Ayvalık'ta hediyelik eşya ne alınır?

Ayvalık'ta hediyelik eşya ne alınır denildiğinde yörenin en çok öne çıkan ürünleri zeytinler oluyor. Zeytinden elde edilen her şeyi tarihi taş sokaklarda görebilirsiniz. Rengarenk taş sokaklarda alabileceğiniz hediyelik eşyalar bulunuyor.

Ayvalık'ta hediyelik eşya ne alınır?
Ayvalık'ta hediyelik eşya ne alınır?
GİRİŞ 22.08.2021 16:18 GÜNCELLEME 22.08.2021 16:19 KAYNAK HABER7

Ayvalık'tan alınacak hediyelik eşyalar birbirinden farklı ve mutlaka sevdiklerinize göre ürünler bulabilirsiniz. Renkli sokaklarda el yapımı tokalar ve kolyeler bulunduğu gibi el işlemesi ürünler de satılıyor. Mutlaka magnetler de farklı figürlerle burayı size yansıtacak nitelikte. Ayvalık eskiden günümüze kadar Rum kültürünü de bir nebze olsun taşımış yerlerden biri. Bunu hediyelik eşyalarda da görebilirsiniz. Zorunlu olarak göç ettirilen Rumlar'dan kalan el işlemeleri ve diğer kültürel öğeler farklı ve güzel bir seçenek. Gelin Dünyayı Geziyorum ekibinin gözünden buradaki hediyelik ürünleri yakından tanıyalım.  

 

 

 

AYVALIK'TAN HEDİYELİK NE ALINIR? 

Ayvalık'ta hediyelik eşyaların bulunduğu Barbaros Caddesi yer alıyor. Barbaros Caddesi'nde renkli ürünleri bulmak mümkün. Aynı zamanda Ayvalık'ta gezilecek tarihi yerler de buraya çok yakın konumda. Restoran ve cafeler de göze çarpan diğer güzel detaylar. Ayvalık'ın en güzel simgelerinden biri bu cadde. Bütün sokakları gezerek keşfetmek ayrı bir tecrübe olacaktır.  

 

 

El yapımı renkli ve güzel kolyeler ve takılar çok tercih edilen hediyelik ürünler olduğu gibi el işlemesi diğer ürünler de satılıyor. Çarşısı da Barbaros Caddesi'nde yer alıyor. Hediyelik ürünleri de burada bulabilirsiniz.  

Bu dükkanlar da eski Rum evlerinin içerisinde yer alıyor. Bazı yerlerde de çeşit çeşit sabunlar satılıyor. Elleriyle yaptıkları doğal sabunları şifa olarak satıyorlar. 

Zeytinyağı, kantaron ve sirkeler el yapımı diğer ürünler olarak burada bulunuyor. Mutlaka her şeyi elleriyle doğal olarak üretiyorlar. Ayvalık doğal ürünler bakımından çok zengin bir yer. Doğadaki bütün taze otlardan faydalanarak güzel yağlar ve sirkeler ortaya çıkartıyorlar. 

 

Dünyayı Geziyorum resmi sosyal medya hesapları  

Youtube: esirgenc 

Twitter ve İnstagram: @dunyayigeziyor 

Facebook: dunyayigeziyorum 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL