Adını şeklinden alan Yassıca Adaları

Denizin ortasında ada ve adanın ortasında göl bulunan Yassıca Adaları tekne turuyla gezenlere muhteşem manzaralar sunuyor. Çok güzel gezi adreslerimizden biri olan bu yere dair bilgileri muhteşem görüntülerle bir araya getirdik.

Adını şeklinden alan Yassıca Adaları
Adını şeklinden alan Yassıca Adaları
GİRİŞ 09.09.2021 10:03 GÜNCELLEME 09.09.2021 10:04 KAYNAK HABER7

Haber7/ Menekşe Gümüş Yılmaz

Türkiye'de gezilecek en güzel yerlerden biri de Yassıca Adaları. 5 takım adadan oluşan adalar yazın turistlerin mutlaka uğradığı yerlerden biri. Muhteşem bir görüntüsü ve doğası var. Denizin ortasında yer alan adanın da ortasında bir bölge bulunuyor. Kumsalı ise harka. Burada bulunan yerli halk yaz geldiğinde adalara yapılan tekne turlarını değerlendiriyor ve turistlere kendi el emeği ürünlerini satıyor. Hepsi büyük küçük kayıklarla ya da teknelerle gelerek adayı renklendiriyorlar.  

Her mevsim adaya gitmek ve keşfetmek mümkün. Çok güzel bir gezi adresi olduğu gibi aynı zamanda muhteşem fotoğraflar çekmek için de ideal bir nokta burası. Masmavi uzayıp giden deniz, yemyeşil bir doğa var. Adanın ortasındaki göl ise farklı bir görünüm katıyor.  

YASSICA ADALARI'NIN ADI NERDEN GELİYOR? 

Yassıca Adaları adını da şeklinden alıyor. Yassı şeklinde olduğu için ve hiç tepe olmadığı için bu adalara 'Yassıca' denilmiş.  

Denizi ise durgun ve tertemiz. Drone görüntüsünde baktığınızda çok güzel bir görüntü sizi karşılıyor. Tekneciler mutlaka buraya geliyor ve demir atarak birkaç gün kalıyor. Büyük küçük adaların içerisinde gizli çok güzel koylar da bulunuyor. Herkesin büyük ilgisini çekiyor.  

Adaların üzerinden fışkıran yemyeşil doğa başka canlı türlerine de yaşam alanı oluyor. Köpekler ve ördekler de denizin tadını çıkartıyor. Çevreyi tekneyle keşfederken harika manzaralarla karşılaşıyorsunuz. Büyük teknelerin yaklaşamadığı sığ yerler var. Buralardan geçilemiyor ancak doğa ve deniz çok iyi bir şekilde keşfediliyor.  

Günübirlik turcular da demir atarak çevreyi keşfederek keyif yapıyorlar. Pandemi nedeniyle sınırlı sayıda turist alınıyor ancak her saat tekne turu bulunduğu için buralara ulaşmak kolay oluyor.  

Adalar minik minik olduğu için hiçbir yapılaşma ve tesis yok. Adalar arası mesafe en fazla 12 metre uzunluğunda. Bazı yüzücüler adaların arasında yüzerek gezinti yapabiliyor.  

Demir atılan yerde turistler doğasını izledikleri adaların hem de fotoğraflarını çekme fırsatı bulabiliyorlar. Harika bir görünümü ve manzarası olan Yassıca Adaları'nda gezme deneyimini mutlaka herkes yaşamalı. Bölgenin en güzel gün batımı manzarası burada sizleri bekliyor.  

YASSICA ADALARI NEREDE? 

Göcek Limanı'na en yakın demirleme yeri olarak biliniyor burası. Bazı denizcilik haritalarında ise Yassıca Adaları olarak değil ' Jessica Adaları' olarak biliniyor. Muğla'da yer alan ada Göcek'e daha yakın olması sebebiyle buranı adıyla anılıyor.  

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL