Ayvalık Küçükköy'de gezilecek tarihi yerler

Ayvalık gezilecek yerler bakımından zengin tarihi adresler sunuyor. Balıkesir'de yaz tatili için tercih edilen ilçede Rum evleri ve sokakları, kiliseler, camiler ve daha nice farklı mimariye sahip tarihi yapılar bulunuyor.

GİRİŞ 10.11.2021 17:21 GÜNCELLEME 10.11.2021 17:21

Ayvalık Küçükköy'de harika gezi adresleri bulunuyor. Bunlardan bazıları tarihi mekanlar bazıları ise Rumlardan kalan tarihi evler. Günümüzde cami olarak kullanılan kilise yapıları da bulunuyor. Muhteşem mimarileri ziyaretçiler tarafından her yaz mutlaka geziliyor.

 

 

Ayvalık'ta gezilecek tarihi yerlere Küçükköy mahallesinin de eski yapıları dahil oluyor. Yazları doğal güzellikleriyle keyiflenerek dinlenmek isteyen herkes burada boş zamanlarını da tarihi yerleri gezerek değerlendiriyor. Görmeye, keşfetmeye değer tarihi yapılar fotoğraflamak için de doğal stüdyo görevi görüyor adeta.

 

 

1900 lü yılların başında Rumların bölgeyi terk etmesiyle beraber Balkanlar'dan gelen Boşnakların nüfusuyla meydana geliyor. Küçükköy'de tarihi yapılar da Rumlardan kalmış. Mübadeleden sonra Küçükköy'ün meydanında bulunan kilise camiye çevrilmiş. İçerisinde harika detaylar bulunuyor.

Caminin karşısında hemen bir de müze bulunuyor. Halk evlerindeki eski eşyaları buraya kültür mirası olarak bırakmış. Eski paraları ve eski Boşnak eşyalarını görebilirsiniz. Mübadele ile gelen Boşnaklar mutfak eşyalarını ve kültürel ev eşyalarını burada sergilenmesi için vermiş. Güzel ve zengin bir kültür hazinesini bu müzede görebilirsiniz.

Küçükköy'de tarihi küçük ve ara sokaklar da bulunuyor. Bu sokaklar çok güzel gezi adresleri ve keşfederek Ayvalık'ı tanıyabileceğiniz güzel bir yer.

Osmanlı zamanında Yeniçeriler'in sayıca fazla olduğu bir yermiş burası. Küçükköy'de de Yeniçerilerin yaşam sürdüğü kale gibi bir ev bulunuyor. Midilli Adası'nı gören bu ev şimdi bir sanat galerisi olarak işlev görüyor.

Dünyayı Geziyorum resmi sosyal medya hesapları  

Youtube: esirgenc 

Twitter ve İnstagram: @dunyayigeziyor 

Facebook: dunyayigeziyorum 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL