Çikolata kokan tarihi şehir Brugge'de bir gün

Brugge, çikolata kokan sokakları, Orta Çağ mimarisinin taş evlerine çıkan kanallarıyla etkileyici bir gezi sunuyor. Gezmek için yalnızca bir günün bile yeterli olduğu Brugge'de mimari harikası yapıları, bohem sokaklar görenleri büyülüyor.

Çikolata kokan tarihi şehir Brugge'de bir gün
Çikolata kokan tarihi şehir Brugge'de bir gün
GİRİŞ 13.07.2021 17:46 GÜNCELLEME 13.07.2021 17:46

Belçika'nın Flaman bölgesinde bulunan ve resmi dili Flemenkçe olan Brugge, çikolatası, köprüleri, Orta Çağ'dan kalma taş, kiremit evleri, sokaklarda yürürken aniden karşınıza çıkan kanallarıyla ziyaretçilerini büyülüyor. Minik bir masal kasabasına benzeyen bu şehrin sakin ve huzurlu sokaklarında hem yorulmadan hem de eğlenceli bir seyahat geçirebilirsiniz. "Kuzeyin Venedik'i" olarak da bilinen Brugge, müzeleri ve parklarında her mevsime yakışan manzaralarıyla gittiğinize pişman olmayacağınız bir tatil fırsatı sunuyor. Brugge'ün taş binalarıyla eşsiz bir uyum sağladığı tarihi sokaklarda yürüyüş yapmak, en huzur verici aktivitelerden biri olabilir.

Bu Orta Çağ şehrinde mutlaka görmeniz yerleri kaçırmamanız için Brugge gezi rehberini sizler için hazırladık.

Kanallar

 

 

"Kuzey'in Venedik'i" Brugge'de yapmadan dönmemeniz gereken şeyler arasında ilk sırada kanalda sandal turuna çıkmak olacaktır. Venedik kadar kalabalık olmaması nedeniyle taş evler arasında daha sakin ve huzurlu bir sandal yolculuğu yapabilirsiniz hem de karmaşa içerisinde kalmakdan ve uzun sıralar beklemek zorunda kalmazsınız. Aslında eski zamanlarda Hollandalı tacir tarafında ticaretin odak noktası olan şehirde ticaretin daha kolay yapılabilmesi için inşa edilen kanal yollar, şimdilerde en gözde turistik aktivite olarak karşımıza çıkıyor. Kanallar, yalnızca turistik bir amaç için değil aynı zamanda Brugge halkının günlük ulaşımını da sağladığı alternatif bir yol olma özelliğini de taşıyor.

Brugge kanalları sayesinde şehrin önemli noktalarını farklı açılardan görme şansı da elde edebilirsiniz. Kanal turu sırasında şehrin önemli köprülerinden Aziz Boniface Köprüsü ve keyfine düşkün ördeklerin dinlendiği Minnewater manzarası da size eşlik edecek.

Kanalda sabah 10.00 ile 18.00 saatleri arasında (son kalkış 17.30) rehber tarafından hem İngilizce hem de Fransızca olarak bilgi alarak dolaşabilirsiniz.

Grote Markt (Büyük Meydan/Pazar)

Brugge'ün merkezi ve ana meydanı olan Grote Markt'ta klasik Avrupa mimarisine ait yapılar, kuleler ve ülkenin önemli tarihi şahsiyetlerinin heykelleri bulunmaktadır. Yeme, içme yönünden damak zevkinize uygun bir restoran bulabileceğiniz şekilde çok çeşitli alternatifleri barındıran meydanda Brugge hatırası olarak alabileceğiniz ürünlerin satıldığı pek çok dükkan da bulunmaktadır. At arabalarının sesleri ve renkli kiremit evlerin görsel şöleninde meşhur Belçika çikolatanız eşliğinde kahvenizin keyfini çıkarabilirsiniz.

Eski Aziz John Hastanesi

Avrupa'nın en eski hastanelerinden biri olan Aziz John Hastanesi, dünyanın en karanlık ve gizemli binaları arasında yer alıyor. Pek çok efsaneye sahip olan hastanede kanıtlanmış bir gerçek olmasa da kimi insan bunlara inanmayı tercih ediyor. Orijinal hali neredeyse mükemmel korunmuş olan hastane, Orta Çağ hastanelerinin tedavi yöntemlerine ışık tutuyor. Aziz John Hastanesi'nde eski dönemlere ait hasta kayıtları, dönemin tıbbi araç gereçlerini ve içlerinde ünlü Flaman Hans Memling'inde eserlerini de bulabileceğiniz hastane müzesini de görebilirsiniz. 

Aziz John Hastanesi'nde eczane ve bitki bahçesini de mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Brugge Çan Kulesi

Gotik mimariye sahip Brugge Çan Kulesi'yle karşılaştığınızda etrafınızdan soyutlanarak bir anda Orta Çağ'a yolculuk yapacaksınız. Brugge'ün önemli simgelerinden biri olan Kule, seyir terasından kenti tepeden 360 derece izleyebiliyorsunuz. Fakat bu seyir keyfini yaşamak isteyenler 366 basamağı çıkmayı da göze almalı. Terasının dar olması nedeniyle aynı anda yalnızca 70 kişinin çıkabildiği Çan Kulesi'nde dev saatin içini görme fırsatı elde edebildiğiniz gibi çarşamba veya hafta sonu giderseniz 47 çanın aynı anda çalmasına da şahit olabilirsiniz.

Minnewater Park

Brugge kanallarında tekne turlarının önemli duraklarından Minnewater Park diğer adıyla Aşk gölü, şehir merkezine yakın romantik atmosferiyle özellikle çiftlerin gözde rotası olarak ön plana çıkıyor. Her yaz düzenlenen müzik festivalleriyle de herkesin uğrak noktası haline gelen parkta ördekler ve kuğularla beraber keyifli anlar geçirebilirsiniz. Doğa ile baş başa kalabilme imkanı bulacağınız parkta kuleye çıkarak tüm parkı gözlemleyebilir ya da köprü üzerinde muhteşem fotoğraflar çekebilirsiniz. 

Brug Meydanı

Brugge'ün en eski yerleşim yerlerinden biri Burg Meydanı, göz alıcı Belediye Binası, Adalet Sarayı gibi rönesans döneminin en iyi örneklerini yansıtan eserlerle Brugge'de görülmesi gereken yerlerden biri. Şehrin yönetim merkezi olarak kabul edebileceğimiz meydandan bütün turistik noktalara ulaşmak çok kolaydır.

Aziz Salvador Katedrali

Brugge'de yine Orta Çağ Avrupasının gotik ve romanesk mimari özelliklerini taşıyan bir eser karşımızda bulunuyor. Şehrin en eski dini yapısı olan Aziz Salvator Katedrali, devasa kulesi, kubbeleri ve içerisinde bulunan sanat eserleriyle ziyaret ettiğinize pişman olmayacağınız Brugge rotalarından biri. Fransız yönetimi tarafından da kullanılan katedral, şehrin yüzyıllar boyu en az zarar görmüş yapısı ve katedralin halıları, 1731'den bugüne aynı halılar kullanılmaktadır.

Kiliseyi gezmek için ücret ödemenize gerek yok fakat özel odalarına girmek isterseniz 2 buçuk Euro ödemelisiniz.

Brugge'e ne zaman gidilir?

Avrupa'nın soğuk kışlarının yaşandığı Brugge'de yazları da yağışlı geçmektedir. Haziran,Temmuz ve Ağustos aylarında şehir büyük festivallere ev sahipliği yapmaktadır. Brugge'ün hem tarihi hem doğal güzelliklerini gezerken aynı zamanda özel anlar yaşamak isterseniz bu festival aylarında ziyaret etmeniz uygun olacaktır.

Brugge'de ne yenir?

Brugge'e gelmişken tüm dünyaya lezzetini kabul ettirmiş Belçika çikolatasını yemelisiniz demeye gerek bile duymuyoruz belki de şehre gelir gelmez tadına ilk bakmanız gereken lezzet çikolata olacaktır. Çikolata kokan bu şehrin sokaklarında sizleri bekleyen pek çok restoran var. 

Brugge'ün en sevilen lezzetlerinden bir diğeri Moules Frites, Belçika ve Fransa'nın meşhur midye yemeği. Yanında genelde patates kızartmasıyla sunulan yemek, deniz ürünleri sevenler için güzel bir alternatif olacaktır. Deniz ürünleri benim damak zevkime uygun değil diyen gezginler için ise Brugge'de kekikle ve soğanla harmanlanmış yumuşacık sığır eti tavsiye edilen yemekler arasında bulunuyor.

Ülkemizde de pek çok waffle dükkanı bulunsa da çikolatasıyla ünlü Brugge'de dünyanın en güzel waffle tatlılarını denemeden dönmemelisiniz. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL