Küba'dan alınacak hediyelik eşyalar neler?

Küba Karayipler'de farklı bir kültürü bize yansıtan ülke. Burada el emeği ürünler daha ön plana çıkarken geleneksel ürünlerini yansıtan eşyaları da her yerde görmek mümkün. Küba'dan alınacak hediyelik eşyalar da bu ürünlerden oluşuyor.

Küba'dan alınacak hediyelik eşyalar neler?
Küba'dan alınacak hediyelik eşyalar neler?
GİRİŞ 05.12.2019 11:48 GÜNCELLEME 15.12.2021 10:54 KAYNAK HABER7

Küba çok zengin kültüre sahip bir ülke. Bu yüzden de Küba’dan alınacak hediyelik eşyaların hepsi ayrı güzel. El emeği ürünler olduğu gibi aynı zamanda Kübalıların da çeşitli ürünler göreceksiniz. Küba’nın neyi meşhur, ne alınır tüm detayları haberimizde verdik.  

 

 

Küba'nın neyi meşhur? 

 

 

Küba'nın neyi meşhur denilince akla gelen bir ürün kahvedir. Burada yetiştirilen kahve çekirdeklerinden elde edilen ürünleri farklı bir lezzete sahip. Eğer kahve içmeyi seven biriyseniz meşhur Küba kahvesi alarak deneyimleyebilirsiniz. Kahve tutkunu arkadaşlarınıza da hediye edebilirsiniz.  

Küba’nın meşhur olan diğer kültürü ise müzik malzemeleridir. Burada müzik her yerde. Sokakta, caddede nerede yürürseniz yürüyün her yerde canlı müzik yapan insanları görebilirsiniz. Müziği hayatlarının bir parçası haline getiren Kübalılar müzik aletlerini üretme konusunda da çok ileriler. Bu yüzden müzikle ilgilenen bir dostunuz, yakınınız varsa ona güzel bir gitar, keman ya da saksafon alabilirsiniz. Geleneksel Küba motifleri ile süslenmiş olmasına da özen göstermenizde fayda var.  

Küba'nın meşhur olan diğer ürünleri ise kesinlikle el emeği ürünleri oluyor. Bu ürünleri ülkenin her köşesinde bulabilirsiniz. El emeği çantalar, cüzdanlar, şapkalar buranın olmazsa olmaz hediyeleridir. Küba’dan alınacak hediyelik eşyalar içerisinde de mutlaka görebilirsiniz. Palmiye ağaçlarının kabuklarından yapılmış şapkalar halkın tamamında bulunuyor. Bu yüzden buranın kültürel ürünlerinden biri olarak nitelendiriliyor el emeği ürünler. Aynı şekilde çanta ve cüzdanlar da bu ölçüde değerlendirilmektedir.  

El emeği takıları da Küba’dan alınacak ürünler arasında sayılabilir. Sokaklarda malzemeleri ile küpe, yüzük bileklik ve kolye gibi ürünleri yaparak satan kişileri mutlaka görebilirsiniz. Bu ürünler de ya doğal taşlardan yapılıyor ya da deniz kabuklarından. Çok küçük malzemelerden tasarlanarak yapılan bu takılar da sevdikleriniz için güzel bir hediye olabilir. Bu ürünleri de alınacak hediyeler içerisinde değerlendirebilirsiniz.  

Küba'da geleneksel ürünler olarak bir de bizdeki gibi masa örtüleri işlemesi yapılıyor. Kanaviçeye benzeyen bu ürünler Küba’nın geleneksel motifleri işlenerek yapılıyor. En çok tercih edilen hediyelik ürünler içerisinde bulunan bu ürünü de tercih edebilirsiniz.  

Küba takıları  

Küba takıları genel olarak deniz kabuklarından yapılıyor. Minik deniz kabukları ile yapılan takılar çok tercih ediliyor. Aynı zamanda özel tasarım saatler de burada satılan takılar arasında yer alıyor. Çok güzel tasarımları bulunan bu takıları hediyelik eşya olarak alabilirsiniz.  

Çok renkli olan Küba takıları bu tarz ürünleri seven kişiler için tercih edilebilir.  

Küba el sanatları  

Küba el sanatları bakımından çok ileride bir ülke diyebiliriz. Bu yönünü de satılan hediyelik eşyaların formundan anlayabiliriz. Yukarıda belirtildiği gibi el emeği çantalar, cüzdanlar, masa örtüleri ve takılar çok ilgi görüyor. Şapkalar ve deri ürünlerin yanı sıra Küba’da el sanatlarını yansıtan en iyi ürün ahşap oyma arabalar oluyor.  

Küba'da ne kadar para harcanır? 

Küba diğer ülkeler gibi pahalı olan ve ucuz olan yerleri ayrı olan bir ülke. Bu yüzden buraya seyahate gittiğinizde çok para harcayacağınız noktaları olduğu gibi cüzi bir miktar ile ayrılabileceğiniz yerleri de var. Yukarıda bahsedilen Küba’dan alınacak hediyelik eşyaları cüzi bir ücret ödeyerek alabilirsiniz. Sadece geziniz süresince nerenin daha uygun fiyatta ürünler saydığından emin olun. Burada hiçbir şey iyilik olsun diye yapılmıyor. Yani birisi size bir iyilik yapıyorsa mutlaka bir bahşiş ya da para isteyecektir. Bu bizim kültürümüze aykırı gelse de Küba’da böyle. Ortalama bir tatil süresi için şu kadar para harcarsınız demek yanlış olacaktır. Bu yüzden olabildiğince bütçenizi yüksek tutun ve orada çok iyi fiyat araştırması yapın.  

Küba'nın para birimi nedir? 

Küba daha yeni kendisini dışarı açmış bir ülke. Yani başka ülkelerle hiçbir iletişimi olmayan yavaş yavaş turist kabul eden bu yüzden de para birimi olarak kendi para birimlerinden başka para bilmeyen bir ülke. Burada turistler CUC para birimini kullanırken yerli halk ise CUD kullanıyor. Çok nadir Dolar para birimini görebilirsiniz. Ancak yerli halk Dolar para biriminin kendi paralarındaki karşılığını hiç bilmiyor. Bu yüzden bu konuda kafalarına göre fiyat verdikleri de olabiliyor.  

Küba pahalı mı? 

Daha gelişmiş bir ülkeye gittiğinizde bu fiyatlar alışıldık gelebilir. Yine de pahalı olan yerleri ve daha küçük ölçüde ucuz sayılabilecek yerleri yok değil. Her gelişmiş ülkede olduğu gibi Küba’nın da pahalı ve ucuz yerleri bulunuyor. Sadece turistlere daha pahalı fiyatlar verebilecek kişilerle karşılaşabileceğinizi bilmenizde fayda var.  

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL