Pierre Loti Tepesi hakkında her şey: Haliç manzarası herkesi büyülüyor

Pierre Loti Haliç'e açılan muazzam manzarası ile biliniyor. Buradan Eyüp Sultan hazretlerinin türbesini ve camisini de görmek mümkün. Pierre Loti adını ise buraya sık sık gelen bir yabancı yazardan alıyor. Kuş seslerinin manzaraya eşlik ettiği tepe huzurun adresi. Haberimizde Pierre Loti Tepesine nasıl gidilir açıkladığımız gibi teleferik ücretleri ve hikayesini de paylaştık. Gelin bu güzel gezi adresini keşfedelim.

Pierre Loti Tepesi hakkında her şey: Haliç manzarası herkesi büyülüyor
Pierre Loti Tepesi hakkında her şey: Haliç manzarası herkesi büyülüyor
GİRİŞ 26.05.2020 17:21 GÜNCELLEME 26.05.2020 17:21 KAYNAK HABER7

Pierre Loti Tepesi günümüzde en çok gezilen adreslerden biri. Sebebi ise tepenin Haliç'e açılan muhteşem manzarası. Burada tarihi yarımadayı görmek mümkün olduğu gibi Eyüp Sultan Camii'ni de görebilirsiniz. Manzara sizlere İstanbul'un en güzel yerlerini gösteriyor. Pierre Loti adlı bir yazardan adını alan tepe uğrak yerlerinden biri. Aynı zamanda tepeye teleferikle çıkmak mümkün. Bu yüzden Pierre Loti Tepesi teleferik ücretleri de merak edilen bir diğer konu. Ancak buranın tarihi ve hikayesi ise daha etkileyici. Şimdilerde boş olan tepe ve teleferik normal zamanlarda bir hayli dolu oluyor. Bu yüzden teleferik sırası beklemek istemeyen kişiler buraya araç ile de çıkabilirler. Kendine güvenenler yürüyerek de çıkabilirler. Ancak yokuşun çok dik olduğunu belirtelim. Manzara sizlere her yerden güzel görüntüler gösteriyor Pierre Loti Tepesi her detayı ile sizlere huzur veriyor.

 

 

PİERRE LOTİ TEPESİ

Muhteşem Haliç manzarasıyla karşılayan tepenin tarihi çok eskilere uzanıyor. Fransız bir yazar olan Pierre Loti burada sık sık vakit geçiriyor. Asıl adı Julien Viaud olan yazar bir süre adını tepeye verir. Daha sonra tepenin adını değiştirilmesi için uğraşılmış ancak Pierre Loti olarak kalmış. Günümüzde de yine bu isimle biliniyor.

 

 

PİERRE LOTİ TEPESİ’NDE KAHVALTI

Tepede birden fazla işletme bulunuyor. Burada kahvaltı yapmak mümkün çok güzel demli bir çay da içebilirsiniz. Ayrıca sık sık gelen simitçilerden simit dahi alabilirsiniz. Çok güzel manzara eşliğinde güzel bir kahvaltı yapabilirsiniz. Kahvaltı ve çay, kahve fiyatları sürekli güncelleniyor. Bu konuda bilgi veremiyoruz. Ancak her yerdeki çay, kahve ve kahvaltı fiyatlarını burada da görebilirsiniz.

PİERRE LOTİ TELEFERİK ÜCRETLERİ

Pierre Loti Tepesi’ne teleferik ile çıkmak istediğinizde belediyeye ait olan teleferiklere bineceksiniz. Bunun için ‘İstanbul Kart’ınızın bulunması gerekiyor. Kartınızı normal basım gibi okutarak geçebilirsiniz. Her basım için normal kart sahibi kişiler 2,60 öder. Öğretmenler 1,85 ödeme yaparken öğrenci bilet fiyatları ise 1,25’dir.

PİERRE LOTİ TEPESİ’NE NASIL GİDİLİR?

Eğer özel aracınızla Pierre Loti Tepesi’ne gidecekseniz navigasyona yazmanız yeterli doğru güzergahtan tepeye ulaşabilirsiniz. Ancak toplu taşıma ile gidecekseniz Eyüp Sultan Meydanı’na gelmeniz ve buradan teleferik ya da yaya olarak çıkmanızı öneriyoruz. Hemen hemen her semtten Eyüp’e vasıta bulunuyor. Meydanda indiğiniz taktirde teleferik yerini tabelaları takip ederek bulabilirsiniz.

Metrobüs ile ulaşım da Ayvansaray durağında inerek Eyüp’e kadar yürüyebilirsiniz Buradan teleferik ya da yürümeye devam ederek ulaşabilirsiniz.

Dünyayı Geziyorum resmi sosyal medya hesapları 

Youtube: esirgenc

Twitter ve İnstagram: @dunyayigeziyor

Facebook: dunyayigeziyorum

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL