Kocaeli'nin mavi bayraklı Cebeci Plajı

Kocaeli'de birbirinden güzel plajlar bulunuyor. Bunlardan biri de dünya standartlarına uygunluğu ile bilinen 'mavi bayraklı' Cebeci Plajı. Harika bir gezi adresi olan plaj Karadeniz'e olan kıyısı ile görmeye değer bir yer.

GİRİŞ 19.09.2021 10:42 GÜNCELLEME 19.09.2021 10:43 KAYNAK HABER7

Kocaeli'de bulunan 'mavi bayraklı' plajlardan biri olan Cebeci Plajı harika bir gezi adresi aynı zamanda. Herkesin uğrak yerlerinden biri olan Cebeci Plajı dalgalı deniziyle karşılıyor herkesi.  

Kocaeli'nin Kandıra ilçesi tatil yapılacak harika bir yer. Cebeci Sahili de Kandıra'da bulunan ve tatil için tercih edilen bir adres. Karadeniz'e kıyısı bulunan bu ilçede Cabeci Plajı dışında 4 mavi bayraklı plaj daha var. Pırıl pırıl tertemiz bir denizi var. Denizin tertemiz olması buranın statü alamsına neden olmuş. Dünyaca meşhur bir plaj burası. Sadece kadınların bulunduğu bölümler de mevcut. Bu sebeple çok tercih edilen güzide bir tatil yeri.  

Yaz geldiğinde Kocaeli İstanbul'a yakın olduğu için bir hayli tercih ediliyor. Aileler tatiliniz burada denize girerek geçiriyor. Kocaeli’nin en güzle plajlarından biri. Kandıra'da 5 adet mavi bayraklı plaj bulunuyor. Bunlar; 

 Kerpe Plajı

Miço Koyu

Kumcağız Plajı

Kovanağzı Plajı

Cebeci Plajı

Bağırganlı Plajı

 

Cebeci Plajı aynı anda 10 bin kişi ağırlayabiliyor. Bu rakam bu bölge için bir hayli fazla. Çevre ilerden de Kandıra'ya mutlaka tatil yapmak için, denizin tadını çıkartmak isteyen herkes geliyor. 

Cebeci Plajı'nın kuzeydoğusunda Tuzağzı Tabiat Parkı, güneybatısında Pembe Kayalar bulunuyor. Plaj 5-6 kilometre uzunluğa sahip. Geniş bir kumsalı bulunan plajın deniz suyu oldukça temiz. Futbol ve voleybol oynama alanları bulunuyor. Sörf, dalga sörfü, kay sörfü, scrubs diving ve freediving yapılabilmektedir. Deniz sezonu dışında doğa yürüyüşü, balık avcılığı ve fotoğraf çekmek gibi aktiviteler de yapılabilir.

Ormanlık alanlarda çam, meşe, gürgen, çınar kavak, selvi, söğüt, defne, piren, kocayemiş, ak gürgen, akasya, kestane, kızılcık, gökçe, ıhlamur gibi ağaç türleri bulunmaktadır.

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL