Neslihan Darnel ailecek Londra'da

(A) Milli Bayan Voleybol Takımı oyuncularından Neslihan Darnel'in annesi, babası, eşi ve kızı, Türkiye'nin maçlarını izlemek için ''ailecek'' Londra'ya gidiyor.

Neslihan Darnel ailecek Londra'da
Neslihan Darnel ailecek Londra'da
GİRİŞ 27.07.2012 11:29 GÜNCELLEME 27.07.2012 11:29

2012 Londra Olimpiyatları'nda (B) Grubu'nda mücadele edecek (A) Milli Bayan Voleybol Takımı'nın maçlarını izlemek için bugün İngiltere'ye gidecek olan Demir ailesi, yolculuk öncesi AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Anne Fatma Demir, olimpiyatların her sporcunun ve sporcu annesinin hayali olduğunu belirterek, ''Mutluluğumu anlatamam, bu duygular sadece yaşanır anlatılmaz. Onlar kazandı ama biz onlardan daha çok sevindik. Hepimizin hayali kızlarımızın olimpiyatlara katılmasıydı. Allah'ın izniyle oldu. Olimpiyatlara gitmeyi hak ettikleri an yaşadığım duyguları anlatmam mümkün değil'' diye konuştu.

Kızlarının geçirdiği bu yoğun hazırlık döneminde torunu Zeynep'in annesinden ayrı kalmasına zorlandıklarını dile getiren Demir, şunları söyledi:

''Aynı şekilde Nesihan da kızından, aile sıcaklığından uzak kaldı. Tüm takım oyuncuları Türk milletinin sorumluluğunu üzerinde hissetti. Bunu taşımak kolay değil. Elimizden gelen tek şey, Zeynep'i annesinin maçlarına götürmek, daha sık beraber olmalarını sağlamak oldu. Neslihan ve Zeynep'e çok destek olmamız gerekiyordu. Biz de elimizden geleni yaptık.''

-''Anneler hep en iyisini ister''-

Kızlarına, Londra'da tüm maçları izleyerek destek vereceklerini belirten anne Demir, ''Takımın nasıl bir sonuç almasını bekliyorsunuz?'' sorusuna ise ''Anneler hep en iyisini ister, o yüzden İstiklal Marşımız'ı okutmalarını istiyorum'' yanıtını verdi.

Neslihan Darnel'in voleyboldaki ilk antrenörünün kendisine, ''Lütfen kızınızı voleyboldan koparmayın. Dünyayı bilemem ama Türkiye çapında bir numaralı oyuncu olur'' dediğini anlatan Demir, şöyle devam etti:

''Neslihan çok zayıf bir çocuktu. Bu yüzden ben antrenörüne (kızım safinaz gibi, vurduğu top ağlayarak yere düşüyor. Ondan oyuncu olacağını tahmin etmem) demiştim ama Neslihan beni yanılttı. Allah vergisi yeteneğinin yanında çok çalışarak sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en iyi oyuncularından biri oldu. Babası onu İstanbul'a yollarken (kızım gönderiyorum ama gidersen en iyisi olacaksın, vasat olacaksan hiç gitme, kal) demişti. Neslihan o zaman bize en iyisi olacağına dair söz verdi ve sözünü de tuttu.''

Fatma Demir, olimpiyatların açılış töreninde Türk bayrağını kızının taşıyacağını öğrendiğinde ağladığını söyledi.

-''Başka türlüsünü düşünmezdim''-

Baba Mustafa Demir ise bu görevin Neslihan'a verilmesine şaşırmadığını dile getirerek, ''Başka türlüsünü düşünmezdim zaten'' dedi.

Kızlarının başarılı olması için hep desteklediklerini ve başarılı oldukça sevindiklerini kaydeden Demir, ''Bu da bize yetiyor. Daha da iyi yerlere gelecektir. Zaten bundan iyisi de olimpiyat madalyasıdır'' diye konuştu.

Olimpiyatlara katılacak 12 takımın da altın madalya istediğini ifade eden Mustafa Demir, ''Takımımız savaşırsa yarı finale kalır, hatta final bile oynar. Şampiyonluk gelebilir, sürpriz olmaz. Hepsine başarılar ve bol şans diliyorum.''

AA