3600 hayvan bulunan Skansen Hayvanat Bahçesi ve Akvaryumu

İsveç'in Stockholm şehrinde bulunan Skansen Hayvanat Bahçesi ve Akvaryumu binlerce canlıyı bünyesinde yaşatıyor.

3600 hayvan bulunan Skansen Hayvanat Bahçesi ve Akvaryumu
3600 hayvan bulunan Skansen Hayvanat Bahçesi ve Akvaryumu
GİRİŞ 28.09.2020 16:05 GÜNCELLEME 14.06.2021 10:26 KAYNAK HABER7

Yaz aylarında ılık bir hava hakim olan İsveç’te gezilecek çok güzel yerler var. Arkadaşlarınızla ya da tek başınıza gezebileceğiniz bu yerlerden biri de Skansen Hayvanat Bahçesi ve Akvaryumu.

 

 

Bu hayvanat bahçesi bütün hayvanların doğal yaşam alanlarını barındıran turistik bir nokta. İçerisinde 30 türde 3 bin 600 hayvan bulunuyor. Bu hayvanlar lemur, timsah, yılan, maymun gibi vahşi yaşam canlıları. Ancak bu canlılar için burada çok özel yaşam alanları yapılmış. Evlerinde gibi hissediyorlar. Bütün hayvanların yaşadığı doğal ortamlar bütün özellikleri ile bulunuyor. Amazon Ormanları’ndan, çöllere kadar bütün doğal yaşam alanlarını bu hayvanat bahçesi içerisinde görmek mümkün. Afrika maymunu da burada yer alan hayvanlar içerisinde. Doğal yaşam alanı içerisinde yer alan herkesin büyük hayranlık duyduğu bu canlılar nesli tükenme tehlikesi altında bulunan türler. Bu yüzden bu botanik bahçesi ‘gen bankası’ olarak da adlandırılıyor.  

 

 

9 milyon vatandaşı bulunan İsveç’in başkenti Stockholm’de yer alan bu hayvanat bahçesi herkesin görmesi gereken bir yer. Çocuklar özellikle çok seviyor burayı. Birbirinden farklı canlıları sadece belgesellerde izlemekle kalmıyor burada o canlılarla tanışma fırsatı buluyorlar. Ayrıca bu canlılar burada tek başına değil. Genelde aile olarak bulunuyorlar.  

Skansen Hayvanat Bahçesi yakınında bir de ilk açık hava müzesi kabul edilen bir yer bulunuyor. Burası 1833 yılında İsveç’in eski yaşantısını sergilemek amacıyla açılmıştır. Eski İsveç evleri bütün geleneksel kültürü burada görmek mümkün. Küçük bir köy bütün İskandinav kültürünü sizlere sunuyor. Ve bu açık hava müzesi içerisinde de Skansen Hayvanat Bahçesi de yer alıyor. Bu alanın tamamı 300 bin metre kare. Her yıl bir milyondan fazla turist ise burayı ziyaret etmektedir. Burada yukarıda belirtilen hayvanların yanı sıra İskandinavya faunasına ait olan kutup ayısı veren geyiği gibi canlılara da rastlayabilirsiniz.  

Skansen Açık Hava Müzesine Giriş Ücreti  

Bu alana giriş için ödenecek ücret her mevsimde farklılık gösteriyor. Ancak 120 SEK ile 180 SEK arasında farklılık gösterdiğini söylemek mümkün. Yani bizim para birimimize göre 70 TL ile 106 TL arasında değişiyor. 0-3 yaş arası ücretsiz olarak değerlendiriliyor.  

Skansen Hayvanat Bahçesi Ne zaman Açık? 

Birbirinden güzel doğal yaşam alanlarının bulunduğu bu alana giriş için yukarıda belirtilen ücreti ödeyerek sabah saat 10.00 ile akşam 16.00 saatleri arasında giriş yapılabilir.  

Skansen Hayvanat Bahçesi’ne Ne zaman Gidilir? 

İsveç daha kuzeyde bir ülke olduğu için kış aylarında kesinlikle sıfırın altında seyreden sıcaklık seyahatinizi çekilmez hale getirebilir. Bu ülkenin kışın soğuklarına karşı tedbirli olduğu bilinse de hayvanat bahçesi ve birçok yer kış aylarında kapalı konumda bulunuyor. Bu yüzden Temmuz, Ağustos gibi yaz aylarında buraya seyahat etmenizi öneriyoruz.  

Skansen Hayvanat Bahçesi’ne Şehir Merkezinden Nasıl Gidilir? 

Stockholm şehir merkezine yakın bir yerde bulunuyor doğal yaşam alanı. Sahil kıyısından yürüyerek buraya ulaşabilirsiniz. Araç ile ulaşım çok önerilmiyor. Sebebi ise otopark sıkıntısının yaşanması. Stockholm şehir merkezinden toplu taşıma ile de buraya ulaşmak mümkün. 69 ya da 69K otobüslerinden birine binerek Norrmalmstorg, Nybroplan, Styrmansgatan ya da Djurgårdsbron duraklarından birinden 7 No’lu tramvaya geçmeniz gerekiyor.  

Dünyayı Geziyorum resmi sosyal medya hesapları 

Youtube: esirgenc

Twitter ve İnstagram: @dunyayigeziyor

Facebook: dunyayigeziyorum

Bu da ilginizi çekebilir; 600'den fazla odası ile görkemli mimari Stockholm Sarayı

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL