Masmavi deniz ve yemyeşil doğasıyla Katran Koyu

Türkiye'nin mavisi ve yeşili en güzel şekilde burada birleşiyor. Muhteşem bir manzara sunan Katrancı Koyu Fethiye'de kampçıları ağırlıyor.

GİRİŞ 16.08.2021 14:15 GÜNCELLEME 16.08.2021 14:15

Dünyanın en güzel manzaraları ülkemizde bulunuyor. Bunlardan biri de Fethiye’de yer alan Katran Koyu. Birbirinden güzel koylar bulunuyor Fethiye’de. Suyun temizliği ve doğanın muhteşemliği buraya gelen herkesin beğenisini kazanıyor. Katrancı Koyu bir resim tablosu gibi adeta. Çevresinde ise hiçbir yapılaşma yok. Denizi temiz olduğu gibi plajı da çok güzel. Minik bir koy olması plajın da sınırlı tutulmasına sebep olmuş. Ancak plajdaki kum pamuk gibi yumuşak. Kampçıların ve karavancıların uğrak yerlerinden biri plaj. Sınırlı sayıda kişiyi alıyor ancak yaz boyu hiç boş kalmıyor denilebilir.  

Çam ve okaliptüs ağaçları ile iç içe olan koyda katran ağaçları da çok görülüyor. Adını buradaki katran ağaçlarından aldığı söylendiği gibi zamanında büyük kazanlarda katran kaynatıldığı için de bu ismi aldığı söyleniyor.  

Fethiye’deki diğer koylardaki gibi burada da yine mavi ile yeşil bir arada bulunuyor. Herkesin ilgisini çeken, beğenisini kazanan koy çevredeki ağaçlar ile bir bütün oluşturuyor.  

Katrancı Koyu’nda görmeye değer iki adet plaj bulunuyor. Biri kum diğeri ise çakıl kaplı. Denizi ise çocuklu ailelerin çok tercih edeceği türden: Derin değil.  

Burada kamp yapıldığını da söylemiştik. Alan içerisinde elektrik, su, duş, buzdolabı, wc, soyunma kabinleri, piknik masaları, çamaşırhane, çocuklar için oyun alanı, büfe ve restoran bulunuyor. Bütün ihtiyaçlarınızı bir yere gitmenize gerek kalmadan görebilirsiniz.  

Katrancı Koyu’nda eğer kamp yapmak isterseniz ve çadırınız yok ise burada bulunan çadırlardan günlük kiralama yapabilirsiniz.  

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL