri hariç haftanın her günü sabah saat 11.00 ile akşam 19.00 saatleri arasında bu sergiyi ziyaret edebilir ve köşkün güzel mimarisini yakından inceleyebilirsiniz.  

Buraya yakın bir konumda bulunan 10 Down Sendromlu gencin çalıştığı Tebessüm Kahvesi'ne de çay ya da kahve içmek için gidebilirsiniz. 

Bu da ilginizi çekebilir; İstanbul'dan günübirlik gidilecek 5 tatil yeri

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL