2021 kış festivalleri takvimi: Dünyanın en ünlü kış festivalleri

Kış geldi gezilecek yerler, yapılacak aktiviteler kalmadı diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Farklı ülkelerde soğuk havaları renklendirmenin, karlı havaların tadını çıkarmanın çok çeşitli yolları var. Dünyanın dört bir yanından kış festivalleri, dondurucu soğuklara rağmen kış günlerinizi keyifli hale getiriyor.

2021 kış festivalleri takvimi: Dünyanın en ünlü kış festivalleri
2021 kış festivalleri takvimi: Dünyanın en ünlü kış festivalleri
GİRİŞ 15.12.2020 16:44 GÜNCELLEME 15.12.2020 16:44

Kış ayları denilince akla ilk kar tatillerinin vazgeçilmezi kayak merkezleri gelir fakat soğuk kış günlerini ısıtmanın pek çok yolu vardır. Farklı coğrafyalarda kış, kendine özgü etkinliklerle karşılanıyor ve bu etkinlikler özel temalarıyla beyaza bürünmüş kentleri renklendiriyor. Sıkıcı kış günlerinde eve kapanmak yerine sokakları harikalar diyarına çeviren festivallerle ister kışa hoş geldin deyin isterseniz de karlı havalara veda edin eğlenceyi doruklarda yaşayacaksınız. Buzdan yapılan heykeller, buzdan şatolar, karlar üzerinde dans ettiren müzik festivalleri ve daha fazlasını, dünyanın dört bir yanından festivalleri sizler için derledik.

Harbin Buz ve Kar Heykel Festivali- Çin

Çin'in kuzeyinde Harbin kentinde düzenlenen Buz ve Kar Heykel Festivali, dünyanın en büyük ve en gösterişli festivali olarak kabul ediliyor. Buzdan inşa edilen devasa büyüklükteki heykellerin renkli ışıklarla buluştuğu masalsı atmosfer karşısında büyüleneceksiniz. 

Harbin Buz ve Kar Heykel Festivali,  Aralık ayı sonundan Şubat ayına kadar devam ediyor fakat kapanış tarihleri hava şartlarına göre değişiklik gösterebilmektedir. Bu yıl 36'ıncı düzenlenecek Harbin Buz Festivali'nin 26 Aralık- 20 Şubat tarihleri arasında olması planlanıyor. Festival planınızı, güncel tarihleri kontrol ederek yapmanızı tavsiye ederiz.

Quebec Kış Karnavalı- Kanada

Tüm dünya genelinde kışın en eğlenceli hali olarak tanımlanan Quebec Kış Karnavalı, Kanada'nın en büyük eyaleti Quebec'te düzenlenmektedir. Karnaval, 2006 yılında 1 milyon ziyaretçi ağırlayarak dünyanın en büyük kış festivalleri arasında girmiştir. Karnavalın ana teması, buzdan yapılmış olağanüstü büyüklükte heykellerden oluşmakta ve olmazsa olmazı "Bohomme" isimli kırmızı şapkalı kardan adam maskotu, festival alanının ortasında ziyaretçileri selamlamaktadır. Quebec Kış Karnavalı'nda yalnızca kar ve buzla eğlenmek zorunda değilsiniz konserler, partiler, kış sporları ve kızak yarışlarının da tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. 

Quebec Kış Karnavalı, 2021 yılında 7-16 Şubat  tarihlerinde düzenlenecek.

Buz Müzik Festivali- Norveç

Norveç, donduran soğuklara rağmen müziği ve buzu kaynaştırarak içinizi ısıtmanın farklı bir yolunu seçmiş ve ortaya Buz Müzik Festivali'ni çıkarmış. Buz Müzik Festivali'nde müzik enstrümanları da dahil her şey, cam gibi görünen buzdan yapılmış ve sanatçılar, bu keskin görüntüye sahip iri buz kalıplarıyla diledikleri müziği icra ediyorlar.

Buz Müzik Festivali'ne 7 Şubat tarihinde katılabilirsiniz.

Sapporo Kar Festivali- Japonya

Japonya'nın en büyük kış festivali Sapporo Kar Festivali, bu yıl 71. kez düzenlenecek. Sapporo kentinin üç farklı noktasına yayılan festivallerde Japonya'nın aile ile beraber vakit geçirme kültürüne dayanarak aktiviteler düzenlenmektedir. En yaratıcı, fantastik buzdan heykeller, yarışmalar ve konserlerle dolu bu festivalde eğlenceye doyacaksınız. Sapporo Festivali'nde üşüdüğünüzü hissettiğinizde ise sıcacık içecekler ve yemekler, imdadınıza yetişecek. 

Sapporo Festivali, bu kış 31 Ocak- 11 Şubat tarihlerinde gerçekleşecek.

Jaipur Uçurtma Festivali ( Jaipur Kite Festival)- Hindistan

Kış festivalleri deyince akıllara her zaman karla ilgili yapılacak etkinlikler gelir fakat Hindistan, "içinizi ısıtmak" deyimini gerçek anlamıyla başarıyor. Hindistan'ın en büyük eyaleti Rajasthan'da uzun yıllardır devam eden Uçurtma Festivali, ipleri serbest bırakılan uçurtmalar sayesinde gökyüzünü bir anda rengarenk bir tabloya dönüştürüyor. Hint geleneği ve kültürünün etnik ezgileri arasında en farklı kış tatilinizi yaşayacaksınız.

Jaipur Uçurtma Festivali'nde uçurtmaların göğe bırakılma tarihi yakında açıklanacak.

Kuzey Işıkları Festivali- Norveç

Kuzey ışıklarını en iyi görebileceğiniz Norveç, bu konuda adeta bir cennet. Tromso'da 25 yıldır düzenlenen Kuzey Işıkları Festivali, cazdan senfoni orkestrasına kadar her türlü müzik ve açık hava etkinlikleri eşliğinde kuzey ışıklarını bizzat gözlemleme imkanı sağlıyor. 

Kuzey Işıkları Festivali, bu yıl da dans eden ışıkların en iyi göründüğü yer olan Tromso'da Ocak ile Şubat ayalrı arasında düzenlenecek.

Uludağ Festivalleri- Türkiye

Ülkemizde kış eğlencelerinin gözde rotası Uludağ, elbette festivalleriyle de ön plana çıkıyor. Gençlik festivalleri olarak tanımlanan Uludağ festivalleri, ünlü sanatçıların ve DJ'lerin sahne aldığı bir partiye dönüşüyor. Winterfest, Whitefest gibi farklı dönemlerde düzenlenen festivaller, özellikle üniversite öğrencilerinin gruplar halinde katıldığı keyifli organizasyonlar olarak biliniyor. Gündüzleri kayak yarışlarının yapıldığı bu festivallerde akşam olunca ise lapa lapa yağan kara mangal ve barbekü partileri eşlik ediyor.

Whitefest 2021, 2-6 Şubat, 6-9 Şubat ve 9-13 Şubat tarihlerinde arka arkaya 4’er günlük 3 dönemde gerçekleşecek bir programdan oluşacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL