Dalaman Çayı'nda macera dolu rafting sporu

Dalaman'da gezilecek yerler içerisinde bulunan Dalaman Çayı çok güzel bir doğaya sahip. Rafting yapma imkanı da sunan çayda turistler macera dolu saatler geçiriyor.

GİRİŞ 18.08.2021 12:40 GÜNCELLEME 18.08.2021 12:40

Dalaman Çayı sadece doğa severleri değil macera dolu aktiviteleri seven kişileri de kendine  çekiyor. Çok eski bir teleferik sistemine de sahip olan çay üzerinde 'Atatürk Köprüsü' bulunuyor. Çayın karşı tarafına böylece geçmek mümkün. Aynı zamanda bu köprüyü kullanarak nehir kenarına da inilebiliyor. Burada milli takımda yer alan raftingciler sizleri karşılıyor. Muhteşem bir deneyim rafting yapmak. Ülkemizin çok bölgesinde icra edilen bu su sporu burada da görülüyor. Engebeli nehir yolundan giden botlar misafirlere muhteşem bir deneyim yaşatıyor. 

Muğla, Dalaman Çayı

DALAMAN ÇAYI 

Diğer bir adı Dalaman Nehri. Burada elsiz güzellikte bir doğa var. Herkesin mutlaka görmesi gereken güzide bir adres. Hayran kalmamak elde değil. Fotoğraf karelerini süsleyen manzaralara tarih de eşlik ediyor. Çok eski zamanlardan kalan teleferik sistemini de bu nehir çevresinde görebilirsiniz. Yine çok eski zamanlardan günümüze gelen 'Atatürk Köprüsü'nü nehir üzerinde görebilirsiniz. Nehir kıyısına inmek için bu köprüyü kullanabilirsiniz. 

Gölhisar ilçesinin güneyinde yer alan Yeşilgöl dağlarından doğuyor bu güzel çay. Ortaca ve Dalaman ilçe sınırlarını çizerek Akdeniz'le buluşur. Akdeniz ile Ege'nin sınırını çizer aynı zamanda. Toplam uzunluğu 229 kilometre olarak biliniyor. Havza alanı ise 3500 kilometre. Dalaman Ovası'nı da oluşturan çay çok büyük bir hızla akar düzlük yere ise alüvyonlar taşır. Bu güzel çayda rafting ise apayrı bir deneyim sunar. Dalaman havalimanına yakın olması sebebiyle çok etkin şekilde tercih edilen bir yer olmuştur. Çay üzerine iki adet baraj yapılmıştır. 

Dalaman çayı kaynağından çıktıktan sonra Akdağlar'dan doğan küçük akarsuları bünyesine katar. Doğu tarafından Hüsniye ve Gürlek çaylarını, batı tarafından Gökçay ve Ören çayını alır. Havzası geniş olmasa da , yağışın fazla olduğu yüksek dağlardaki karstik gür kaynaklarla beslendiğinden debisi yüksektir. 

DALAMAN ÇAYI NEREDE, NASIL GİDİLİR?

Muğla Dalaman'da bulunan çay yukarıda belirtildiği gibi Yeşilgöl dağlarından doğup Akdeniz'e dökülür. Her yerden bölgeye servis araçları kalkmaktadır. Bunlara binerek çaya ulaşabilirsiniz. 

Dalaman Çayı rafting

DALAMAN ÇAYI'NDA RAFTİNG 

Herkesin mutlaka yaşaması gereken deneyimlerden biri Dalaman Çayı'nda rafting. Maceralı bir spor olan rafting çok eğlenceli. Burada rafting yapanlar için çeşitli zorluk dereceleri bulunuyor. Üst bölümün zorluk derecesi 5 iken, alt bölümler ise 3 ve 4 olarak derecelenir.

Dalaman Çayı'nda 2021 yılı rafting fiyatları 175- 200 TL arasında değişmektedir. Ulaşım, yemek ve rehberlik hizmetleri bu fiyata dahildir. 

DALAMAN ÇAYI NEDEN TURKUAZ RENKTEDİR?

Dalaman çayının renginin turkuaz olmasının sebebi içeriğinde bulunan kireç taşıdır. Doğal kireç taşı ile beslenmesinden ötürü rengini turkuaz görebilirsiniz. 

 

 

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL