6 bin ağaç bulunan en büyük şehir parkımız: Seka Park

Türkiye'nin en büyük şehir parkı Seka Park. Aynı zamanda dünyanın da en büyük şehir parklarından biri olma özelliğine de sahip. Kocaeli'de gezilecek en güzel yerlerden biri olan park görmeye değer bir gezi adresi.

GİRİŞ 11.09.2021 10:21 GÜNCELLEME 11.09.2021 10:22
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kocaeli'de bulunan Seka Park en büyük şehir parkımız. aynı zamanda devasa bir zemine kurulan park yemyeşil bir gezi adresi. Körfezin kenarına konumlanan parkta rengarenk çiçekler yer alıyor. Çiçeklerin arasında gezmek, yemyeşil çimler arasında fotoğraf çekilmek ve keyifli vakit geçirmek mümkün. Hem denizin havasını alıp hem de devasa büyüklükteki parkı gezebilirsiniz. 

Seka Park buraya kurulmadan önce yerinde bir kağıt fabrikası bulunuyordu. Fabrika kaldırılıp bu devasa şehir parkı inşa edildi. Seka kağıt fabrikası arazisine inşa edilen park sahile sıfır ve çok güzel bir manzaraya sahip. Dünyanın en büyük kent parklarından biri olarak yerini almış. 

SEKA PARK'TA NELER VAR?

580 dönümlük araziye inşa edilen park içerisinde farklı gezi noktaları bulunuyor. Bu gezi yerleri şöyle;

Marina iskelesi, Normal iskele, Kağıt Müzesi , Kent Müzesi

Oturma alanları, Büfe, Plaj, Dinlenme alanları, Denize inen merdivenler

Işık kuleleri, Balıkçı restoranları, Su oyun alanları

Su ışık gösterileri, Denize inen kızak alanları, İskeleler

Gözetleme kulesi, Koşu ve yürüme alanı, Rıhtım ışıklandırması

Kongre salonları , Zemin altında otopark gösteri ve görsel sanat atölyeleri, sergi salonları, kapalı spor salonları, açık spor sahaları, festival yapımı için mekanlar, gölet, çocuklar için su oyun merkezleri gibi bir çok tesis oluşturulmuş. 

Bunların yanı sıra 2 adet basket, 2 adet tenis, 1 adet futbol sahasından oluşan spor kompleksi, 1 adet mini golf alanı, 3 adet mini basketbol sahası, kaykay pisti, kondisyon alanı, çocuk oyun alanları, atlı karınca, bisiklet yolu, çim amfi, uçurtma tepesi, kumsal, otopark, 6 adet suni tepe, gül bahçesi, çok amaçlı çim alanları, yürüyüş yolları, ahşap oturma grupları, kafe ve büfeler 2 kilometre uzunluğundaki yürüyüş yolu ve bisiklet yolu, 2 bin araçlık otopark alanı bulunuyor. Keşfedecek çok güzel yerler ve alanlar bulunuyor Seka Park'ta. 

 

 

YORUMLAR 2
  • Çokomel zihniyeti 2 yıl önce Şikayet Et
    Çalıları ve çiçekleri ağaç olarak mı saydınız ???
    Cevapla
  • Yerli ve Milli 2 yıl önce Şikayet Et
    Izmit liyim Ak Parti nin sehrimize kazandirdigi bu parki Chp zihniyeti kagida bile dokemez!Allah razi olsun emegi gecen herkesten belediyecilik dendigi zaman baska bir parti adi aramaya gerek yok.
    Cevapla