Belcekız Plajı hiçbir yerde bulunmayan bir renge sahip

Mavinin en güzel tonuna sahip olan Belcekız Plajı Fethiye'de gezilecek en güzel yerlerden biri. Muhteşem bir manzara sunan plajdan gökyüzünde süzülen paraşütleri de görmek mümkün.

GİRİŞ 12.08.2021 12:03 GÜNCELLEME 12.08.2021 12:03

Belcekız Plajı Fethiye'de gezilecek yerlerden biri. Hiçbir yerde görmediğiniz muhteşem bir mavi tonuna sahip deniz. Yılın belirli dönemlerinde ise dalgaları sörf yapmak için ideal oluyor. Yaz geldiğinde denizde dalga kalmıyor ve çarşaf gibi görünüme kavuşuyor. Herkesi büyüleyen manzarası ve rengiyle Fethiye'nin incisi denilecek güzide bir gezi adresi.

BELCEKIZ PLAJI NEREDE VE NASIL GİDİLİR?

Muğla Fethiye'de bulunan plaj Fethiye merkezine 10 kilometre mesafede yer alıyor. Dalaman Havalimanı ile ulaşacağınız bölgeye araç kiralayarak ya da taksi ile varabilirsiniz. 

BELCEKIZ PLAJI ADINI NEREDEN ALIYOR?

Bu bölgenin efsanevi hikayeleri çok. Plajlar ve diğer gezi yerlerine de bu efsanelere göre isimler verilmiş. Belcekız da efsanevi hikayesinden ismini alan güzide yerlerden biri. Hikayesi ise şöyle;

Çok eski zamanlarda buralardan geçen tekne ve gemiler su almak için kıyıya gelirlermiş. Yine bir gün çok uzun bir yoldan gelen teknenin kaptanı oğlunu su alması için kıyıya göndermiş. Kaptanın oğlu kıyıda 'Belcekız'ı görmüş ve ona aşık olmuş. Delikanlı buraya her geldiğinde Belcekız ile buluşurmuş. 

Bir gün denizde çıkan fırtınada delikanlı hayatını kaybetmiş. Günümüzde delikanlının öldüğü yere 'Ölüdeniz' deniyor. Delikanlıyı bekleyen Belcekız öldüğü haberini alınca hayatına son vermiş. Buraya da 'Belcekız Plajı' denilmiş. Bölgenin ismini aldığı efsanevi hikaye böyle biliniyor. Yıllardır yöre halkına da böyle anlatılıyor. 

BELCEKIZ PLAJI'NDA KAMP 

Belcekız Plajı kamp yapmak için de uygun bir yer. Ancak denizinin dalgalı olması çocuklu aileler için uygun değil. Plaja kampınızı kurabilir ve burada plajın duşundan faydalanabilirsiniz. Çevrede restoran ve marketler de bulunduğu için buralardan eksiklerinizi giderebilirsiniz. 

 

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL