Efsanevi hikayesi ile Bilecik şifalı sular diyarı

Bilecik birçok ilimize yakın konumda bulunan bir şehir. Osmaneli tarihi ilçe olmasının yanı sıra efsanevi bir hikayesi ile şifalı suların da bulunduğu yer oluyor. Bilecik şifalı sular bakımından zengin. Mide, böbrek gibi organlara iyi gelen sular egzama ve safra kesesi gibi sorunlar için de birebir. Bunu sadece bir efsaneye dayandırmıyor bilimsel verilerle de ispatlıyor. Gelin bu şifa kaynaklarını keşfedelim.

Efsanevi hikayesi ile Bilecik şifalı sular diyarı
Efsanevi hikayesi ile Bilecik şifalı sular diyarı
GİRİŞ 21.05.2020 13:55 GÜNCELLEME 21.05.2020 13:55 KAYNAK HABER7

Hemen hemen her yerde şifalı sular ile ilgili çeşmeler görebilirsiniz. Ancak hepsinin bir bilimsel veriye dayandığından emin olmasınız. Bilecik şifalı sular bakımından en zengin yerlerden biri. Bu şifalı su algısını ise sadece efsanevi hikayelerine değil aynı zamanda tıp fakülteleriyle beraber yürüttüğü bilimsel verilerin alındığı çalışmalara da dayandırıyor.

 

İşte Dünyayı Geziyorum ekibinin ziyaret ettiği Bilecik şifalı su tesisleri.

Doğanın içerisinde çok güzel bir gezi alanı olan Bilecik her yerde farklı güzel manzaralar sunuyor bizlere. Bunlardan biri de doğanın içerisinde yer alan bu güzel tesis. Belediye tarafından işletiliyor ve şifalı sulara çevre illerden olduğu gibi Türkiye’nin her yerinden kişiler gelerek bir gece geçirip hem de şifalı sulardan içebiliyorlar. İleriki zamanlar için buraya yapılması planlanan bir de havuz hamam projesi var. Eğer tamamlanırsa çok güzel bir tesis olacağı kesin.

BİLECİK ŞİFALI SULARI EFSANESİ

Bilecik’te bulunan bu şifalı sular bir efsaneye dayanıyor. Yüzyıllar önce ortaya çıkan şifalı sular asırlardır burada çeşmelerden akıyor. Emeviler Peygamber Efendimiz ‘in hadisini gerçekleştirmek için İstanbul’u fethetmeye geliyorlar. Ancak salgın hastalıklar baş gösteriyor ve çok uzun bir yoldan geldikleri için burada dinlenmek zorunda kalıyorlar. Tam şu anda suların bulunduğu bölgede dinleniyorlar. Salgın hastalık devam ederken Allah'ın onlara el uzattığını söyleyen Emevi askerleri bu şifalı suların kendiliğinden çıktığını belirtiyorlar. Bu şifalı sular her ne askerin de hastalığı varsa yok ediyor. Zamanla iyileşen askerler eski sağlıklarına kavuşuyor. Şifalı suların bulunduğu yerde zengin maden yataklarının bulunması da ayrı bir konu. Şifasını bu zengin maden yataklarına da borçlu olabilir bu güzel sular.

En iyi ve şifalı kaplıcalar nerede? Şifalı suların 14 adresi

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ONAYLI

Belediye bu şifalı suları resmileştirmek istediği için İstanbul Üniversitesi ile beraber bir çalışma yürütüyor. Laboratuvarlarda yapılan incelemeler sonucunda suların üzerinde yazdığı gibi deri hastalıklarına mide ve safra kesesi gibi organlara iyi geldiği bilimsel olarak onaylanıyor. Suların içerisinde doğal kimyasal bileşenler bu organların iyileşmesi için şifa oluyor. Bunda tabi ki etrafta yer alan zengin maden yataklarının da etkisi bulunuyor.

İlerleyen zamanlarda alana bir hamam ve havuz yapılması planlanıyor. Bu durumda havuz ve hamam deri hastalıklarına iyi gelen sular ile dolu olacak. Daha iyi tedavi amaçlanacak.

Şifalı suların çevresindeki zengin doğa ve harika tabiat görmeye değer bir güzellik sunuyor.

Tarihi detaylarla dolu Osmaneli eski şehir merkezi

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL