Eyfel Kulesi, Louvre Müzesi ve Şanzelize: Paris'te gezilecek yerler

Fransa'nın başkenti Paris, Avrupa'nın en gözde kentlerinden biri. Özellikle moda, sanat ve edebiyatın kalbi olarak kabul edilen bu şehrin en gözde yapıları Eyfel Kulesi ve Louvre Müzesi. Moda rüzgarlarının estiği, ünlü markalara ev sahipliği yapan Şanzelize Caddesi ise Paris'in ışıltılı tarafını ziyaretçilerine sunuyor. İşte karşınızda Avrupa'nın incisi Paris.

Eyfel Kulesi, Louvre Müzesi ve Şanzelize: Paris'te gezilecek yerler
Eyfel Kulesi, Louvre Müzesi ve Şanzelize: Paris'te gezilecek yerler
GİRİŞ 21.02.2020 11:03 GÜNCELLEME 21.02.2020 11:04

Fransa'nın başkenti Paris, dünyanın en çok ziyaret edilen kentlerinden biri. Özellikle alışveriş, kültür-sanat ve moda turizminin kalbi olarak görülen Paris, gezginler tarafından çokça tercih edilen bir şehir.

 

 

Avrupa neo-romantizminin merkezi olan Paris, aynı zamanda moda endüstrisinin lokomotifi olduğu gibi, rönesans etkilerini günümüze kadar taşıyan sanat eserlerini de bünyesinde barındırıyor. Eyfel Kulesi, Louvre Müzesi, Şanzelize ve daha niceleri. Hadi Paris'i birlikte gezelim.

 

 

AŞIKLAR ŞEHRİ PARİS

18'inci yüzyıl sonrasında ortaya çıkan Romantizm akımı, Paris'ten çıkmış tüm Avrupa'yı sarmıştır. Bu özelliği ile Avrupa'nın en romantik kenti unvanını taşıyan Paris, Aşıklar şehri olarak anılıyor. Özellikle romantik çiftlerin vazgeçilmez durağı olan Paris, misafirlerine çok farklı bir atmosfer sunuyor.

PARİS'TE GEZİLECEK YERLER

Paris'te gezilecek yerler arasında en çok dikkat çeken yerler elbette sanat, kültür, moda ve alışveriş ile ilgili yerler. Onların da başlıcaları Eyfel Kulesi, Louvre Müzesi ve Şanzelize.

İşte Paris'te gezilecek yerler.

Eyfel Kulesi: Paris denilince akla elbette Eyfel Kulesi geliyor. Gecesi de gündüzü de bambaşka güzel görünen bu kule, kimileri tarafından "metal yığını" olarak adlandırılsa da, Paris'in simgesi olarak biliniyor. 

Aslında oldukça masraflı bir ziyaret ücreti bulunan Eyfel Kulesi'nin her katı için ayrı bir ücret talep ediliyor. 2 buçuk ile 20 euro (13-130 lira) arasında değişen giriş ücretleri alınan Eyfel ziyareti size Paris'i ayaklarınızın altında seyretmeyi vadediyor. 

Louvre Müzesi: Paris'in en ünlü yapılarından biri de Louvre Müzesi. Dünyanın sanat merkezi de denilebilecek bir yapı olan Louvre Müzesi, envanterinde dünyaca ünlü sanatçılarla rönesans, islam ve uluslararası kültürel ögeler barındırıyor. 

Rembrandt'tan, Vermeer'e, Caravaggio'dan Venus de Milo'ya pek çok sanatçının eserlerinin sergilendiği bu müzenin en önemli parçalarından biri de Leonardo da Vinci'nin Mona Lisa adlı tablosu. Özel koruma sistemleriyle sergilenen ünlü eser, her yıl milyonlarca gezi ve sanatsever tarafından ziyaret ediliyor. 

Şanzelize Caddesi: Paris'in ışıltılı yaşamı işte tam da bu yerde hayat buluyor. Şanzelize, Paris'in en ünlü yerleri arasında bulunduğu gibi dünyanın da en çok bilinen caddelerinden biridir.

Şanzelize Caddesi aynı zamanda modanın da merkezidir. 2 kilometre uzunluğundaki bu caddede ünlü moda markalarının dükkanları bulunuyor. Alışveriş yapmak için milyonlarca kişi burayı tercih ederken, Şanzelize lüks tüketimin de dünyadaki sayılı adreslerinden biridir.

Zafer Takı: Paris'in sembollerinden bir diğeri de Zafer Takı'dır. İmparator Napolyon tarafından 1806 yılında dikilen bu tak Paris’in en ünlü anıtıdır. Charles de Gaulle meydanının merkezinde bulunan Zafer Takı, Şanzelize’ye bakmaktadır. Hemen şehir merkezinin her yerinden görünen anıttan şehir manzarası seyredilebilmektedir.

Sen Nehri: Dünyanın en çok tanınan nehirlerinden biri olan Sen, 776 kilometre uzunluğunda olup Fransa'yı ortadan ikiye ayırmakta. Nehir Avrupa ülkelerinin bazı önemli nehirlerine kanallar ile bağlanmıştır. Seine Beteaux Mouches’de teknelerle kanal gezileri yapılırken, Paris'i bir de bu şekilde seyredebilmeniz mümkün.

Versay Sarayı: Paris'in şehir merkezinin uzağında bulunan Versay Sarayı Fransa'da yönetimin kalbidir. İdari işlerin görüldüğü Versay Sarayı, aynı zamanda ilginç tarihi ile de öne çıkıyor. Fransız İhtilali'ne kadar tuvalet ve banyo bulunmayan Versay Sarayı'na devrimin ardından bu ihtiyaçların giderilmesi adına ek bölümler yapılmıştır.

Sarayı gezerken ister istemez bu özellikleri düşündüğünüzde, ihtişamlı barok mimarisi etkisini yitirebiliyor.

Notre Dame Katedrali: 170 yılda yapılan Paris’in en çok ziyaret edilen mekanı Notre Dame, Şehrin inanç merkezi konumunda. Bu özelliği ile her yıl 10 milyon ziyaretçiyi ağırlayan kilise aynı zamanda, Victor Hugo'nun Notre Dame Kamburu eseriyle de biliniyor.

Disneyland Paris: Paris yetişkinler kadar çocuklar için de oldukça güzel bir şehir. Bunun en önemli sebeplerinden biri de Disneyland'ın burada bulunuyor olması. İki bin hektarlık bir alan üzerine kurulu tesiste çocuklarınız Disney karakterleriyle eğlenebilir, Disney Stüdyolarında vakit geçirebilir.

Disneyland'a giriş ücretleri biraz pahalı olsa da bu deneyimi büyük, küçük herkesin denemesi gerektiğini öneriyoruz. Giriş ücretleri 56 ve 62 euro (366-406 lira) arasında değişiyor.

Pére Lachaise Mezarlığı: Pére Lachaise Paris’in en büyük, dünyanın en tanınmış ve en çok ziyaret edilen mezarlığıdır. Paris’te turistler tarafından en çok gezilen on yerden biridir. 1804'te açılan ve yaklaşık 44 hektarlık devasa mezarlık içinde bulunan heykeller nedeniyle de açık hava müzesini andırmaktadır. 

Geçtiğimiz 200 yıl içinde Edith Piaf, Oscar Wilde, Camille Pissarro, Marcel Proust, Moliére, Max Ernst, Maria Callas ve Jim Morrison gibi Fransız yaşamını zenginleştiren birçok yerli ve yabancı ünlünün mezarı burada bulunmaktadır. Yılmaz Güney ve Ahmet Kaya’nın mezarı da burada bulunmaktadır.

Paris Yeraltı Mezarları: Paris’te gezilecek en ilginç yerlerden biri Paris Yeraltı Mezarları (Catacombes of Paris)’dır. Kafatasları ve kemiklerle bezeli bu yer, turist akını ile karşılaşan yerlerden biridir.

PARİS'E NE ZAMAN GİDİLİR?

Paris de dört mevsim gidilecek şehirlerden biri. Şehri ziyaret edenler özellikle bahar aylarının tercih edilmesi gerektiği yönünde tavsiyeler veriyor. Biz de bu noktada tercihi size bırakıyoruz. Zira her mevsim başka bir güzel olan Paris'i yaz, kış ve bahar fark etmeksizin her zaman ziyaret edebilirsiniz.

 

Dipnot: Editörün Paris'i ziyaret için tercihi kış mevsimi. Özellikle Aralık, Ocak aylarında karın yağması ile bembeyaz bir görüntüye bürünen Paris, kışın daha da farklı bir kente dönüşüyor

PARİS'TE NE YENİR?

Paris'te ne yenir sorusu için oldukça geniş bir cevap verilebilir. Zira Fransız mutfağı et ve süt ürünlerinde oldukça iddialı olduğu gibi tatlı konularında da adeta köklü bir tarihe, çok çeşitliliğe sahip.

Ördek, kaz ciğeri, antrikot, krep, soğan çorbası, Croque Monsieur, Steak Tartare Fransız mutfağının en önemli yemekleri arasında bulunuyor. Bunun yanı sıra tatlı konusunda da oldukça geniş bir yelpazeye sahip olan Fransızlar'ın lezzetleri ağız sulandırıyor.

Makaron, kruvasan, Tartalette, Creme Brulée bu tatlı lezzetlerin başlıcaları arasında bulunuyor. 

Fransa'da aynı zamanda Arap ve Müslüman lokantaları da bulunduğu gibi orada da tadabileceğiniz pek çok yöresel lezzet yer alıyor.

PARİS'TE NEREDE KALINIR?

Paris konaklama yapmanız açısından oldukça geniş bir yelpazeye sahip şehir. Hemen her bütçeye göre kalınabilecek yerler şehrin her yerinde bulunuyor. Şehir merkezinde bulunan otellerdeki fiyatlar ise 400 liradan başlıyor. Bu noktada fiyatı daha da uyguna getirebilmek adına şehir merkezine uzak dahi olsa toplu taşıma araçlarına yakın yerleri tercih edebilirsiniz.

Kalacak yer konusunu online rezervasyon sitelerinden halledebilmeniz mümkün.

PARİS'TE NEREDE FOTOĞRAF ÇEKTİRİLİR?

Paris adeta doğal bir fotoğraf stüdyosu konumunda. Özellikle tarihi yapısı, binaları ve manzaraları ile pek çok fotoğraf çekilecek yer barındıran bu şehir, oldukça fotojenik bir görünüme sahip.

Sosyal medyada Paris gezinizi taçlandırmak isterseniz, Şanzelize Caddesi, Eyfel Kulesi ve üçgen mimarisi ile Louvre Müzesi bu noktadaki en güzel önerilerden biri olacaktır.

 

 

 

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL