Sessiz, sakin, doğayla baş başa kalmak isteyenlerin adresi Güdül Süvari Çayı

Güdül Süvari Çayı çevresindeki eşsiz doğası ve tarihi izleri ile herkesin uğrak yerlerinden biri. Yaz sıcaklarında serinlemek isteyenlerin ve kamp yapmak isteyenlerin geldiği yerde muhteşem bir manzara bulunuyor.

GİRİŞ 24.09.2021 11:21 GÜNCELLEME 24.09.2021 11:21 KAYNAK HABER7

Güdül Süvari Kanyonu içerisinde bulunan çay muhteşem bir görünüme ve doğaya sahip. Harika bir gezi adresi olan yerde Ankaralılar yazın sıcaklarda serinliyor. Tarihi izler taşıyan gezi yerinde birçok medeniyetin miras bıraktığı yapıları görebilirsiniz. Hemen nehir üzerinde yer alan köprü de bunun bir kanıtını oluşturuyor. Roma Dönemi'nden kalan köprü altında buz gibi sulara giren çıkan çocuklar çok keyifli vakit geçiriyor. Ankaralıların serinlemek üzere geldiği yerlerden bu gezi adresi.

Güdül Süvari Çayı'nı çok az kişi biliyor. Bu yönü de gezi yerini ziyarete gittiğinizde sakin bulmanızı sağlıyor. Kafa dinlemek isteyenlerin Ankara'da gezilecek yerler içerisinde farklı adresler arayanların bir numaralı tercihi burası oluyor. 

Süvari Çayı derin bir vadiden akıyor ve Süvari Kanyonu boyunca akıyor. Tertemiz suyu ve herkesi dinlendiren bir doğası var. Uzun uzun akan güzel çay sonunda Sakarya Nehri ile buluşuyor. 

SÜVARİ ÇAYI'NDA KAMP YAPMAK

Çay çevresinde keşfedilecek doğa çok güzel kamp alanları da sunuyor. Güzel bir kamp macerası için tercih edilebilecek yerlerden biri Süvari Çayı. Hemen çay kenarına kampınızı kurabilir ve doğanın kalbinde güzel bir kaç gün geçirebilirsiniz. 

SÜVARİ ÇAYI NEREDE? NASIL GİDİLİR?

Süvari Çayı Ankara Beypazarı'nda bulunuyor. Özel araç dışında elsiz doğal güzelliğe ulaşım söz konusu değil. Güdül'den hareket ederek Uruş yolu ve Beypazarı yolu istikametinde devam edebilirsiniz. Güdül ile Süvari Çayı arasında yaklaşık 15 km mesafe bulunuyor. 

Bölgede telefon çekmediğini belirtelim. Haberleşme burada sıkıntılı olacağından ve alışveriş yapacak yer olmadığından yanınıza her şeyi aldığınıza emin olmalısınız. 

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL