Ünlü Zeus Tapınağı'nın bulunduğu Euromos Antik Kenti

Binlerce yıllık geçmişe sahip olan antik kent Milas'ta keşfedilemeye değer hazine sunuyor. Doğa içerisinde kaybolan antik kentin her köşesinde tarih gizli.

GİRİŞ 02.09.2021 16:26 GÜNCELLEME 02.09.2021 16:26

Euromos Antik Kenti çok güzel bir doğaya ve tarihe sahip. Dönemin en güçlü kentlerinden biri olmuş bu antik kent. İsim anlamı da güçlü anlamına geliyor. Milas'ta gezilecek güzel bir adres. MÖ 6. yüzyıla kadar gidiliyor. Hala kentte kazı çalışmaları devam ediyor. Döneme ait izlere yıllar içerisinde rastlandığı gibi günümüzde de engin tarihi gün yüzüne çıkartılıyor. Bu yüzden yerinde keşfederek görülmesi gereken bir adres. 

Euromos Antik Kenti içerisinde bir tapınak ziyaretçileri karşılıyor. Tapınakta ise 16 sütün bulunuyor. Dönemin zengin tüccarları bu tapınağın inşasına sponsor olmuş ve böylece bu güzide yapı ortaya çıkmış. Zengin bir doğa ve tarih yatıyor Milas'ta. Euromus Antik Kenti de bu zenginliğe ev sahipliği yapan bir yer. 

Kazı çalışmalarında antik kentin MÖ 6. yüzyıla kadar uzanan tarihi tespit edilmiş. Kentin önünde yer alan tapınak Zeus Tapınağı. 16 tane sütünü yer alıyor ve hala sağlam. Kentin girişine yapılmasının sebebi giren herkesin önce ibadetini yapıp şehirde işlerini yapmasını istemeleri olmuş. Sağlam bir tarih bulunuyor tapınakta. Arkeolojik olarak çok önemli bir yere sahip Zeus Tapınağı. 

Antik kentte yukarılara çıktıkça zeytin ağaçları sizi karşılıyor. Granit taşlar ve mermerler buranı ilerlemesini zenginleşmesini sağlamış. Öncelerde deniz kenarında olan bu kentte gözetleme kuleleri ile denizler gözetlenmiş. Şimdi ise denizin yerinde dağlar ve ovalar yer alıyor. Deniz zamanla çekilmiş ve kent  yükselmiş. 

 

Kulenin olduğu yerden baktığınızda Roma Dönemi'ne ait olan Zeus Tapınağı size el sallıyor. Arkanıza aldığınız bu manzarayla güzel bir fotoğraf çekilebilirsiniz. 

tiyatrosu da kentin içerisinde bulunuyor. 2 bin kişilik ve güzel bir arena oluşturulmuş. Muhteşem bir manzara ve doğa bulunuyor. Euromos antik Kenti tiyatrosu ile de görülmeye değer. 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL