Beypazarı peribacaları farklı görünümüyle dikkat çekiyor

Beypazarı'nda bulunan peribacaları turistlerin uğrak yerlerinden biri. Doğa yürüyüşünün de yapıldığı yerde muhteşem kareler ortaya çıkıyor.

GİRİŞ 12.10.2021 10:24 GÜNCELLEME 12.10.2021 10:24 KAYNAK HABER7

Beypazarı'nın peribacaları harika bir görünüme sahip. Muhteşem manzaralar sunan bu doğal oluşumlar yüzyıllar önce bir lav akıntısının sertleşmiş taşlarından oluşmuş. Zaman içerisinde dış etkenlerle bu görünümü alan taşlar ziyaretçilerin ilgi odağı. Seyahat etmeyi seven herkes peribacalarını fotoğraflayarak burada doğra yürüyüşü yapıyor. Muhteşem bir gezi adresi ve güzel fotoğraflar çekmek için de en iyi adreslerden.  

Ülkemizin farklı bölgelerinde farklı zamanlarda oluşan peribacaları yer alıyor. Afyon ve Kapadokya bölgesindeki peribacaları kadar ilgi çeken bir diğer adres de Beypazarı'nda bulunan bu güzel oluşumlar. Herkesin ilgisini çekiyor. Burada rehber eşliğinde doğa yürüyüşü yapmak mümkün. Çevreyi keşfederken aynı zamanda çok güzel fotoğraflar da çekinebilirsiniz.  

Son günlerde en önemli sembollerinden biri bu farklı şekillerde karşımıza çıkan peribacaları oluyor. Uruş Köyü yakınında bulunan peribacaları Süvari Çayı kenarında bulunuyor. Milyonlarca yıl önce oluşmaya başlamış bu doğal güzellikler. Burada fotoğraf çekinen herkes sosyal medyadan beğenileri topluyor.  

Doğal güzelliklerin bulunduğu vadiyi rehber eşliğinde gezmek de mümkün. Rehber hizmeti veren kişiler küçük büyük gruplar halinde bütün vadiyi gezdiriyor. Zengin bir canlı yaşamı da bulunan vadide birbirinden güzel şekillere sahip birçok doğal oluşum yer alıyor. 

 

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL