Sessiz sakin balıkçı kasabası: Güllük Körfezi

Milas'ta gezilecek yerler içerisinde Güllük Körfezi diğer yerler gibi harika manzaralar sunan yerlerden biri. Muğla'ya giden herkesin birinci duraklarından olan Güllük Körfezi muhteşem doğası ile her yıl kendine binlerce kişiyi çekiyor. Aynı zamanda mutfağı ile de herkesi mest eden bölgede deniz ürünleri çok meşhur. Gelin bu gezi adresini daha yakından keşfedelim.

Sessiz sakin balıkçı kasabası: Güllük Körfezi
Sessiz sakin balıkçı kasabası: Güllük Körfezi
GİRİŞ 11.09.2020 09:28 GÜNCELLEME 11.09.2020 09:29 KAYNAK HABER7

Milas'ta gezilecek en güzel doğaya sahip yerlerden biri burası. Harika bir manzarası olduğu gibi aynı zamanda tarihi ile de herkesi büyülüyor. Muğla'da mutlaka görülmesi gereken Güllük kendi halinde sessiz ve sakin yaşam sürenlerin yeri. Güllük'te yaz mevsimi diğer gezi adreslerine göre sakin geçiyor. Körfezleri ve koyları öyle gizli saklı köşelerde ki keşfetmek çok güzel deneyim fırsatı da sunuyor. Peki yazın Güllük'te ne yenir? Deniz ürünleri ile ünlü olan tatil yerinde harika tarifler var. 

 

 

GÜLLÜK KÖRFEZİ 

Milas, Bodrum, Didim arasında kalan körfez ülkemizde mutlaka görülecek harika adreslerden biri. Turizm, deniz taşımacılığı, balıkçılık ve diğer kıyı etkinlikleri burada yapılıyor. 'Felspat' denilen maden yine buradan çıkartılarak ihraç edilmektedir. Körfez açıklarında ise Yunanistan'ın bir adası olan Bulamaç Adası yer alıyor. Güllük Körfezi kıyılarında İassos Antik Kenti yer almaktadır. 

 

 

Türkiye'nin önemli sulak alanlarından olan Gülük Lagünü ve Tuzla-Boğaziçi Gölü körfez kıyılarında yer alır. Sulak alanlar turizm, balıkçılık ve kültürel açıdan önemlidir.

Sessiz sakin ve huzurlu bir adres Güllük. Minik yerleşim yerleri bulunan taitl yerinde caddeler ve yollar da ıssız. Bu yüzden herkesten uzak tatil yerleri arayan kişiler tarafından tercih edilebilir. Yeşilin en güzel tonunu ve mavinin her rengini burada görebilirsiniz. Limanlar turist tekneleri ve balıkçı tekneleri ile dolu. Gelen ziyaretçiler balıkçılarla da gezintiye çıkabilirler. 

Güllük sizlere manzaranın yanı sıra harika bir de mutfak sunuyor. Bir öğünde mezeler, ana yemekler çok lezzetli ve doyurucu oluyor. Haydari kalamar, midye dolması, yavru ahtapot, yerli karides her şey lezzetine doyum olmaz haliyle masanıza geliyor 

Pırıl pırıl plajları ile Güllük yaz tatilinde tercih edilecek yerlerden biri. 

Dünyayı Geziyorum resmi sosyal medya hesapları 

Youtube: esirgenc

Twitter ve İnstagram: @dunyayigeziyor

Facebook: dunyayigeziyorum

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL