Türkiye'de kış tatili için gidilecek en iyi rotalar

Ailenizle ve sevdiklerinizle keyifli bir tatil geçirebileceğiniz, beyaz örtünün kapladığı olağanüstü manzaralarda karın tadını doyasıya çıkarabileceğiniz kayak merkezleri sizleri bekliyor.

Türkiye'de kış tatili için gidilecek en iyi rotalar
Türkiye'de kış tatili için gidilecek en iyi rotalar
GİRİŞ 03.12.2021 15:08 GÜNCELLEME 03.12.2021 15:08
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Dört mevsimi tüm güzellikleriyle doyasıya yaşayabileceğiniz Türkiye, denizi, kumu, güneşi ve sahip olduğu eşsiz doğasıyla tüm dünyanın gözde tatil mekanlarının başında geliyor. Ülkemiz, tüm bu çeşitliliğiyle kış severler için de buz gibi havanın aksine içinizi ısıtacak manzaralarla sizleri buluşturuyor. İster doğanın içerisinde beyaz örtünün tüm saflığına karşı huzurlu bir tatil geçirin, isterseniz de kayak merkezleriyle ünlü pek çok şehrimizde maceranın tadını çıkarın. İstanbul'a henüz kar yağmamış olsa da Türkiye'de kış tatili için gidebileceğiniz en iyi rotaları sizler için derledik.

BOLU-ABANT

 

 

Her mevsim doğanın binbir rengiyle görsel şölen sunan Abant, kış mevsiminde de misafirlerini doyumsuz bir manzarayla buluşturuyor. Bolu, İstanbul, Ankara, Bursa ve Eskişehir gibi pek çok şehre olan yakınlığı sayesinde kısacık hafta sonu tatilinizde bile giderek ailenizle keyifli bir kaçamak yapabilirsiniz.

Göl kıyısında ki ahşap eviyle kartpostallara konu olan ve akıllara kazınan Abant, köknar, çam, meşe, gürgen, kestane, kayın ve onlarca ağaç türünün çevrelediği milli parkta lapa lapa yağan karın tadını uzun yürüyüşler yaparak çıkarabilirsiniz.

NEVŞEHİR- KAPADOKYA

Türkiye'nin son yıllarda gözde olan turistik mekanı Kapadokya, dünyanın dört bir yanından turistlerin görmek istediği bir cazibe merkezi haline geldi. Balonların, yaz mevsiminde gün doğumu kızıllığında gökyüzüne yükselişini izlemek kadar kışın beyaza bürünen peribacaları semalarında rengarenk şovu da oldukça büyüleyici bir atmosfer oluşturuyor. 

BURSA- ULUDAĞ

Kış tatili ve kayak denilince akla gelen ilk merkezlerden biri olan Uludağ, Türkiye'nin en iyi kayak pistiyle de kayak severlere kaliteli bir hizmet sağlıyor. İstanbul'a yalnızca 4 saatlik uzaklıkta bulunan Uludağ'a hafta sonu günü birlik bile gidip eğlenebilirsiniz. Kayak yapmanın yanı sıra kar motoruyla macera dolu dakikalar geçirebilir ya da teleferikle manzarayı zirveden izleyebilirsiniz.

Uludağ'da çok fazla otel bulunuyor fakat daha uygun fiyatlara konaklama yapmak isterseniz İznik'te belediye tarafından inşa edilen İznik Eko Turizm Tesisleri'ni tercih edebilirsiniz.

KASTAMONU-ILGAZ

Karadeniz Bölgesi'nin en iyi kayak merkezlerinden birine sahip Ilgaz, Aralık ve Nisan aylarında hizmet veren kayak merkeziyle popüler merkezlerden çok daha uygun fiyatlara bir tatil geçirme fırsatı sağlıyor. Ilgaz Dağı eteklerinde, milli park sınırları içerisinde bulunan kayak merkezinde kayak ve snowboard yoğun olarak yapılan aktiviteler arasındadır. Sisin hakim olduğu Ilgaz Dağları, macera sporları yapmayı yavaşlatsa da atmosferiyle kışın mutlaka gitmeniz gereken yerler arasında yer alıyor.

Ilgaz'da konaklamak için ise rengarenk ahşap konakların olduğu nostaljik bir konsept oluşturan köyü tercih edebilirsiniz.

RİZE- AYDER YAYLASI

Karadeniz'in dillere destan oksijen deposu yeşil yayları, kış mevsiminde ayrı bir güzelliğe bürünüyor. Her mevsim farklı bir atmosferi olan Ayder Yaylası, karlı dağ manzaraları ve kışın dondurucu soğuğuna rağmen sıcacık kaplıcalarıyla her türlü isteğinize göre bir tatil geçirebileceğiniz mükemmel bir rota. Kaplıcanın 55-60 derece sıcaklıktaki şifalı suyu, birçok hastalığın tedavisi için de kullanıyor. Hem tatil hem de şifayı bir arada bulabilirsiniz.

Ayder'in olmazsa olmazı yaylada horon şenliklerini, kar üzerinde deneyimlemek de sizin için oldukça keyifli olacaktır. Güneş batıp karanlık çöktüğünde tüm yaylayı aydınlatan bembeyaz karlar üzerinde ateş yakarak şarkılar söylemek hayatınızda en bir yapmanız gereken aktivitelerden biridir. Konaklama için ise geleneksel ahşap Rize konaklarını tercih ederek etnik bir gecenin tadını çıkarabilirsiniz.

ERZURUM-PALANDÖKEN

Türkiye'nin kışı en sert yaşayan şehirlerinden Erzurum, kayak turizmi için vazgeçilmez noktalardan biridir. Meşhur Palandöken Kayak Merkezi, 2010 yılında Üniversite Kış Oyunları'na da ev sahipliği yaparak bu alandaki kalitesini gözler önüne koymuştur. Palandöken'de küçükten büyüğe, amatörden profesyonele herkes için uygun pistleriyle ailenizle gönül rahatlığıyla vakit geçirebileceğiniz imkanlar sunuyor.

Palandöken, yılında 5 ayı kayak yapabileceğiniz uluslararası tescilli yalnızca Türkiye'nin değil dünyanın ileri gelen kış tatil merkezidir.

KARS- DOĞU EKSPRESİ

Kış seyahatiniz için bu defa tek bir nokta önermek yerine size uzun fakat her şeye değecek bir yolculuk tavsiye edeceğiz. Son yıllarda gerek sosyal mecralarda gerekse haberlerde sık sık görmeye alıştığımız Doğu Ekspresi, kış gelip de kar yağdığında ömrünüzde en az bir defa deneyimlemeniz gereken bir yolculuk.

Ankara'dan başlayan seferler, Kırıkkale, Sivas, Erzincan ve Erzurum'dan geçerek yaklaşık 24 saatte Kars'a ulaşıyor. Biletlerin erkenden tükendiği Ekspres'inde TCDD internet sitesini sık sık kontrol etmeli ve elinizi çabuk tutarak rezervasyon yaptırmalısınız.

Doğu Ekspresi bileti ile keşif yolculuğuna çıkın! haberimizden bilet almaya yönelik ipuçlarını öğrenebilirsiniz. 

Doğu Ekspresi yolculuğu boyunca beyaza bürünmüş karlarla kaplı dağlar size eşlik ederken Kars'a vardığınızda ise buz tutmuş bir göl ile gölün üzerinde kızak çeken atlar sizi karşılayacak. 

ISPARTA- DAVRAZ

Yaz mevsiminde açan gülleri ve lavantalarıyla ziyaretçi akınına uğrayan Isparta, kışın da cezbedici imkanlar sunuyor. Torosların en yüksek zirvesinde bulunan Davraz Kayak Merkez, çeşitli kış sporlarını yapabileceğiniz tam donanımlı bir tesis. Ege ve Akdeniz'de kayak yapma fikri, ne kadar ilginç gelse de Uludağ, Palandöken, Erciyes kayak merkezlerinden aldığınız kar keyfini Davraz'da alabileceğinizden emin olabilirsiniz. 

Davraz'da kayak sezonu Aralık ayının sonlarına doğru başlıyor ve burada snowboard, tur kayağı, dağcılık sporları yapılabiliyor. İster amatör olun isterseniz profesyonel Davraz'da güvenli ve kontrollü bir şekilde kayabilirsiniz.

Kayak yapmayla ilgilenmiyorsanız da kayak merkezinde bulunan kafede sıcak çayınızı yudumlarken kafenin muhteşem manzarasını izleyerek ruhunuzu dinlendirebilirsiniz.

KAYSERİ- ERCİYES

Yaklaşık 1 milyon yıl yaşında sönmüş bir volkanik dağ olan Erciyes, kış sezonlarının en çok tercih edilen kayak merkezlerinden biri. Dağcılık ve buzul tırmanışları için de profesyonel sporcuların en çok tercih ettiği merkezlerden olan Erciyes, kış boyunca kayak ve kar sporları severlere hizmet veriyor.

Erciyes Kayak Merkezi'nde alp disiplini, kuzey disiplini, kar kızağı, buz pateni, snowboard ve serbest stillerden kayabileceğiniz pek çok pist bulunuyor. Kayak dışında çeşitli eğlence ve aktivitelerinin düzenlendiği Erciyes'te uluslararası etkinlikler de yapılmaktadır.

Önerilen içerik; Türkiye kayak merkezleri listesi

KOCAELİ- KARTEPE

Muhteşem doğaya sahip Maşukiye'nin zirvesinde bulunan Kartepe, İstanbul, Ankara, Bursa ve Yalova'ya olan yakınlığıyla hafta sonu bile kısa bir yolculukla gidebileceğiniz en uygun kayak merkezlerinden. Kayak sezonunun Aralık ortalarında başladığı Kartepe'de kayak ve snowboard yapabilir, kendi kayak takımlarınız yoksa günübirlik kiralayabilirsiniz.

Kartepe'de diğer kayak merkezlerinden farklı olarak doğa yürüyüşleri, yamaç paraşütü, kuş gözlemciliği gibi ilgi çekici aktivitelere katılabilirsiniz. Ayrıca çocuklar için güvenli bir baby lift alanı bulunmaktadır.

 

YORUMLAR 1
  • tekin tahtakıran 3 yıl önce Şikayet Et
    sivas yıldızdağı neden yoktur
    Cevapla