Çalış Plajı'nda tarihi yörük yaşantısını yansıtan çadır

Yörüklerin zengin kültürünü yansıtan bir çadır Çalış Plajı'nda ziyaretçilerle buluşuyor. Eski kültür objelerini içinde barındıran çadırda her şey keçi kılından ve aslını aratmayacak kadar orijinal görünüyor.

GİRİŞ 11.08.2021 15:51 GÜNCELLEME 11.08.2021 15:51

Çalış Plajı'nda ziyaretçileri karşılayan çok farklı bir detay bulunuyor. Eski yörük kültürünü içerisinde barındıran çadır herkesin görmesi gereken detaylarla dolu. Keçi kılından yapılan bütün parçalar yüzyıllar öncesine dayanan yörük kültürünün anlatıcısı konumunda. Çadırda verilen kahvaltı yine yemek kültürünü yansıtıyor.

Fethiye'nin meşhur Çalış Plajı baskın olarak yörüklerin hayat sürdüğü yerlerden. Bu sebeple burada her detay büyük ölçüde yörüklerin yaşamını ve genel kültürlerini yansıtıyor. Kilometrelerce uzayıp giden Çalış Plajı yakınında da bu kültürü ziyaretçilere sunan bir çadır var. Otağ Bey çadırı hem eski Türk unsurlarını barındırırken hem de yörüklerin yaşam stilini sunuyor bizlere. 

Çadır içerisinde yörüklerin meşhur kahvaltılarını görebilirsiniz. Sofrada genel olarak hamur işi ağırlıklı tatlar bulunuyor. Mısır unu ve sarı buğday unundan yapılan ekmekler farklı şekilde sunuluyor. 

Bölge yörüklerin ağırlıklı olduğu bir yer odluğu için bir de 'Yörük Müzesi' bulunuyor. Çadıra yakın konumdaki müzeyi gezerek eski yörük yaşantısına dair detayları daha ince detayına kadar görebilirsiniz. 

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL