Sessizlik içinde tatil yapmak için Çandarlı Plajlarını keşfedin

Ülkemizde tatil yapılacak yerlerin sayısı bir hayli fazla. Çandarlı plajları da bu tatil yerlerinden biri. Ancak buranın diğer adreslerden farkı var. Çok sakin ve sessiz olan Çandarlı kafa dinlemek isteyenlerin tatil için tercih ettiği yer.

GİRİŞ 06.09.2021 10:04 GÜNCELLEME 06.09.2021 10:04 KAYNAK HABER7

Çandarlı birçok medeniyetin izini taşıyan harika bir gezi adresi. Sadece doğal güzelliklerin bulunduğu bir yer değil aynı zamanda tarihi yapıların da bulunduğu bir yer. Çok sessiz olmasıyla bilinen Çandarlı emekli olanların yerleştiği ve hayatını devam ettirdiği tatil adresi. Yazın en sıcak günlerinde çok sakin olmasıyla biliniyor burası. Yarımada şeklinde olan bölgede farklı birçok medeniyetin izleri görünüyor. Cenevizlilerin elinde çok merkezi bir ticaret alanı olarak kullanılan bölge Osmanlı Devleti'nin fethiyle beraber daha çok gelişmiş. Tarihi yapılara Osmanlı kültürünü yansıtan detaylar işlenmiş. 

Çandarlı plajları eskilerde kullanılmıyordu. Bölge sadece ticari faaliyetler için çok iyi bir merkezdi ancak şimdilerde plajlarının aktif kullanıldığını görmek mümkün. Tertemiz suları ve plajları tatil yapmak isteyenler için çok iyi bir adres oluyor. Pamuk gibi kumların sıralı olduğu kumlarda sular da ılık ve tertemiz. Dalgalar yüzmek için ideal görünüyor.  

Çandarlı plajları mavi bayrak statüsünde yer alıyor ve bu yönüyle de tercih edilebilirliği artıyor. Herkesin mutlaka görmesi gereken tarihi yapıları ve denizi, plajlarıyla Çandarlı harika bir gezi noktası oluyor.  

Çandarlı bir resim tablosu gibi adeta. Tertemiz olan sadece plajları değil sokakları da tertemiz. Çandarlı beş bin kişilik bir nüfusa sahip. Tarihte 'kraliçe kenti' olarak anılmış hep. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış. Kendine has özgün bir tatil adresi.  

Bergama'ya tatile gelen herkesin mutlaka uğramak istediği bir yer burası. Çok güzel koyları ve denizi var. Sessiz tatil severlerin adresi Çandarlı.  

Plajlardaki manzarada ise uzayıp giden masmavi deniz bulunuyor. Yakınlarında tekne turlarıyla gidilecek adalar da bulunuyor. Çok eski tarihlerde Amazon kadınlarının burada hüküm sürdüğü söyleniyor. Amazon kadınlarının izleri görünüyor burada. Aynı zamanda diğer medeniyetlerin de izlerine Çandarlı'da rastlamak mümkün.  

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL